Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Έρχεται «λουκέτο»: Συναγερμός σε Σκλαβενίτη, Lidl, ΑΒ Βασιλόπουλο και άλλες αλυσίδες!

Χαμός στην αγορά!

31 Δεκεμβρίου 2022 17:58
Έρχεται «λουκέτο»: Συναγερμός σε Σκλαβενίτη, Lidl, ΑΒ Βασιλόπουλο και άλλες αλυσίδες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ρυθμούς εορταστικού ωραρίου θα κινούνται σήμερα Σάββατο Παραμονή Πρωτοχρονιάς, για την τελευταία ημέρα του χρόνου, καταστήματα και σούπερ μάρκετ, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Εμπορικά καταστήματα λειτουργούν επίσης με εορταστικό ωράριο για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Σάββατο 31/12/2022 09:00-20:00

Κυριακή 1/1/2023 κλειστά

Η λειτουργία των σούπερ μάρκετ θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Σάββατο 31/12/2022 08:00-20:00

Κυριακή 1/1/2023 Κλειστά

Από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου του 2023 τα καταστήματα θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριό τους.

Εν τω μεταξύ, σύγχυση επικρατεί σχετικά με το άνοιγμα καταστημάτων και σούπερ μάρκετ στις 2 Ιανουαρίου.

Χαμός στον Σκλαβενίτη - «Μην πάτε πριν δείτε αυτό»

Πιο συγκεκριμένα, έντονη αντιπαράθεση μεταξύ εμπορικών επιχειρήσεων και εμποροϋπαλλήλων έχει ξεσπάσει με αντικείμενο τη λειτουργία ή όχι των εμπορικών καταστημάτων τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023.

Αντιπαράθεση υπάρχει και μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς άλλες δηλώνουν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, ενώ άλλες δηλώνουν ότι θα τα κρατήσουν κλειστά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η σύγχυση σχετικά με το τι θα ισχύσει την ερχόμενη Δευτέρα στο λιανεμπόριο επιτείνεται, με τους καταναλωτές να καλούνται να ανακαλύψουν μόνοι τους από ποια καταστήματα θα μπορέσουν να ψωνίσουν και από ποια όχι.

Το ζήτημα προκλήθηκε εφέτος από το γεγονός ότι καμία από τις δύο Κυριακές κοντά στα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά δεν λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, ακριβώς διότι η 25η Δεκεμβρίου και η 1η Ιανουαρίου έτυχε να είναι ημέρα Κυριακή. Τις προηγούμενες χρονιές που λειτουργούσαν, συνήθως οι εργοδότες επέλεγαν να κρατήσουν τα καταστήματα κλειστά την επομένη της Πρωτοχρονιάς για να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι.

Παλιότερα, επίσης, αρκετές επιχειρήσεις πραγματοποιούσαν στις 2 Ιανουαρίου απογραφή, απασχολώντας μεν μερίδα των εργαζομένων, αλλά παραμένοντας κλειστά για τους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι η 2α Ιανουαρίου δεν είναι υποχρεωτική αργία, αλλά κατ’ έθιμον αργία. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών, επιστολή η οποία κοινοποιείται στα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, ζητεί να κατοχυρωθεί η 2α Ιανουαρίου ως ημέρα επίσημης αργίας στο εμπόριο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις, «ανοιχτά» θα είναι

ΑΒ Βασιλόπουλος

Lidl

Κλειστά θα μείνουν

Σκλαβενίτης

Κρητικός (με εξαίρεση ορισμένα καταστήματα στην Κρήτη)

Ανοιχτά θα είναι ακόμη:

Eκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα

Smart Park

Παράλληλα, ορισμένες αλυσίδες όπως η Inditex (Zara, Stradivarius, Pull and Bear, Oysho κλπ) και η H&M αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους (ούτε στα εμπορικά πάρκα), ενώ η Intersport θα λειτουργήσει μόνο δύο καταστήματα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Αττικα Πολυκαταστήματα.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share