Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ουρές στα ταμεία των Lidl - Ανακοινώθηκαν προσφορές «φωτιά» από την εταιρεία

Χαμός στα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας!

12 Δεκεμβρίου 2022 11:27
Ουρές στα ταμεία των Lidl - Ανακοινώθηκαν προσφορές «φωτιά» από την εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Lidl προσπαθούν να βοηθούν τους καταναλωτές για να κάνουν τις αγορές τους όσο πιο οικονομικά μπορούν. Τους τελευταίους μήνες οι τιμές έχουν αυξηθεί, σε πολλά είδη πρώτης ανάγκης.

Κάθε εβδομάδα λοιπόν, βάζει μεγάλες προσφορές σε πολλά προϊόντα που θα βρεις στα ράφια των καταστημάτων τους σε όλη την Ελλάδα και μέσα από την επίσημη σελίδα του ενημερώνει με το φυλλάδιο.

Από την Πέμπτη 15/12 όπως είδαμε, τα Lidl βάζουν νέες προσφορές σε είδηση κρεοπωλείου, μαναβικής και όχι μόνο.

Βέβαια, να πούμε πως πριν λίγες ημέρες σήμανε συναγερμός σχετικά με ένα προϊόν που έχουμε όλοι στα ντουλάπια της κουζίνας μας, καθώς βρέθηκαν καρκινογόνες τοξίνες (δείτε εδώ ποιο είναι).

Βόμβες Lidl για το «καλάθι του νοικοκυριού» - Έκτακτη απόφαση

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δημοσιεύματα είχαν πυκνώσει που αναφέρονταν στην γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl Ελλάς και στο «καλάθι του νοικοκυριού». Παρακάτω θα δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί και πως τοποθετείται η ίδια η εταιρεία σε σχέση με όσα αναφέρθηκαν.

Τι ανέφεραν αυτά τα δημοσιεύματα; Ποια στοιχεία επικαλούνταν και για ποιες χρονικές περιόδους της εφαρμογής του μέτρου του καλαθιού του νοικοκυριού; Πώς απαντάει η ίδια η εταιρεία σε όλα αυτά τα θέματα τα οποία ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες με την ίδια και τη δραστηριότητα της στο επίκεντρο;

Δείτε επίσης: Πανικός με την ανακοίνωση των Lidl - Τρέχουν στα σούπερ μάρκετ χιλιάδες νέοι

Σοιύπερ μάρκετ Λιντλ

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή και ας δούμε πως ξεκίνησαν όλα:

Συγκεκριμένα η εταιρία INESIS πραγματοποίησε μια ερεύνα που αναφέρει ότι το καλάθι της Lidl Ελλάς ήταν στα 128.11 ευρώ, στοιχείο το οποίο αντιτίθεται στα δεδομένα που έπρεπε να ισχύουν εφόσον η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή υπολόγισε την αξία του καλαθιού στα 85 ευρώ περίπου.

Απαραίτητο είναι να επισημανθεί πως η ειδική μέθοδος που εφαρμόζει το αρμόδιο υπουργείο βασίζεται στους συντελεστές στάθμισης ανά βαρύτητα προϊόντος.

Πώς απαντάει η ίδια η εταιρεία σε όλα αυτά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία, η Lidl Ελλάς έχει ως προτεραιότητα την διαφάνεια την αντικειμενικότητα και την σωστή πληροφόρηση των Ελλήνων καταναλωτών. Η εταιρεία αναφέρει πως ταυτόχρονα θέτει ψηλά τις προδιαγραφές της εφοδιαστικής αλυσίδας για να υπάρχει η καλύτερη ποιότητα στην χαμηλότερη τιμή.

«Σεισμός» στα σούπερ μάρκετ: Φοβερή κίνηση Σκλαβενίτη - Τα παίρνει όλα!

Η αλυσίδα The Mart Cash and Carry, ο βραχίονας της χονδρικής της Σκλαβενίτης, προχώρησε στην εξαγορά 9 μισθωμένων καταστημάτων του δικτύου της, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Δείτε επίσης: Σκλαβενίτης: Σεβασμός στους εργαζόμενους – Μισθοί, επιδόματα και άδειες για μίμηση

Πωλήτρια είναι η Eurobank από την οποία η αλυσίδα cash and carry ενοικίαζε τα ακίνητα. Πρόκειται για τα καταστήματα Κηφισού, το πρώτο και μεγαλύτερο κατάστημα της The Mart, Παλλήνης, Πάτρας, Λάρισας, Βόλου, Ξάνθης, Ηρακλείου Κρήτης, Ιωνίας και Εγνατίας, το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας. Τα δύο τελευταία βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά το τίμημα της συναλλαγής, πληροφορίες αναφέρουν πως ξεπέρασε τα 90 εκατ. ευρώ. Συνολικά το δίκτυο της αλυσίδας αριθμεί 12 υποκαταστήματα εκτός του κεντρικού στη Λ. Κηφισού Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι η The Mart (πρώην Makro) εξαγοράστηκε από την Σκλαβενίτης την τελευταία ημέρα του 2014. Η οικογένεια Σκλαβενίτη είχε δώσει τότε στους Γερμανούς της Metro Group περί τα 65 εκατ. ευρώ.

Μετά την εξαγορά, εν έτει 2015, η Grivalia είχε ανακοινώσει ότι αγοράζει με sale and lease back 9 ακίνητα της αλυσίδας Cash and Carry, συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ. έναντι τιμήματος 60 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα η αγοράστρια εκμίσθωσε τα καταστήματα αυτά στην αλυσίδα χονδρικής, που είχε περάσει πλέον στον έλεγχο στην Σκλαβενίτης, έναντι αρχικού ετήσιου μισθώματος 5,7 εκατ. ευρώ.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share