Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη απώλεια για τον Σκλαβενίτη - Δύσκολες στιγμές στην εταιρεία

Ένα σημαντικό στέλεχος αποτελεί παρελθόν

28 Νοεμβρίου 2022 15:15
Μεγάλη απώλεια για τον Σκλαβενίτη - Δύσκολες στιγμές στην εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σκλαβενίτης έχει καταφέρει να εγκαθιδρυθεί εδώ και αρκετά χρόνια ως η κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην χώρα, αλλά εσχάτως μετρά μια σημαντική απώλεια ενός μεγάλου του στελέχους, μετά από μια σημαντική ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στην ACS συνεχίζει την πορεία του ο Γιάννης Χανιωτάκης, ως Business Transformation Manager, μετά από πενταετή πορεία στην εταιρεία Σκλαβενίτης ως Distribution Department Manager.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο στέλεχος «διαθέτει εμπειρία στο χώρο του Logistics και θα βοηθήσει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των Projects που έχουν σκοπό να βελτιώσουν την εταιρεία».

Ο εν λόγω Manager έρχεται στην ACS σε μια στιγμή που δρομολογούνται επενδύσεις όπως αυτή του κέντρου διαλογής του Αιγάλεω.

Μεγάλη απώλεια για τον Σκλαβενίτη - Δύσκολες στιγμές στην εταιρεία

Σκλαβενίτης: Ποιος είναι ο απίστευτος βασικός μισθός για κάθε υπάλληλο;

Ποιος είναι ο νέος βασικός μισθός που δίνει ο Σκλαβενίτης στους υπαλλήλους του; Πού θα πέσει μαχαίρι;

Ένα νέο ποσό, ως βασικό μικτό μισθό, κατοχυρώνει και επισήμως, η αλυσίδα Σκλαβενίτης.

Το συγκεκριμένο ποσό το λάμβαναν ήδη από τον περασμένο Μάιο οι χαμηλόμισθοι full time υπάλληλοί της, ωστόσο εκείνη η αναπροσαρμογή προς τα πάνω, η οποία είχε αγγίξει 500 εργαζόμενούς της, ήταν μια οικειοθελής παροχή, την οποία ο Σκλαβενίτης θα μπορούσε αν ήθελε να την μεταβάλλει.

Πλέον, μετά και την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας, (σ.σ. ενστάσεις έχουν διατυπωθεί από το σωματείο της Βορείου Ελλάδος), ο βασικός μισθός «κλείδωσε» στα 860 ευρώ και μάλιστα αφορά όλους τους υπαλλήλους της ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η συγκεκριμένη κίνηση, είναι μια από τις ενέργειες στις οποίες προχωρά η αλυσίδα με βάση το επιχειρησιακό της σχέδιο. Το σχέδιο προβλέπει επίσης, πως οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι της αλυσίδας, που αντιστοιχούν στο 15% περίπου του συνόλου των εργαζομένων της, δηλαδή 3.150, θα λάβουν επίδομα γάμου και επίδομα τριτέκνων – πολυτέκνων.

Δηλαδή εκτός από τον κατώτατο μηνιαίο μισθό οι τρίτεκνοι – πολύτεκνοι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν, όπως ανέφεραν στο Capital.gr στελέχη της εταιρείας, επίδομα 50 ευρώ μηνιαίως, ενώ στα 60 ευρώ έχει «κλειδώσει» το επίδομα γάμου (σ.σ. αφορά τόσο τους έγγαμους, όσο και τους εν διαστάσει και τους διαζευγμένους).

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η συμφωνία της Σκλαβενίτης με τους εργαζόμενούς της, προβλέπει ότι όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, θα λαμβάνουν μηνιαίο βασικό μισθό 800 ευρώ για τα πρώτα δύο χρόνια εργασίας τους στην επιχείρηση. Εν τω μεταξύ συμφωνήθηκε να μην υπάρξει καμία μεταβολή προς τα κάτω όσων υπαλλήλων λαμβάνουν μηνιαίο μισθό έως 1.700 ευρώ.

«Κούρεμα» όμως προβλέπεται στις αμοιβές 1.000 περίπου στελεχών της, που αντιστοιχούν στο 5% του συνόλου των εργαζομένων της. Με βάση τις ίδιες πηγές, οι μειώσεις σε αυτά τα στελέχη θα αγγίξουν το 50% και θα αφορούν το μέρος εκείνο του μισθού πάνω από τα 1.700 ευρώ.

Δηλαδή αν κάποιο στέλεχος λαμβάνει σήμερα μηνιαίο μικτό μισθό 3.500 ευρώ, η μείωση του μισθού του θα γίνει στα 1.800 ευρώ. Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις και να περιορίσει ενδεχόμενο κύμα εξόδου πέραν αυτού που ενδεχομένως να έχει υπολογίσει, η αλυσίδα στα συγκεκριμένα στελέχη, θα προσφέρει επίδομα θέσης και bonus έως 2 μηνιαίους μισθούς.

Η συμφωνία της επιχείρησης με τους εργαζομένους της, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων της Ε.Υ. Σκλαβενίτης, «το αντιπροσωπευτικότερο Σωματείο και εκπροσωπώντας όλους τους εργαζόμενους της πρώην Μαρινόπουλος”, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, το οποίο συμμετείχε στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις και υπέγραψε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση εργασίας, προβλέπει επίσης:

– Καθιέρωση ενιαίας έκπτωσης για όλους τους εργαζόμενους, 5% σε τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης και 10% σε είδη οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης, υπόδησης.

– Δύο επιπλέον ημέρες άδειας γάμου και μία ημέρα άδειας αιμοδοσίας.

– Σαφής διατύπωση αμφότερων των μερών ότι αποτελεί κοινό στόχο η μείωση της μερικής απασχόλησης και η δέσμευση ότι, οι μερικώς απασχολούμενοι θα προτάσσονται των νέων προσλήψεων είτε με αύξηση των συμβατικών ωρών εργασίας, είτε με μετατροπή των συμβάσεών τους σε πλήρη απασχόληση.

– Μέριμνα της Επιχείρησης να ικανοποιεί αιτήματα εργαζομένων για αλλαγή του τόπου απασχόλησής τους σε πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας του καταστήματα.

– Παροχή λεωφορείου για την μεταφορά των εργαζομένων στα Κέντρα Διανομής: Ελευσίνας, Δρυμού, Οινοφύτων και Σπάτων.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share