Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κολοσσός Lidl: Τι μισθούς παίρνουν υπάλληλοι και διευθυντές;

Θα μείνετε άναυδοι!

18 Νοεμβρίου 2022 11:07
Κολοσσός Lidl: Τι μισθούς παίρνουν υπάλληλοι και διευθυντές;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιοι οι μισθοί που δίνουν τα Lidl Hellas; Η απόφαση του Σκλαβενίτη να υπογράψει νέα σύμβαση εργασίας επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για τις απολαβές στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι, εκείνοι που αναρωτήθηκαν εάν και οι υπόλοιποι μεγάλοι παίκτες του χώρου θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις εξορθολογισμού, προκειμένου να διατηρήσουν τις ισορροπίες στην αγορά.

Συγκεκριμένα, πηγές της Lidl επισημαίνουν πως η εταιρεία όχι μόνο δεν προτίθενται να προχωρήσει σε μειώσεις σε μισθούς, αλλά σκοπεύει να συνεχίσει να επιβραβεύει τους υπαλλήλους της για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια.

"Για μας οι συνεργάτες είναι πολύτιμοι γ’ αυτό ανταμείβουμε τις προσπάθειές τους και αμείβουμε το σύνολο του προσωπικού μας με μισθούς άνω του μέσου όρου της αγοράς", σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Κολοσσός Lidl: Τι μισθούς παίρνουν υπάλληλοι και διευθυντές;

Lidl: Τι μισθούς παίρνουν;

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μηνιαίος μισθός ενός 8ωρου υπαλλήλου καταστήματος στη Lidl φτάνει το διπλάσιο του βασικού ισχύοντος μισθού (586 ευρώ) ενώ ο μηνιαίος μισθός του διευθυντή καταστήματος ανέρχεται στα 2.250 ευρώ. Επιπλέον, οι διευθυντές καταστημάτων έχουν στην κατοχή τους εταιρικό αυτοκίνητο και για προσωπική τους χρήση.

Συνολικά για τη μισθοδοσία του προσωπικού της στην Ελλάδα, η γερμανική αλυσίδα δίνει σε ετήσια βάση περισσότερα από 110 εκατ. Ευρώ. Οι παροχές της Lidl προς το προσωπικό της δε σταματούν εδώ. Μόνο για την περσινή χρονιά, οι περίπου 5.500 εργαζόμενοι της μοιράστηκαν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ ως bonus.

Πέρα από τις χρηματικές απολαβές, η Lidl προσφέρει στους υπαλλήλους της και ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανάπτυξης και εκπαίδευσης το οποίο προσαρμόζεται και ανασχεδιάζεται, ώστε να είναι πάντα επικαιροποιημένο βάσει των αναγκών που προκύπτουν. Μόνο για το 2016 δαπανήθηκαν περισσότερα από 1.000.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

Να σημειωθεί πως η Lidl Hellas σε πρόσφατη ανακοίνωση, έκανε γνωστό πώς ζητάει κόσμο σε αρκετά καταστήματα -δείτε εδώ τη λίστα-.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share