Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επανάσταση από τον Σκλαβενίτη - Η κίνηση της εταιρείας που έβαλε σε σκέψη τα Lidl και τις άλλες αλυσίδες

Δείχνει το δρόμο σε όλους

29 Οκτωβρίου 2022 14:39
Επανάσταση από τον Σκλαβενίτη - Η κίνηση της εταιρείας που έβαλε σε σκέψη τα Lidl και τις άλλες αλυσίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σκλαβενίτης μας έχει συνηθίσει στις πρωτοποριακές του κινήσεις, με τη γνωστή αλυσίδα να έχει πάρει μια πρωτοβουλία, που για τις υπόλοιπες αποτελεί παράδειγμα.

Μεγάλα σούπερ μάρκετ, όπως γίνεται γνωστό, είναι έτοιμα να «κόψουν» τα φυλλάδια και να ενημερώνουν με άλλους τρόπους τους καταναλωτές για τις προσφορές της εβδομάδας.

Το παράδειγμα του Σκλαβενίτη αναμένεται να ακολουθήσουν και οι άλλοι μεγάλοι παίκτες των σούπερ μάρκετ καθώς αναμένεται να προχωρήσουν σε περικοπές φυλλαδίων και διαφημίσεων.

Πρόκειται για φυλλάδια με τα οποία διαφήμιζαν τα προϊόντα που είναι σε προσφορά στα ράφια των καταστημάτων. Μάλιστα, οι όποιες αποφάσεις λάβουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2023.

Τις σκέψεις αυτές κάνουν οι αλυσίδες τόσο εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της τιμής του χαρτιού όσο και για τον πληθωρισμό που έχει αυξήσει σημαντικά τις τιμές τόσο σε προϊόντα όσο και το κόστος ενέργειας.

Σκέψεις για περιορισμό των εκπτωτικών φυλλαδίων κάνει το LIDL, του οποίου τα φυλλάδια βρίσκαμε τόσο στις εισόδους των σούπερ μάρκετ, οσο και στα γραμματοκιβώτια των πολυκατοικιών, τη στιγμή που η εν λόγω αλυσίδα έχει προχωρήσει σε μια μεγάλη συμφωνία.

Σκλαβενίτης και κίνηση με Lidl

Συμβιβαζόμενοι με την εποχή...

Προς το παρόν, η συγκεκριμένη αλυσίδα κάνει δοκιμές κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους αλλά και για λόγους εξοικονόμησης κόστους σε συγκεκριμένες περιοχές και στη συνέχεια θα αξιολογίσει τον αντίκτυπο που είχαν αυτές οι δοκιμές στο καταναλωτικό κοινό. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει κόψει εντελώς τα φυλλάδια που μοιράζονταν από πολυκατοικία σε πολυκατοικία.

Με τη σειρά του ο Μασούτης θα κόψει τα φυλλάδια και θα επικεντρωθεί στις ηλεκτρονικές διαφημίσεις είτε μέσω viber είτε μέσω στοχευμένων e-mails με τις προσφορές της εβδομάδας.

Περίπου τον ίδιο δρόμο πρόκειται να ακολουθήσει και η αλυσίδα My Market για εξοικονόμηση κόστους καθώς, στελέχη έχουν στρατηγική επιλογή την συνέχιση της επικοινωνίας των προσφορών με ηλεκτρονικούς τρόπους.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share