Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

«Αυτοκράτορας» ο Σκλαβενίτης: Η νέα συμφωνία που «εκτοξεύει» την εταιρεία

Συνεχίζει την εξάπλωσή της

12 Σεπτεμβρίου 2022 21:36
«Αυτοκράτορας» ο Σκλαβενίτης: Η νέα συμφωνία που «εκτοξεύει» την εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σκλαβενίτης δε σταματά την επέλασή του στις αγορές, πραγματοποιώντας διαρκώς ενδιαφέρουσες συμφωνίες που αλλάζουν τα δεδομένα και μια ακόμη, πιο πρόσφατη θα είναι σίγουρα επικερδής.

Συγκεκριμένα, η αλυσίδα The Mart Cash and Carry, ο βραχίονας της χονδρικής της Σκλαβενίτης, προχώρησε στην εξαγορά 9 μισθωμένων καταστημάτων του δικτύου της, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Πωλήτρια είναι η Eurobank από την οποία η αλυσίδα cash and carry ενοικίαζε τα ακίνητα.

Πρόκειται για τα καταστήματα Κηφισού, το πρώτο και μεγαλύτερο κατάστημα της The Mart, Παλλήνης, Πάτρας, Λάρισας, Βόλου, Ξάνθης, Ηρακλείου Κρήτης, Ιωνίας και Εγνατίας, το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας. Τα δύο τελευταία βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

«Αυτοκράτορας» ο Σκλαβενίτης: Η νέα συμφωνία που «εκτοξεύει» την εταιρεία

Το σπουδαίο ύψος της συμφωνίας

Σε ό,τι αφορά το τίμημα της συναλλαγής, πληροφορίες αναφέρουν πως ξεπέρασε τα 90 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο Σκλαβενίτης συνεχίζει να μοιράζει επιδόματα και αυξήσεις στους εργαζόμενους.

Συνολικά το δίκτυο της αλυσίδας αριθμεί 12 υποκαταστήματα εκτός του κεντρικού στη Λ. Κηφισού Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι η The Mart (πρώην Makro) εξαγοράστηκε από την Σκλαβενίτης την τελευταία ημέρα του 2014.
Η οικογένεια Σκλαβενίτη είχε δώσει τότε στους Γερμανούς της Metro Group περί τα 65 εκατ. ευρώ.

Μετά την εξαγορά, εν έτει 2015, η Grivalia είχε ανακοινώσει ότι αγοράζει με sale and lease back 9 ακίνητα της αλυσίδας Cash and Carry, συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ. έναντι τιμήματος 60 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα η αγοράστρια εκμίσθωσε τα καταστήματα αυτά στην αλυσίδα χονδρικής, που είχε περάσει πλέον στον έλεγχο στην Σκλαβενίτης, έναντι αρχικού ετήσιου μισθώματος 5,7 εκατ. ευρώ.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share