Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Τάραξε» την αγορά ο Σκλαβενίτης – Τρόμος σε ΑΒ Βασιλόπουλο και LIDL

Σε τρεις πόλεις επεκτείνεται η αλυσίδα cash & carry

11 Σεπτεμβρίου 2022 13:33
«Τάραξε» την αγορά ο Σκλαβενίτης – Τρόμος σε ΑΒ Βασιλόπουλο και LIDL
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πηγές της αγοράς θέλουν την αλυσίδα να εξετάζει την επέκτασή της και σε άλλες περιοχές, και δη στα Ιόνια Νησιά, καθώς και την ενίσχυση της παρουσίας της στην Κρήτη, όπου διατηρεί ήδη δύο καταστήματα.

Σκλαβενίτης: Την κατασκευή τουλάχιστον τριών καταστημάτων δρομολογεί για το επόμενο διάστημα η «Τhe Mart», η αλυσίδα cash & carry του ομίλου «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» με στόχο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η αύξηση του τουρισμού σε διάφορους πλέον προορισμούς στην Ελλάδα και μάλιστα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό του καλοκαιριού.

Δείτε επίσης: «Ντεμαράζ» εκπλήξεων από τον Σκλαβενίτη: Ανακοινώνει άμεσα αυτό που όλοι περίμεναν

Βεβαίως, αν και από την αρχή του έτους έως τώρα η πορεία της αλυσίδας και συνολικά του κλάδου του cash & carry κρίνεται ιδιαιτέρως θετική, λόγω κυρίως του ότι η εστίαση λειτούργησε φέτος χωρίς περιορισμούς και η τουριστική κίνηση παραμένει σε ανοδική τάση, τα στελέχη της αγοράς δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η αλυσίδα σχεδιάζει το άνοιγμα καταστημάτων στην Αρτα, την Τρίπολη και την Καλαμάτα. Μάλιστα, τα ακίνητα στις δύο πρώτες πόλεις έχουν ήδη αγοραστεί, ενώ η εταιρεία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και για το ακίνητο στην Καλαμάτα.

σκλαβενιτησ-11-9

To «άνοιγμα» στην Επαρχία

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο κατάστημα της «The Mart» στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, καθώς αυτό που ήδη έχει είναι μικρό.

Οι ανάγκες στην περιοχή έχουν αυξηθεί λόγω της μεγάλης ανόδου της τουριστικής κίνησης, η οποία καταγράφεται τα τελευταία χρόνια μετά και την αναβάθμιση της λειτουργίας του αεροδρομίου. Στην Αρτα και την Τρίπολη δεν έχει μέχρι στιγμής παρουσία η εταιρεία.

Τα καταστήματα εκτιμάται ότι μπορεί να είναι έτοιμα περί τα τέλη του 2023. Πηγές της αγοράς, πάντως, θέλουν την αλυσίδα να εξετάζει την επέκτασή της και σε άλλες περιοχές, και δη στα Ιόνια Νησιά, καθώς και την ενίσχυση της παρουσίας της στην Κρήτη, όπου διατηρεί ήδη δύο καταστήματα. Η αλυσίδα χονδρικής «Τhe Mart» διαθέτει σήμερα 13 καταστήματα, καθώς και ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων.

Εξετάζεται ο Ταύρος

Τα καταστήματα βρίσκονται στον Κηφισό, στην Παλλήνη, στην Αργυρούπολη, δύο στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά και Διαβατά), στην Πάτρα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στα Χανιά, στη Λάρισα, στον Βόλο, στην Ξάνθη, στην Καλαμάτα και στα Ιωάννινα. Στόχος, να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργεί η αύξηση του τουρισμού σε διάφορους πλέον προορισμούς.

Παράλληλα, η εταιρεία εξετάζει τον τρόπο αξιοποίησης των παλιών εγκαταστάσεων της «Δέλτα» στον Ταύρο Αττικής που απέκτησε πρόσφατα. Το βέβαιο είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν ως αποθήκες, χωρίς να αποκλείεται και η λειτουργία κέντρου διανομής ή ακόμη και η δημιουργία darkstore για την εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών της αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα της «The Mart Cash & Carry» λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2019, πολύ νωρίτερα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του «Σκλαβενίτη». O όμιλος Σκλαβενίτη εισήλθε στην κατηγορία του cash & carry στα τέλη του 2014 με την εξαγορά της Makro, μέλος τότε του γερμανικού ομίλου Metro Group, με το τίμημα να ξεπερνάει τα 60 εκατ. ευρώ.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share