Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Άσχημα μαντάτα για Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο, LIDL και My Market -Έκτακτη απόφαση!

Δείτε αναλυτικά

1 Σεπτεμβρίου 2022 13:13
Άσχημα μαντάτα για Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο, LIDL και My Market -Έκτακτη απόφαση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κίνηση που ετοιμάζει η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και το μεγάλο ντηλ εξαγοράς που ετοιμάζεται να κλείσει. Η συμφωνία αφορά την απόκτηση περί των 50 ιδιόκτητων καταστημάτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο όμιλος Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες.

Δείτε επίσης: Τραγική καταγγελία για Σκλαβενίτη: «Οι εργαζόμενοι περνάνε...»

Στην εξαγορά του ομίλου σούπερ μάρκετ Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες προχωράει σύμφωνα με αποκλειστικές και διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, η οποία με αυτόν τον τρόπο αγγίζει πλέον τα 500 εκατομμύρια ευρώ σε τζίρο και ουσιαστικά φτάνει τον Γαλαξία (503,64 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2021), ο ο οποίος κινείται σε αυτά τα επίπεδα από πλευράς κύκλου εργασιών.

Η συμφωνία αφορά την απόκτηση περί των 50 ιδιόκτητων καταστημάτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο όμιλος Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες αλλά και την διαχείριση των εμπορικών σημάτων Ήλιος, Πρόοδος και Ελληνικά Μάρκετ, τα οποία λειτουργούν υπό το καθεστώς του franchise και πρόκειται για ένα ευρύ δίκτυο που μετρά περισσότερα από 300 καταστήματα υπό αυτό το μοντέλο.

σουπερ-μαρκετ-ραφια-1-9

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και απομένουν πλέον μόνο οι τελικές υπογραφές, κάτι που εκτός σοβαρού απροόπτου θα συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπό την ταμπέλα Ελληνικά Μάρκετ υφίστανται 186 σούπερ μάρκετ, εκ των οποίων τα 157 είναι franchise και τα 29 εταιρικά. Τον Δεκέμβριο του 2021 εντάχθηκαν στο δυναμικό του ομίλου Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες και 7 καταστήματα της Συμεωνίδης στο Πολύκαστρο και το Κιλκίς μέσω εξαγοράς που πραγματοποίησε.

Αντίστοιχα, το δίκτυο Πρόοδος ελέγχει 149 καταστήματα, εκ των οποίων τα 148 είναι franchise και ένα εταιρικό, το Ήλιος 51 καταστήματα. Συν τοις άλλοις διαθέτει και τα καταστήματα Γρήγορα, με δραστηριοτητα στον τομέα της μικρής λιανικής, των καπνικών και των σνακ και του καφέ στο χέρι.

Από πλευράς γεωγραφικής διασποράς ο όμιλος Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες διατηρεί παρουσία από το Βόλο έως την Αλεξανδρούπολη, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και τα Ιωάννινα, καθώς και την Κρήτη. Σήμερα, το δίκτυο των καταστημάτων της υποστηρίζεται από τρία κέντρα διανομής, δύο στη Θεσσαλονίκη έκτασης 3.500τμ και 2.500τμ αντίστοιχα, και ένα στο Μεσολόγγι, το οποίο λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο σε ενοικιασμένο χώρο έκτασης 2.000τ.μ.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share