Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγικό τέλος για τα Jumbo: «Κατάρρευση» για τον Απόστολο Βακάκη

Άσχημα τα νέα...

29 Αυγούστου 2022 13:47
Τραγικό τέλος για τα Jumbo: «Κατάρρευση» για τον Απόστολο Βακάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άσχημα είναι τα νέα, που ήρθαν για τα Jumbo, καθώς ξένη τραπεζική εταιρεία, που έδειξε το ενδιαφέρον της για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, προανήγγειλε το τέλος τους.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το euro2day.gr, εγχώριο ενδιαφέρον στις αναδιαρθρώσεις των δεικτών της MSCI τις επόμενες ημέρες αλλά πιθανότερα το Μάιο βλέπει η γαλλική τράπεζα Société Générale.

Η γαλλική ομάδα ανάλυσης συνεχίζει να εκτιμά ότι η μετοχή της Jumbo θα αποχωρήσει από το δείκτη, τη στιγμή που έρχεται νέα σχετική αλυσίδα, και ταυτόχρονα θα προστεθούν Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος.

Τραγικό τέλος για τα Jumbo: «Κατάρρευση» για τον Απόστολο Βακάκη

Η σημασία της εκτίμησης των Γάλλων

Αν οι εκτιμήσεις της Société Générale είναι σωστές, ο δείκτης MSCI Greece θα απαρτίζεται από τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, ΕΤΕ και Μυτιληναίος ενώ η Jumbo θα υποβιβαστεί το δείκτη small cap.

Η MSCI Inc. θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών στις 9 Φεβρουαρίου, με το rebalancing να λαμβάνει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI ακολουθεί στις 12 Μαΐου και το rebalancing στις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Société Générale, οι πιθανές εκροές της Jumbo θα ανέλθουν στα 79,7 εκατ. δολάρια, ενώ οι πιθανές εισροές για την Εθνική Τράπεζα τοποθετούνται στα 106,3 εκατ. δολάρια και για την Mytilineos στα 84,2 εκατ. δολάρια.

Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση συνολικά της στάθμισης της Ελλάδας στο δείκτη MSCI Emerging Markets αφού η μείωση λόγω της Jumbo θα υπερκαλυφθεί από τις αυξήσεις που θα επιφέρουν οι ΕΤΕ και Μυτιληναίος.

Οι λόγοι που συνοδεύουν τις πιθανές προσθήκες και διαγραφές αφορούν για τη Jumbo το ύψος της κεφαλαιοποίησης (size), ενώ για τις ΕΤΕ και Mytilineos αναφέρει ως λόγο της προσθήκης την αύξηση του βάρους των ελληνικών μετοχών. Αυτές οι αλλαγές βασίζονται στους υπολογισμούς της Société Générale στις 2/2.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share