Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αναβρασμός στον Σκλαβενίτη - Αποκαλύψεις από την αγαπημένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ!

Τρέχουν και δεν φτάνουν

22 Αυγούστου 2022 12:38
Αναβρασμός στον Σκλαβενίτη - Αποκαλύψεις από την αγαπημένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί η εταιρεία Σκλαβενίτης να έκανε είσοδο στην αρένα του ηλεκτρονικού εμπορίου αρκετά αργά σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες της εγχώριας λιανικής, μια κίνηση που επιταχύνθηκε υπό την ασφυκτική πίεση των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο πλέον το eMarket, sklavenitis.gr αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της αλυσίδας.

Από τον Ιανουάριο του 2020, ημερομηνία που σηματοδότησε το άνοιγμα των Ελληνικών Υπεραγορών Σκλαβενίτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο με την εξαγορά του caremarket.gr, μέχρι σήμερα έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι.

Δείτε επίσης: Δεν ήταν μονάχα η οικογένεια Σκλαβενίτη: Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας που στήριξε την εταιρεία στα δύσκολα πριν από την «εκτόξευση»

H αλυσίδα κλήθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ουσιαστικά μέσα σε περίπου 30 μέρες, από τη μηδενική παρουσία που είχε στο κανάλι των ηλεκτρονικών αγορών να στήσει και να λειτουργήσει ένα διαδικτυακό κατάστημα το οποίο σε πρώτη φάση κάλυπτε τις ανάγκες των καταναλωτών της Αττικής, ενώ σε δεύτερο χρόνο επεκτάθηκε και σε πόλεις της περιφέρειας με την αρχή να γίνεται με την Λάρισα και στη συνέχεια να παίρνουν σκυτάλη η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη. Τώρα, μάλιστα, ετοιμάζει κάτι ακόμα που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά θα φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά.

Αυτή την στιγμή μέσω του online καναλιού, η αλυσίδα έχει καταφέρει να εξυπηρετεί και να παραδίδει περισσότερες από 1.700 παραγγελίες τη μέρα, απασχολώντας έναν αριθμό οδηγών που ξεπερνά τους 150, οι οποίοι διανύουν πάνω από 9.000 χιλιόμετρα τη μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας mynext, η οποία βοήθησε την Σκλαβενίτης να λανσάρει και να αναπτύξει την υπηρεσία ηλεκτρονικών παραγγελιών του ομίλου.

σκλαβενιτησ-σουπερ-μαρκετ-22-8

Γιγάντωση Σκλαβενίτη: Χαμός στην αγορά, άμεση απάντηση από Βασιλόπουλο

Πάνω από τις προβλέψεις, σε ποσοστό της τάξεως του 10%, κινούνται ήδη οι πωλήσεις του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος, αναφέρουν πηγές της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης», σημειώνοντας μάλιστα ότι η τάση παραμένει αυξητική, με αποτέλεσμα να αναμένουν αισθητά υψηλότερο ποσοστό ανόδου σε επίπεδο κυλιόμενου 12μήνου, με αρχή το δεύτερο τρίμηνο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι ανακαινίσεις των καταστημάτων του συγκεκριμένου δικτύου έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε ποσοστό 65%, παρότι ριζικές, ενώ θετικά εξελίσσεται και η τάση των πωλήσεων «πάνω από τη Λάρισα», όπου προηγουμένως η Σκλαβενίτης δεν διέθετε ιδιαίτερη παρουσία.

Αυξητική τάση καταγράφει επίσης το δίκτυο της Κύπρου, ενώ σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό κινείται η μείωση των πωλήσεων στον προϋπάρχον δίκτυο της Σκλαβενίτης, λόγω του αναπόφευκτου «κανιβαλισμού» που δημιουργεί ο πολλαπλασιασμός των σημείων πώλησης, από την ενσωμάτωση του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος.

Οι επιδόσεις αυτές καταγράφονται σε μια περίοδο όπου η συνολική αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου κινείται οριακά θετικά, μετά από ένα κακό α’ τρίμηνο, που σημαίνει ότι η αύξηση μεριδίων του ενός πρακτικά σημαίνει τη μείωση μεριδίων για άλλους!

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share