Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ρούχα από δεύτερο χέρι: Η νέα μόδα - Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ψωνίσετε

Χρήσιμες συμβουλές!

15 Αυγούστου 2022 16:41
Ρούχα από δεύτερο χέρι: Η νέα μόδα - Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ψωνίσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα second hand ρούχα είναι στη μόδα, σήμερα περισσότερα από ποτέ, τώρα που οι περισσότεροι αγαπάνε το vintage και έχουν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την οικονομία. Παράλληλα, είναι ένας τρόπος να βρείτε πολύ στυλάτα κομμάτια, σε πολύ χαμηλή τιμή.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως θα έχετε μοσχομυριστά ρούχα κάθε ώρα της ημέρας με το πιο απίθανο τρικ.

Πριν αγοράσετε όμως ρούχα από δεύτερο χέρι θα πρέπει να ξέρετε κάποια πράγματα. Πάμε να τα δούμε...

Πάρτε τον χρόνο σας και να έχετε υπομονή

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η αγορά ρούχων από δεύτερο χέρι απαιτεί υπομονή. Είτε κάνετε τις αγορές σας ψηφιακά, είτε σε φυσικό κατάστημα, είναι καλύτερο να τις κάνετε όταν έχετε χρόνο για έρευνα.

Αυτά τα μέρη έχουν, συνήθως, μεγάλες ποσότητες ρούχων. Έτσι, αν θέλετε να βρείτε τον δικό σας θησαυρό, θα πρέπει να ψάξετε, και να ψάξετε, και να ψάξετε ξανά. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε να καταλήξετε με κάτι με το οποίο δε νιώθετε εντελώς άνετα.

Ρούχα από δεύτερο χέρι: Η νέα μόδα - Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ψωνίσετε

Ανοίξτε το μυαλό σας και μην αφήσετε τίποτα να σας αποσπάσει από την έρευνά σας

Τα καταστήματα με ρούχα από δεύτερο χέρι έχουν, τις περισσότερες φορές, ρούχα βίντατζ, και πολύ βίντατζ. Γι’ αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να είστε ανοιχτόμυαλοι. Αν σας αρέσει το ρούχο, μην πέσετε θύματα ιδεών όπως “μήπως είναι υπερβολικό για ραντεβού;”

Το σημαντικότερο είναι να βοηθήσετε τον πλανήτη όταν αγοράζετε μοναδικά υφάσματα τα οποία δεν είναι πλέον διαθέσιμα στα καταστήματα.

Να θυμάστε ότι τα ψώνια είναι πάντα πιο διασκεδαστικά με παρέα

Μια καλή ιδέα, ειδικά αν ψωνίζετε σε φυσικό κατάστημα, είναι να έχετε παρέα. Ένας καλός φίλος ή μία καλή φίλη, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα κομμάτια και να αποφασίσετε αν σας κάνουν ή όχι.

Επιπλέον, θα μεταδώσετε το πνεύμα για την αγορά ρούχων από δεύτερο χέρι και θα βοηθήσετε και άλλους ανθρώπους να ερωτευθούν αυτή την ιδέα.

Δείτε όλα τα ρούχα διεξοδικά

Παρότι τα καταστήματα με ρούχα από δεύτερο χέρι έχουν υψηλά πρότυπα για τα ενδύματα που δέχονται, και τα φροντίζουν, παραμένει σημαντικό να ελέγχετε διεξοδικά τα ρούχα για τα οποία ενδιαφέρεστε. Σιγουρευτείτε ότι τα κουμπιά τους είναι σε καλή κατάσταση, όπως και τα φερμουάρ.

Δείτε το καβάλο, αν είναι ξεφτισμένο και έχετε παχιά πόδια, ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Ελέγξτε για λεκέδες ή σοβαρά γδαρσίματα.

Δοκιμάστε όσα ρούχα επιλέξετε

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό! Μην πάρετε στο σπίτι σας ρούχα μόνο και μόνο επειδή είναι ωραία. Συμβουλευτείτε έναν φίλο, μία φίλη, γι’ αυτό τους έχετε μαζί σας.

Μην αγοράζετε ρούχα τα οποία μπορεί να μην σας κάνουν, το πιο πιθανό είναι να βαρεθείτε να πάτε πίσω στο κατάστημα για να τα αλλάξετε. Έπειτα από μερικούς μήνες ίσως καταλήξουν στα σκουπίδια. Έτσι, θα έχετε ξοδέψει τον χρόνο σας και θα έχετε στερήσει από κάποιον άλλο άνθρωπο την ευκαιρία να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής αυτού του ρούχου.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share