Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Βόμβα» από τα Praktiker: Η έκτακτη απόφαση που φέρνει χαμόγελα σε όλους!

Χαράς ευαγγέλια στη γνωστή αλυσίδα

7 Αυγούστου 2022 15:45
«Βόμβα» από τα Praktiker: Η έκτακτη απόφαση που φέρνει χαμόγελα σε όλους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπουδαία έκτακτη απόφαση από τη γνωστή αλυσίδα, η οποία άρεσε και έφερε χαμόγελα… H Praktiker Hellas, στο πλαίσιο της επιτακτικής ανάγκης αντιμετώπισης των αυξημένων δαπανών διαβίωσης που προκύπτουν από τον υψηλό πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση.

Και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους της, προχωρά σε άμεση καταβολή εφάπαξ παροχής έως €250 σε όλους.

Δείτε επίσης: Πονοκέφαλος για Jumbo, Lidl και Praktiker! Έρχεται το...

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η απόδοση της έκτακτης αυτής οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί έως τις αρχές Αυγούστου 2022, στο σύνολο των εργαζομένων, με εξαίρεση τη διοικητική ομάδα και τα ανώτατα στελέχη της εταιρίας.

Κινητήριος δύναμη της Praktiker Hellas είναι οι άνθρωποί της και αποτελεί υποχρέωσή της να στέκεται στο πλευρό τους όταν υπάρχει ανάγκη, ακριβώς όπως στέκεται διαχρονικά στο πλευρό της κοινωνίας, καταλήγει η εταιρεία.

πρακτικερ-εκτακτη-αποφαση-7-8

Πώς μοιράζεται η πίτα στον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού – Οι βασικοί παίκτες και τα μερίδια αγοράς

Ανεξίτηλα ήταν τα σημάδια που άφησε στον κλάδο του εγχώριου οικιακού εξοπλισμού η πανδημία, με το 2020 να αποδεικνύεται ένα έτος γεμάτο προκλήσεις για όλους τους βασικούς «παίκτες» της αγοράς που είδαν τους τζίρους τους να μειώνονται υπό το βάρος της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη της KPMG για το μέλλον του λιανεμπορίου στην Ελλάδα, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα, το 2020 ο συνολικός τζίρος στην αγορά των ειδών σπιτιού συρρικνώθηκε κατά 15,5% στη σκιά της πανδημίας κι ενώ είχε προηγηθεί μια πενταετία σημαντικής ανάκαμψης του κλάδου.

Πρόκειται άλλωστε για μια αγορά που «τζιράρει» σταθερά πάνω από 500 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2017 κι έπειτα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο συνολικός κύκλος εργασιών για τον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού ξεπέρασε τα 550 εκατ. ευρώ το 2019 – αγγίζοντας τα 579 εκατ. ευρώ – από 545 εκατ. ευρώ το 2018 και 510 εκατ. ευρώ το 2017.

Παρ’ όλα αυτά, η πανδημία μετρίασε τις πωλήσεις, με αποτέλεσμα ο συνολικός τζίρος να υποχωρεί κοντά στα επίπεδα των 489 εκατ. ευρώ το 2020.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share