Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κακά μαντάτα για καταναλωτές: Έκπληξη μ' αυτό το προϊόν σε Σκλαβενίτη - Lidl - ΑΒ Βασιλόπουλο!

Χαμός στα ελληνικά σούπερ μάρκετ!

23 Ιουλίου 2022 07:28
Κακά μαντάτα για καταναλωτές: Έκπληξη μ' αυτό το προϊόν σε Σκλαβενίτη - Lidl - ΑΒ Βασιλόπουλο!
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σουπερ μαρκετ: Κακά είναι τα μαντάτα σχετικά με το φρέσκο γάλα που παίρνουμε από τις αλυσίδες τροφίμων. Τι πρόκειται να γίνει…

Πρόβλεψη που κανείς δεν θέλει να βγει αληθινή κάνουν στελέχη της αγοράς. Αφορά στο φρέσκο γάλα, το οποίο εξαιτίας των ανατιμήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ίσως αγγίξει ακόμα και τα 2 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος του 2022 στα σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται πως το Σεπτέμβριο του 2021 το γάλα στοίχιζε 1,15 και σήμερα 1,60 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε προϊόντα γάλατος τον τελευταίο καιρό οφείλονται σε μείωση της παραγωγής.

Έρχονται νέες αυξήσεις από Αύγουστο

Νέες ανατιμήσεις αναμένονται από την 1η Αυγούστου σε απορρυπαντικά, καλλυντικά, γαλακτοκομικά. Ειδικότερα οι τιμές των απορρυπαντικών και των καλλυντικών αναμένεται να αυξηθούν έως 30% και των γαλακτοκομικών εως 7%. Από Σεπτέμβριο θα πάρουν σειρά στις ανατιμήσεις από τα ζυμαρικα.

Οι ανατιμήσεις εκτιμάται ότι συμπιέσουν κι άλλο την κατανάλωση. Όπως είπε ο Γιώργος Μπάλτας Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών « θα έχει ως αποτέλσμα τη μείωση της κατανάλωσης σε ολόκληρη την προϊοντική κατηγορία και μετατόπιση των καταναλωτών σε φθηνότερα προϊόντα».

Σοκ για καταναλωτές: Έκπληξη μ' αυτό το προϊόν σε Σκλαβενίτη - Lidl - ΑΒ Βασιλόπουλο!
EUROKINISSI

Σουπερ μαρκετ: Αλλάζουν τα δεδομένα για Σκλαβενίτη, ΑΒ, LIDL

Ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο διαμορφώνεται στην αγορά με τους μεγάλες παίκτες να προχωρούν σε deals και επενδύσεις.

Κινήσεις «ματ» έκαναν οι μεγάλοι παίκτες του εγχώριου λιανεμπορίου τροφίμων κατά το α’ εξάμηνο του 2022, με τις ανακατατάξεις στο συγκεκριμένο κλάδο να είναι συνεχείς.

Με τον ανταγωνισμό να έχει χτυπήσει «κόκκινο», οι αλυσίδες σουπερμάρκετ εστιάζουν στην ανάπτυξη του φυσικού τους δικτύου, αλλά και στην ενίσχυση του ηλεκτρονικού τους καναλιού.

Οι νέες τάσεις συγκέντρωσης σε μια αγορά η οποία έχει ισχυρές μονάδες μικρής κλίμακας, οι νέες καταναλωτικές συνήθειες, οι συσσωρευμένες οφειλές, αλλά και η υπερβάλλουσα ρευστότητα που υπάρχει σε επενδυτικά σχήματα και ιδιώτες, έχουν οδηγήσει σε νέες επενδύσεις και συνενώσεις.

Επιπλέον, η ενεργειακή κρίση, οι πληθωριστικές πιέσεις και ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχουν καταστήσει -σε ορισμένες περιπτώσεις- «μονόδρομο» τις συνεργασίες με στόχο τη θωράκιση του κλάδου βραχυπρόθεσμα, αλλά και τη δυνατότητα επαναφοράς σε ρυθμούς ισχυρής ανάπτυξης μακροπρόθεσμα.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Έκπληξη στην αγορά με Σκλαβενίτη: Αγόρασε κορυφαία αλυσίδα σούπερ μάρκετ!

Σουπερ μαρκετ: Η… χείρα βοηθείας της Σκλαβενίτης και οι κινήσεις περαιτέρω ψηφιοποίησης

Η Σκλαβενίτης προχώρησε στην ένταξη 9 εκ των συνολικά 11 καταστημάτων της γιαννιώτικης αλυσίδας, SEP Markets Παπαδόπουλος, έπειτα από προσέγγιση της δεύτερης. Στόχος της εν λόγω στρατηγικής συνεργασίας είναι να βγουν και οι δύο επιχειρήσεις κερδισμένες απέναντι στη σημερινή κρίση ακρίβειας.

Η μεν Σκλαβενίτης επεκτείνεται περαιτέρω σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, αυξάνοντας σημαντικά τις πωλήσεις της, η δε SEP Markets αποφορτίζεται από ένα τεράστιο οικονομικό βάρος, που δέχονται οι μικρές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε πανελλαδικό επίπεδο τη δεδομένη χρονική συγκυρία.

Παράλληλα, με την απόκτηση των 9 καταστημάτων της SEP Markets από την Σκλαβενίτης εξασφαλίζεται το μέλλον 160 εργαζομένων της ηπειρώτικης αλυσίδας, καθώς πρόκειται να παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ «παίζει δυνατά» το ενδεχόμενο δημιουργίας και νέων θέσεων εργασίας, ενισχύοντας την τοπική κοινωνία.

Από το δημοσιευμένο πλάνο της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (ΕΥΣ) προβλέπονται συνολικά για το 2022 επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ, τόσο για την ανάπτυξη του φυσικού όσο και του ηλεκτρονικού δικτύου της.

Στα φυσικά σημεία αναμένεται το άνοιγμα του υπερμάρκετ στη Νέα Φιλαδέλφεια το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ προγραμματίζεται το άνοιγμα ενός νέου σημείου στη Γλυφάδα.

Η Σκλαβενίτης επενδύει και στο quick commerce δημιουργώντας το τέταρτο κατά σειρά e-hub στην Κηφισιά, με στόχο να μειώσει τον χρόνο παράδοσης των ηλεκτρονικών παραγγελιών του Σκλαβενίτης eMarket στην Αττική και να ενισχύσει το online κανάλι της.

Το νέο e-hub πρόκειται να εξυπηρετεί την προετοιμασία και παράδοση περίπου δύο χιλιάδων παραγγελιών την ημέρα.

Στον στρατηγικό σχεδιασμό της Σκλαβενίτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού της καταστήματος είναι η επέκταση του δικτύου των e-hubs που διαθέτει, δημιουργώντας ένα σε κάθε πόλη, με σκοπό την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά και την περαιτέρω ενδυνάμωση του eMarket, μέσω της διεύρυνσης κατηγοριών και προϊόντων.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share