Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός σ' όλα τα Jumbo της χώρας! Έρχεται λουκέτο;

Ραγδαίες εξελίξεις!

11 Ιουλίου 2022 11:26
Συναγερμός σ' όλα τα Jumbo της χώρας! Έρχεται λουκέτο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Jumbo: Πώς τα φέρνει η ζωή… Αυτή τη φορά, στην Ιντρακάτ, οι παλαιοί μέτοχοι πούλησαν σχεδόν ταυτόχρονα και οι νέοι διαφορετικοί μέτοχοι αγόρασαν ταυτόχρονα χωρίς να ξέρει ο ένας τον άλλο και αποφάσισαν και να βάλουν τον Εξάρχου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην επόμενη Γενική Συνέλευση. Πρόκειται απλώς για συμπτώσεις. Αλλά όλα είναι κατανοητά. Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται... Στην Ελλάκτωρ άλλωστε υπήρχε μετοχικός πόλεμος. Εδώ υπήρξε μετοχικός έρωτας...

Μιας και μιλάμε για τους Μπάκο-Καϋμενάκη η εξαγορά του Action 24 είναι deal done. Οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός των ημερών. Ακούγεται από σχετικώς έγκυρες πηγές πως ο Γιάννης Σαραντάκος θα έχει το γενικό κουμάντο ή έστω ένα μεγάλο κομμάτι αυτού σε ό, τι αφορά το κανάλι. Βέβαια μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, οφείλουμε μια έστω και μικρή επιφύλαξη να την κρατάμε. Κατά τα λοιπά να ξέρετε πως η ίδια πλευρά θέλει να επενδύσει στον Τύπο περαιτέρω και ψάχνεται και για άλλα. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως αγοράζει ότι φυσάει και ότι πετάει!!!!!

Διάβασα Παρασκευή απόγευμα ότι «ολοκληρώθηκε ο Τακτικός Φορολογικός Έλεγχος της εταιρίας Jumbo για τις χρήσεις 2017/2018 και 2018/2019, ο οποίος διενεργήθηκε από το ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ. της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, από τον οποίο προέκυψαν πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις EUR 1,6 εκατ. εκ των οποίων ποσό EUR 1,5 εκατ. θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης». Και θέλω να παρατηρήσω πρώτον ότι η εταιρεία είχε κάνει πρόβλεψη μόνο 100.000 ευρώ και δεύτερον ότι είχε λάβει πιστοποιητικό φορολογικής συμμόρφωσης από ορκωτό, πράγμα που σημαίνει ότι ο ορκωτός κατά τους ελεγκτές της εφορίας δεν είχε κάνει και τόσο καλά τη δουλειά του...

Συναγερμός σ' όλα τα Jumbo της χώρας! Έρχεται λουκέτο;

Μετεγγραφή εσωτερικού ελεγκτή είχαμε από τον Μπήτρο στην Κλουκίνας - Λάππας. Η Κλουκίνας ήταν χωρίς εσωτερικό ελεγκτή από τις 26 Μαΐου ενώ η προηγούμενη εσωτερική ελέγκτρια δεν έκλεισε ούτε χρόνο στην εταιρεία. Και όσο να είναι το γεγονός ότι δεν έχει στεριώσει ορκωτός ελεγκτής σε μια περίοδο όπου έχουμε και τις καταγγελίες και τις δικαστικές προσφυγές Σπεντζάρη έχει το ενδιαφέρον του.

Εξαιρετικής ανταπόκρισης από τους Έλληνες επενδυτές - που δίνουν σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης - έτυχε η έκδοση της Lamda. Πάνω από 14.000 αιτήσεις ιδιωτών καταγράφηκαν στην πρόσφατη δημόσια προσφορά της για το Πράσινο Ομόλογο, η οποία υπερκαλύφθηκε 3 φορές. Για αυτό και στην τελική κατανομή 73% του βιβλίου θα κατανεμηθεί στους ιδιώτες ως αναγνώριση της εταιρείας προς αυτούς, υπερβαίνοντας το συνήθη μέσο όρο κατανομής.

Δεν πολυπιάσαμε μέχρι στιγμής το θέμα των τραπεζών αλλά φαίνεται να ήρθε η ώρα του.

Με την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών ασχολήθηκε η Fitch που άφησε αμετάβλητη την αξιολόγηση της χώρας με θετικές προοπτικές αλλά και κάποιους φόβους να αιωρούνται εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Σε ό, τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες ο οίκος είπε πως αυτές έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού τους, μειώνοντας σημαντικά το επίπεδο των μη NPLs στον τραπεζικό κλάδο. Ωστόσο, η πρόοδος στη μείωση των NPLs επηρέασε αρνητικά την κερδοφορία και την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2021, μέσω μεγαλύτερων προβλέψεων για επισφαλή δάνεια. Σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. τα επίπεδα παραμένουν χαμηλά και αυτό είναι γεγονός.

Πηγή: insider.gr

TAGS
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share