Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δυστυχώς: Επιβεβαιώθηκε η τραγική είδηση για τα Jumbo και τον Απόστολο Βακάκη!

Ραγδαίες εξελίξεις!

17 Ιουνίου 2022 20:29
Δυστυχώς: Επιβεβαιώθηκε η τραγική είδηση για τα Jumbo και τον Απόστολο Βακάκη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Jumbo: Αλλαγή στην πολιτική, που ακολουθεί η εταιρεία, για προμήθεια των προϊόντων της από την αγορά της Κίνας, σηματοδοτεί και επίσημα η χθεσινή ανακοίνωση. Στην εταιρική ανακοίνωση γίνεται αναφορά, «για αναγκαστική αλλαγή της πολιτικής προμηθειών», με πληροφορίες να αναφέρουν πως η εταιρεία «ψάχνεται» για αγορές εκτός Κίνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην απόφαση του Απόστολου Βακάκη έχουν συμβάλλει οι εξής λόγοι:

  • Η κατακόρυφη αύξηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων από την Κίνα
  • Η αύξηση του εργατικού κόστους
  • Η απόσταση από τις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία
  • Η διαταραχή στις εφοδιαστικές αλυσίδες από έκτακτες περιστάσεις, όπως είναι ο κορωνοϊός

Οι χώρες που σκανάρει ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με το bnbdaily.gr, δεν είναι ακόμη γνωστές, ωστόσο εικάζεται πως μπορεί να είναι η Τουρκία ή χώρες των Βαλκανίων. Πρόκειται για μια πάγια πολιτική των εταιρειών να «μεταναστεύουν» από την Κίνα και να επαναπατρίζονται σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στις κύριες αγορές που δραστηριοποιούνται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Zara!

Δυστυχώς: Επιβεβαιώθηκε η τραγική είδηση για τα Jumbo και τον Απόστολο Βακάκη!

Η εισηγμένη κατέγραψε αύξηση πωλήσεων στο εξάμηνο 12,4%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι, από τον Ιούνιο όλα τα φυσικά καταστήματα του ομίλου στην Ελλάδα λειτουργούν, ενώ και το ηλεκτρονικό κατάστημα καταγράφει σημαντικούς όγκους πωλήσεων. Στην Κύπρο τα καταστήματα λειτουργούν με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός καταστημάτων, με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση 16%

στο εξάμηνο, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στις αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, με αυξήσεις πωλήσεων 17% και 35%, αντίστοιχα.

Μουστάκας: Το colpo grosso που έκανε και "τελείωσε" τα Jumbo!

Την ώρα που τα Jumbo μετρούν τις… πληγές τους από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Μουστάκας ετοίμασε colpo grosso που τον έκανε κυρίαρχο της αγοράς. Τι συνέβη;

Τα καταστήματα Μουστάκας συνεργάστηκαν με γνωστή πλατφόρμα μέσω του moustakastoys.gr, προσθέτοντας πάνω από 500 κωδικούς προϊόντων.

Έτσι οι χρήστες πλέον μπορούν να παραγγείλουν από μία μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και πασχαλινών δώρων, τα οποία οι συνεργαζόμενοι διανομείς παραδίδουν στην πόρτα τους σε περίπου 30 λεπτά, από Δευτέρα έως Σάββατο, 9:00 με 20:00.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην Αθήνα από τα καταστήματα Μουστάκα σε Κάτω Κηφισιά, Περιστέρι, Μοναστηράκι, Αιγάλεω, Πειραιά, Μελίσσια, ΟΑΚΑ/ Μαρούσι και Ελληνικό.

Δυστυχώς: Επιβεβαιώθηκε η τραγική είδηση για τα Jumbo και τον Απόστολο Βακάκη!

Η υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα προγραμματισμού ημέρας και ώρας της παράδοσης που εξυπηρετεί τον πελάτη, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί την ταχύτερη και καλύτερη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών στο online delivery, αυτή είναι στη διάθεσή του για να του απαντήσει στα μηνύματα σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, προσφέρει live tracking, ώστε οι πελάτες να μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της παραγγελίας τους σε ζωντανό χρόνο και εφόσον το επιθυμούν οι παραγγελίες παραδίδονται ανέπαφα και με ασφάλεια.

Δυστυχώς: Επιβεβαιώθηκε η τραγική είδηση για τα Jumbo και τον Απόστολο Βακάκη!

«Τα παιχνίδια φέρνουν χαρά.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πλέον από την άνεση του καναπέ τους οι πελάτες μας μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους για τα Πασχαλινά δώρα και λαμπάδες με τα προϊόντα να φτάνουν σε περίπου 30 λεπτά στην πόρτα τους.

Με αυτό τον τρόπο διευκολύνουμε την καθημερινότητα τους, καθώς αποκτούν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.»

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε παιχνίδια με άμεση παράδοση ή παραλαβή από το κατάστημα μέσα από το www.moustakastoys.gr!

Σεισμός στην αγορά: Μαζικές απολύσεις στα Jumbo! Καταγγελίες φωτιά και για το Πλαίσιο

Επιχειρήσεις: Σοκ και ανησυχία έχει προκαλέσει στην αγορά η είδηση πως Jumbo και Πλαίσιο προχωρούν σε απολύσεις!

Την καταγγελία έκανε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τονίζοντας πως στα Jumbo απολύθηκε εργαζόμενη μητέρα, με δικαστικό κλητήρα και ενώ βρισκόταν με αναρρωτική στο σπίτι της ενώ στο Πλαίσιο, δύο εργολαβικοί εργαζόμενοι απολύθηκαν, λόγω «συμμετοχής τους στην 4ωρη στάση εργασίας στις 22 Απρίλιου και στην απεργία στις 6 Μαΐου».

Δυστυχώς: Επιβεβαιώθηκε η τραγική είδηση για τα Jumbo και τον Απόστολο Βακάκη!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΑ:

«Συναδελφισσες, Συνάδελφοι

Οι εργοδότες μας κηρύσσουν τον πόλεμο!

Με αέρα στα πανιά τους από το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή, σχεδιάζουν ένα πογκρόμ στα δικαιώματα μας με απολύσεις και αλλαγές συμβάσεων.

Στον σχεδιασμό τους πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά είναι οι γνωστοί λαγοί των μεγαλεμπόρων, οι εργοδοσίες των Jumbo & Πλαίσιο. Αυτοί που εφαρμόζουν χρόνια το 10ωρο και τα ευέλικτα ωράρια, αυτοί που καιρό πριν παρήγγειλαν με δηλώσεις τους τη 7ήμερη εργασία & τα 12ωρα. Σήμερα, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των Jumbo γιατί, την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει το νομοσχέδιο – έκτρωμα ως «ευκαιρία» για τις εργαζόμενες μητέρες και υπόσχεται περισσότερο χρόνο της μάνας με το παιδί της, η Jumbo απολύει εργαζόμενη μητέρα!

Το έκανε μάλιστα στέλνοντάς της την καταγγελία της σύμβασής της με δικαστικό κλητήρα και ενώ η συναδέλφισσα βρισκόταν με αναρρωτική στο σπίτι της!

Αφού δεν κατάφερε στο παρελθόν μέσω συνεχόμενων επιπλήξεων να την «ξεφορτωθεί», τώρα το κάνει με συνοπτικές διαδικασίες. Οι νόμοι τους δεν απαγορεύουν ούτε τις απολύσεις σε αναρρωτική! Όταν δεν μπορείς να εργαστείς γιατί αρρώστησες, τότε τους είσαι βάρος.

Πολύ περισσότερο δε, όταν είσαι μέλος του σωματείου και αγωνίζεσαι ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία.

Την ίδια ακριβώς ημέρα, η εργοδοσία στο Πλαίσιο απέλυσε 2 εργαζόμενους που εργάζονταν με το άθλιο καθεστώς των εργολαβικών. Το επιχείρημα: «Έχει πέσει η δουλειά», την ίδια ώρα που τα 10ωρα είναι καθημερινό φαινόμενο!

Ο πραγματικός λόγος είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην 4ωρη στάση εργασίας στις 22 Απρίλιου και στην απεργία στις 6 Μαΐου, το γεγονός ότι δεν αποδέχονται να εργάζονται σε σύγχρονα κάτεργα με τους όρους των δουλεμπορικών. Αυτό για την εργοδοσία σημαίνει πως «οι συνάδελφοι δημιουργούν κάποια προβλήματα»!

Οι απολύσεις σε Jumbo & Πλαίσιο δεν θα περάσουν! Απαιτούμε να γυρίσουν οι συνάδελφοι στην δουλειά τους και να καταργηθούν τα δουλεμπορικά! Απαντάμε με Απεργία για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα που θα δώσει κι άλλη δύναμη στους εργοδότες να ξεμπερδεύουν με δικαιώματα κι «ενοχλητικές φωνές» μέσα στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων στο Πλαίσιο να πάρει θέση και να απαιτήσουν την επιστροφή των εργαζόμενων στη δουλειά τους».

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share