Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

E-food: «Κατεβάζει ρολά» η γνωστή πλατφόρμα!

Ποιες ώρες δε θα λειτουργεί σήμερα (17/6)

17 Ιουνίου 2022 08:47
E-food: «Κατεβάζει ρολά» η γνωστή πλατφόρμα!
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή 17/6, οι εργαζόμενοι στην efood. Συγκεκριμένα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγγελιών δεν θα λειτουργεί.

Δείτε επίσης: Βαλλόμεθα πανταχόθεν: Επιβάρυνση 2 ευρώ από την «Beat» για τους πολίτες - Όσα αλλάζουν στις υπηρεσίες όταν καλείς ταξί από τη γνωστή πλατφόρμα!

Τα αιτήματα

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν να αποσυρθεί ως απαράδεκτη η απόφαση της εταιρείας efood να αλλάξει μονομερώς και αυθαίρετα τον τρόπο διαμόρφωσης του εργασιακού προγράμματος (ειδικά των μισθωτών με τετράωρη απασχόληση).

Η συγκέντρωση και η μοτοπορεία έχει οριστεί για τις 12:30 στο Πεδίον του Άρεως.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η εταιρεία εξωθεί τους μισθωτούς να επιλέξουν το μοντέλο της freelance εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν:

  • Να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους.
  • Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers.
  • Να δοθεί δικαίωμα σε όσους εργαζομένους με 4ωρη απασχόληση το επιθυμούν, να τροποποιήσουν τη σύμβασή τους με πλήρους απασχόλησης.
  • Να δίνεται δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

ντελιβερι-πλατφορμα
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Power Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος - Τα SOS, οι «κόφτες» και οδηγίες

Σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου ανοίγει η ειδική πλατφόρμα για το Power Pass που έχει σχεδιαστεί στο gov.gr. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα που τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τις ανατιμήσεις, την ακρίβεια και τη ρήτρα αναπροσαρμογής να διεκδικήσουν επιστροφή χρημάτων από τους λογαριασμούς ρεύματος από 18 ευρώ έως και 600 ευρώ.

Το ποσό της επιδότησης που θα λάβουν μετά από αίτηση στην πλατφόρμα θα αφορά στους «φουσκωμένους» λογαριασμούς του ρεύματος το διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου του 2021, μέχρι τις 31 Μαΐου του 2022. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες (μένει να το δούμε όταν δοθεί σε λειτουργία) είναι πως θα έχει μία βασική ομοιότητα με το Fuel Pass ως προς τον τρόπο υποβολής της αίτησης στο gov.gr.

Η αίτηση, λοιπόν, μόλις ανάψει το «πράσινο φως» θα γίνεται κλιμακωτά, δηλαδή ανάλογα με τα ΑΦΜ. Παραδείγματος χάριν, σήμερα η πλατφόρμα ίσως ανοίξει για τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 0, 1.

Αυτό τουλάχιστον είχε αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Από την Παρασκευή και μετά θα μπορεί κανείς με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ να υποβάλλει την αίτησή του».

Το επίδομα ρεύματος αφορά αποκλειστικά τους λογαριασμούς ρεύματος της πρώτης κατοικίας και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε, Power Pass παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως 45.000 ευρώ. Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share