Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται άρον άρον από τα σούπερ μάρκετ!

Μεγάλη προσοχή!

15 Ιουνίου 2022 20:44
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται άρον άρον από τα σούπερ μάρκετ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΕΟΦ: Νέος συναγερμός καθώς ανακοίνωσε την απόσυρση πασίγνωστου ενεργειακού ποτού από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Την άμεση ανάκληση πασίγνωστου Energy Drink από τα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και ολόκληρη την αγορά αποφάσισε ο ΕΦΕΤ έπειτα από εργαστηριακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ.

Στην ανάλυση αυτή διαπιστώθηκε πως στο συγκεκριμένο ενεργειακό ποτό εμπεριέχετε η ουσία Sildenafil citrate (σιλδεναφίλη) η οποία και πρόκειται για μια φαρμακευτική δραστική ουσία.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται άρον άρον από τα σούπερ μάρκετ!

Η ανάκληση αφορά το προϊόν με την επωνυμία «48 hours gold -Ginseng Drink» έπειτα από δειγματοληψία που έγινε σε συσκευασία με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 25.08.23, συσκευασία 150 ml, το οποίο εισάγεται από την Τουρκία από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΟΚΑ ΕΕ -TWINS TRADE» που έχει έδρα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλιού Σπάτων, Περιοχή Βούλια-Προκαλήσι.

Έτσι μετά την ανάλυση που έδειξε την σιλδεναφίλη στο εν λόγω προϊόν που δεν είναι επιτρεπόμενη για χρήση σε τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος και για αυτό μάλιστα διενεργούνται και οι απαραίτητοι έλεγχοι για την τήρηση των οδηγιών.

Τέλος, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται αλλά και να καταναλώνουν το συγκεκριμένο ενεργειακό ποτό για το καλό της υγείας του.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share