Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Θρίλερ» στα Jumbo με την τελευταία ανακοίνωση!

Τραγική είδηση για τις πωλήσεις της εταιρείας

9 Ιουνίου 2022 15:35
«Θρίλερ» στα Jumbo με την τελευταία ανακοίνωση!
Πηγή φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι διαπιστώνεται από την τελευταία ανακοίνωση του Ομίλου. Η αύξηση του πενταμήνου και η… πτώση του τελευταίου μήνα!

Πτώση 4,5% κατέγραψαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo κατά τον Μάιο 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πρώτο πεντάμηνο του 2022, οι πωλήσεις του Ομίλου καταγράφουν συνολική αύξηση κατά 17% (έναντι αύξησης 25% κατά το τετράμηνο του 2022).

Δείτε επίσης: Δυστυχώς: Επιβεβαιώθηκε η τραγική είδηση για τα Jumbo!

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του Μαΐου 2022 συγκρίνονται με την ισχυρή ζήτηση του Μαΐου του 2021 αμέσως μετά το πολύμηνο κλείσιμο των καταστημάτων κατά τους χειμερινούς μήνες και τους αυστηρούς περιορισμούς που ακολούθησαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εταιρεία «η αρρυθμία που προκάλεσαν τα αλλεπάλληλα lockdown λιμανιών στην Κίνα λόγω του Covid-19, μαζί με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα ελληνικά λιμάνια, επιδείνωσαν την τροφοδοσία της αγοράς προκαλώντας καθυστερήσεις στην παράδοση προϊόντων».

Στην Ελλάδα, τον Μάιο 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν μείωση κατά περίπου 9% σε σχέση με τον Μάιο του 2021. Συνολικά για το πεντάμηνο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας – χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές – παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 29% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο.

τζαμπο-κτιριο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Κύπρο οι πωλήσεις τον Μάιο του 2022 αυξήθηκαν κατά περίπου 31%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Σημειώνεται ότι το σύνολο του δικτύου παρέμεινε κλειστό κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου πέρυσι. Συνολικά οι πωλήσεις στην Κύπρο για το πεντάμηνο του 2022 είναι αυξημένες κατά περίπου 29%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό πεντάμηνο.

Στη Βουλγαρία, οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση κατά περίπου 5% τον Μάιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το πεντάμηνο του 2022 είναι μειωμένες κατά περίπου 0,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό πεντάμηνο.

Στη Ρουμανία οι πωλήσεις του δικτύου ήταν μειωμένες κατά περίπου 6% τον Μάιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το πεντάμηνο του 2022 είναι μειωμένες κατά περίπου 8%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό πεντάμηνο.

Η διοίκηση της εταιρείας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είχε διαβεβαιώσει τους μετόχους-συνεταίρους κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ότι πρόθεσή της είναι να διατηρηθεί στο ακέραιο η μερισματική πολιτική του 2021 και κατά το 2022, με την καταβολή συνολικού μερίσματος 0,77 ευρώ/ μετοχή.

Πέραν του μικτού ποσού 0,3850 ευρώ ανά μετοχή που αποφασίστηκε και διανεμήθηκε τον Ιανουάριο του 2022, στις 8 Ιουνίου καταβάλλεται και το υπόλοιπο 0,3850 ευρώ ανά μετοχή, και πάλι με τη μορφή έκτακτης χρηματικής διανομής.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share