Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μυθική κίνηση Μασούτη – «Τελειώνει» τον ανταγωνισμό!

Βάζει «μπουρλότο» στην αγορά

7 Ιουνίου 2022 16:45
Μυθική κίνηση Μασούτη – «Τελειώνει» τον ανταγωνισμό!
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Deal μεγατόνων για τα γνωστά σούπερ μάρκετ που ισχυροποιούν τη θέση τους στην αγορά. Συγκεκριμένα, περί τα 50 εκατ. ευρώ επενδύει συνολικά η «Μασούτης Α.Ε.» στη συμφωνία με τη «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης». Η κίνηση αυτή αυξάνει τα καταστήματα της αλυσίδας στα 370, ενώ ωθεί το τζίρο της πάνω από το 1 δισ. ευρώ.

Δείτε επίσης: Βενζίνη: Προ των πυλών νέα μέτρα για την ακρίβεια στα καύσιμα - Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ (video)

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το deal

Ειδικότερα, η «Μασούτης», που ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας με τη «ΣΥΝΚΑ Κρήτης», εντάσσει στο δίκτυό της 19 καταστήματα που βρίσκονται στην Κέρκυρα κάτω από την επωνυμία «Γαλαξίας Α.Ε. – Μαρκάτο» και ακόμη 18 που βρίσκονται σε οκτώ νησιά του Αιγαίου, τα οποία μέχρι πρόσφατα ανήκαν και αυτά στη «ΣΥΝΚΑ Κρήτης».

Σημειώνεται, ότι με την εξαγορά του 50% της «ΣΥΝΚΑ», τα καταστήματα της Κρήτης, διατηρούν την επιγραφή ‘SΥΝΚΑ Super Markets’ ενώ ο Συνεταιρισμός συνεχίζει να έχει την ευθύνη της διαχείρισής των καταστημάτων της Κρήτης.

Για τη «Μασούτης» η είσοδος στη «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης», αποτελεί σαφώς σημαντική επιτυχία καθώς, μετά την Αθήνα και την Πελοπόννησο, μπαίνει στην αγορά του μεγάλου αυτού τουριστικού νησιού, όπως στην επίσης τουριστική και πληθυσμιακά μεγάλη Κέρκυρα, αλλά και σε νησιά του Αιγαίου που ξεχωρίζουν για την αναπτυξιακή τους δυναμική όπως η Σαντορίνη, η Σύρος, η Πάρος, η Χίος, η Νάξος, η Μήλος, η Τήνος και η Κάλυμνος. Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργεί κατάστημα “Μασούτης” στην Άνδρο.

μασουτησ-σουπερ-μαρκετ

Διακρίνεται για το εργασιακό του περιβάλλον

Ο οικογενειακός χαρακτήρας που διατηρείται παρά τη ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας, οι στενοί δεσμοί και η διάρκεια στις σχέσεις της με τους εργαζομένους έφεραν την εταιρεία Μασούτης για 11η συνεχόμενη χρονιά στη λίστα Great Place to Work, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας Best Workplaces του Great Place to Work® Institute Hellas.

Αυτά τα χαρακτηριστικά τονίζονται, εξάλλου, και σε ρεπορτάζ του αμερικανικού περιοδικού Newsweek για την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Μασούτης επισημαίνει ως ιδρυτική και πάγια αρχή την αναγνώριση της σημασίας και του ρόλου των 9.200 εργαζομένων της: “Η ισχύς μας πηγάζει από τους ανθρώπους”. Σημειώνει δε ότι το σημαντικότερο προσόν ενός εργαζομένου δεν είναι η πείρα και οι δεξιότητες, αλλά ο χαρακτήρας.

Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι η εταιρεία είναι ευτυχής να παρακολουθεί την πρόοδο των οικογενειών των εργαζομένων της, ότι πιστεύει στην ισορροπία μεταξύ ιδιωτικής ζωής και εργασίας και στη σημασία της οικογένειας τόσο για τους εργαζομένους όσο και για το κοινωνικό σύνολο.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share