Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τρόμος για τα Lidl: Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έρχεται στην Ελλάδα για να τα «χτυπήσει»

Η είσοδος που αλλάζει τα δεδομένα

29 Μαΐου 2022 14:28
Τρόμος για τα Lidl: Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έρχεται στην Ελλάδα για να τα «χτυπήσει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανησυχία φαίνεται πως θα υπάρξει στα Lidl, με τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ να βλέπει εταιρεία, που έχει παρόμοιο ύφος με την ίδια, να «εισβάλλει» στην ελληνική αγορά, τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το powergame.gr, τους τύπους καταστημάτων Carrefour με τα οποία θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα ανακοίνωσε χθες η Retail & More, η οποία επαναφέρει τον Γαλλικό κολοσσό του λιανεμπορίου στη χώρα μας. Πέρα από τα σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες, Flash, τον περασμένο Ιανουάριο στην Ελλάδα θα επανέλθουν τα γνωστά από το παρελθόν Carrefour Market και τα Carrefour Express καθώς και τα Carrefour Bio και SUPECO. Τα τελευταία – το όνομα τους προέρχεται από τη συνένωση των λέξεων SUPermarket και ECO – δραστηριοποιούνται στην κατηγορία του soft discount store όπου στην χώρα μας κυριαρχεί η Lidl.

Το μπάσιμο των Carrefour... φέρνει χτύπημα

Η αλυσίδα έκανε την εμφάνιση της πριν από 10 χρόνια, το 2012, στην Ισπανία και σε ένα μεγάλο βαθμό αντικατέστησε τα DIA που ήδη είχαν πάρει την κάτω βόλτα. Το λανσάρισμα τους έγινε όταν ο Pascal Clouzard, μετέπειτα επικεφαλής του ομίλου Carrefour, ήταν υπεύθυνος για την αγορά της Ισπανίας. Σήμερα είναι από τα πλέον αναπτυσσόμενα σήματα του ομίλου καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα στις χώρες που έχει παρουσία η γαλλική πολυεθνική. H πλέον πρόσφατη είσοδος πραγματοποιήθηκε τις 10 Μαΐου στην Αίγυπτο. Το 2021 προστέθηκαν 50 επιπλέον καταστήματα στο δίκτυο της.

Supeco στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της αλυσίδας οι τιμές λιανικής είναι κατά 10% φθηνότερες σε σχέση με αυτές της Lidl ή της Aldi. Κοινά στοιχεία με τη γερμανική αλυσίδα που έχει παρουσία στη χώρα μας είναι οι εβδομαδιαίες προσφορές σε είδη baazar (ρούχα, είδη σπιτιού, εποχικά είδη κ.α.), οι ζεστές γωνιές με προϊόντα φούρνου και η μεγάλη γκάμα σε προϊόντα private label. Με βάση τα στοιχεία του ομίλου Carrefour τα προϊόντα bazzar αντιπροσωπεύουν μόλις το 5%-6% των πωλήσεων των SUPECO.

Η πλέον δυναμική αγορά για τη Supeco είναι αυτή της Ισπανίας όπου φέτος εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν 16 νέα καταστήματα φθάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 50. Στη γαλλική αγορά εισήχθη μόλις το 2019 και σήμερα διαθέτει 32 σημεία σε όλη τη χώρα. Στη βαλκανική έχει ήδη παρουσία στη Ρουμανία με 26 καταστήματα ενώ από το 2019 εισήχθη και στην αγορά της Πολωνίας.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share