Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Απόφαση «βόμβα» από τα ZARA! Αφορά όλους τους πελάτες

Η μεγάλη αλλαγή για τις επιστροφές

16 Μαΐου 2022 12:09
Απόφαση «βόμβα» από τα ZARA! Αφορά όλους τους πελάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ισπανικός κολοσσός ένδυσης Zara άλλαξε πρόσφατα την πολιτική επιστροφών για τις αγορές που γίνονται από τα online καταστήματα του. Παράλληλα, δείτε εδώ ένα μαγιό από τα Zara που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και έχει κάνει θραύση.

Σύμφωνα με το BBC, στη Βρετανία οι πελάτες θα πρέπει στο εξής να πληρώνουν 1,95 λίρες για να καλύψουν τα έξοδα επιστροφής, με το κόστος αυτό να καλύπτεται από την επιστροφή χρημάτων.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει κάνει μια αγορά για ένα φόρεμα που κοστίζει 29,95 λίρες, θα του επιστραφούν στον λογαριασμό του 28 λίρες. Βέβαια, παραμένει δωρεάν η επιστροφή σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα.

Όπως εξηγεί το BBC, οι διαδικτυακές αγορές σημείωσαν άνθηση στην πανδημία, αυξάνοντας όμως το κόστος για τους επιχειρηματίες, αφού είναι πλέον πιο πιθανό να προτιμήσει κάποιος να επιστρέψει τα προϊόντα με ένα κούριερ, παρά να μεταβεί σε κάποιο κατάστημα.

Παράγοντες της αγοράς, πάντως, αναφέρουν πως θα ακολουθήσουν και άλλοι που θα ακολουθήσουν την πολιτικών των Zara στη χρέωση για τις επιστροφές.

 Απόφαση «βόμβα» από τα ZARA

Τι ισχύει στην Ελλάδα για τις επιστροφές

Αναζητώντας στους όρους χρήσης που ισχύουν για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τις επιστροφές, αναφέρονται τα εξής:

  • Μπορείτε να επιστρέψετε οποιοδήποτε προϊόν σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα ZARA στην Ελλάδα, το οποίο έχει το αντίστοιχο τμήμα που ανήκει και το προϊόν που επιθυμείτε να επιστρέψετε. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να μεταβείτε στο κατάστημα και να δώσετε μαζί με το προϊόν την απόδειξη, που παραλάβατε κατά την παράδοσή του, πλήρως συμπληρωμένη.
  • Αν επιλέξετε να μην επιστρέψετε τα προϊόντα σε κάποιο εκ των καταστημάτων ZARA στην Ελλάδα, θα επιβαρυνθείτε με τα έξοδα επιστροφής, περίπτωση και στην οποία τα έξοδα αυτά θα αφαιρούνται από την αξία των επιστρεφόμενων προϊόντων.
  • Στην περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων, το ποσό που έχει καταβληθεί θα επιστρέφεται στο ακέραιο, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής και όποιων άλλων εύλογων εξόδων με τα οποία επιβαρυνθήκατε για την επιστροφή του προϊόντος. Η επιστροφή των χρημάτων σας θα γίνει με την ίδια μέθοδο που έγινε και η πληρωμή κατά την αγορά.

TAGS
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share