Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τότε ανοίγουν ξανά τα σούπερ μάρκετ – Πόσες μέρες παίρνουν… ρεπό;

Ποιες Κυριακές μέσα στο χρόνο θα μείνουν ανοιχτά;

24 Απριλίου 2022 17:04
Τότε ανοίγουν ξανά τα σούπερ μάρκετ – Πόσες μέρες παίρνουν… ρεπό;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα. Θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη 26 Απριλίου με το ωράριο λειτουργίας να αλλάζει ανάλογα με την αλυσίδα.

Οι περισσότερες λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δείτε επίσης: Πάσχα μετά από δύο χρόνια: Χωρίς αυστηρούς περιορισμούς το ψήσιμο του φετινού οβελία - Τα μέτρα που ισχύουν

Ποιες Κυριακές μέσα στο χρόνο θα μείνουν ανοιχτά

σουπερ-μαρκετ-ωραριο
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Όλες οι Κυριακές του 2022 με ανοιχτά μαγαζιά και σουπερ μαρκετ

8 Μαΐου 2022 – Είναι η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

10 Ιουλίου 2022 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων.

6 Νοεμβρίου 2022 – Η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου.

11 Δεκεμβρίου 2022 – Η προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα.

18 Δεκεμβρίου 2022 – Η τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα

Πως συμπεριφέρονται οι καταναλωτές στα σουπερ μαρκετ

«Πλέον ο καταναλωτής που έχει μπει σε ένα σούπερ μάρκετ για να ψωνίσει, θυμίζει ένα μικρό παιδί. Ένα μικρό παιδί που κοιτάζει τα ράφια και δεν ξέρει τι να κάνει, γιατί σκέφτεται πως υπάρχουν πολλά προϊόντα τα οποία (λόγω ακρίβειας) δεν μπορεί να τα έχει».

Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε τον καταναλωτή στην εποχή του πληθωρισμού και της αβεβαιότητας του πολέμου στην Ουκρανία ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), Λευτέρης Κιοσές, κατά την παρουσία του στο Food retail CEO Forum.

σουπερ-μαρκετ-ωραριο
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Οι καταναλωτές αγοράζουν πλέον λιγότερα προϊόντα, ψωνίζουν εξυπνότερα και χωρίς διάθεση να δημιουργήσουν αποθέματα. Μάλιστα δεν είναι λίγοι όσοι αποφεύγουν να προβούν σε αγορές, ώστε να έχουν πάντοτε στην άκρη χρήματα, τα οποία μπορεί να αξιοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Η χαμηλότερη τιμή των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας γίνεται πιο «δελεαστική» για τους αγοραστές, ενώ το 2021 το ποσοστό των καταναλωτών που θεωρεί τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας φθηνότερα από τα επώνυμα ανέρχεται σε 65% και παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με το 2020.

Ίδια είναι η εικόνα και σε σχέση με την ελληνικότητα των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, με το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνουν ότι τα εν λόγω προϊόντα είναι πιο «ελληνικά» να αυξάνεται στο 49%, από 47% πέρυσι.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share