Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σεισμός στην αγορά: Λουκέτα σε Lidl!

Χαμός!

22 Μαρτίου 2022 11:01
Σεισμός στην αγορά: Λουκέτα σε Lidl!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σούπερ μάρκετ: Ανατροπή δεδομένων σχετικά με την ημερομηνία που θα κλείσουν τα Lidl στη Ραφήνα καθώς εκδόθηκε νέα ανακοίνωση – ενημέρωση προς του πελάτες.

Όπως γράφει το irafina.gr, το κατάστημα της Lidl στη Ραφήνα θα παραμείνει κλειστό για περίπου τρεις μήνες.

Ο λόγος είναι η ανακαίνιση και ανακατασκευή στις κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το κατάστημα θα κλείσει την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση το κατάστημα θα κλείσει τελικά λίγες μέρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.

Τα κοντινότερα καταστήματα της Lidl που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές από τη Ραφήνα, είναι αυτό που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μαραθώνος 227 και Θησέως στη Νέα Μάκρη και αυτό που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Χρ. Μπέκα και Ηλ. Μπερτόλη στα Σπάτα

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο παραδοσιακός τρόπος, δηλαδή με φυσική παρουσία στο κατάσταση του σούπερ μάρκετ, μειώθηκε!

Τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ παρουσίασαν άνοδο…

Αύξηση πωλήσεων κατά 56% κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, με την συνολική αξία πωλήσεών τους να ανέρχεται για το 2021 στα 255 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό της ευρύτερα αλματώδους ανάπτυξης πωλήσεων των τελευταίων ετών κάτι, κάτι στο οποίο συνέτεινε κατά κύριο λόγο η πανδημία είναι ότι το 2019 ο ετήσιος κύκλος εργασιών για τα online super market ήταν μόλις 45 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 467% έως και το 2021.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της ετήσιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Convert Group μέσω της πλατφόρμας eRetail Audit το συγκεκριμένο κανάλι αγορών συνεχίζει και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Όπως είναι αναμενόμενο η μεγαλύτερη ανάπτυξη καταγράφηκε εντός του 2020 στις πωλήσεις της συγκεκριμένης αγοράς, όταν τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ κέρδισαν επιπλέον τζίρο 118 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 163 εκατ. ευρώ και καταγράφοντας ανάπτυξη 262%.

Σεισμός στην αγορά: Λουκέτα σε Lidl!

Lidl: Οι βασικοί παίκτες της ηλεκτρονικής αγοράς

Στη συγκεκριμένη αγορά εκτός από τους παραδοσιακούς παίκτες των σούπερ μάρκετ (π.χ. Σκλαβενίτης, ΑΒ, Μασούτης, Κρητικός, Bazaar) αλλά και το αμιγώς ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ, e-Fresh.gr, περιλαμβάνονται και αρκετές επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως τοπικοί ή εναλλακτική λιανέμποροι.

Για παράδειγμα στη σχετική λίστα περιλαμβάνεται το κατάστημα siakos.gr, το οποίο αποτελεί προέκταση του κρεοπωλείου – παντοπωλείου, Siakos, τα καταστήματα μικρής λιανικής, Kioskys καθώς και μικρότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως τα Family Market της Θεσσαλονίκης με το familysupermarket.gr, τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης της Κρήτης με το xalkiadakis.gr και τα Synmarket της Βορείου Ελλάδος με το synmarket.gr.

Aπό τις μετρήσεις της συγκεκριμένης αγοράς δεν λείπουν και οι συνεργασίες μεγάλων σούπερ μάρκετ με εταιρείες διανομών όπως είναι αυτές του Σκλαβενίτη με την efood, της ΑΒ Βαιλόπουλος με το Delivery.gr, του Μασούτη με τη BOX αλλά και του Κρητικού επίσης με τη BOX.

Tαυτόχρονα όμως αναδύονται και νέες δυνάμεις όπως είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του λεγόμενου “quick commerce” που χαρακτηρίζεται από επιχειρήσεις ταχείας διανομής αγαθών όπως η ΒΟΧ, η Delivery.gr, το efoodmarket, η Wolt, το pockeemart, το InstaShop και το ferto. ]

Lidl: Μικρότερος αριθμός προϊόντων στο καλάθι – Συμπληρωματικό το online στα φυσικά καταστήματα

Σε ό,τι αφορά τη μέση αξία του ηλεκτρονικού καλαθιού, ανήλθε στα 78,2 ευρώ -μειωμένο κατά 3,9 ευρώ σε σχέση με το 2020-, με τον καταναλωτή να αγοράζει 36,9 προϊόντα κάθε φορά που παραγγέλνει.

Από τον συνολικό αριθμό των 36,9 προϊόντων, τα 14 κατατάσσονται στην κατηγορία των φρέσκων τροφίμων. Αυτό που αποτυπώνεται εκτός των άλλων είναι η μείωση του μέσου καλαθιού σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προϊόντων που αγοράζουν οι Έλληνες, γεγονός που σηματοδοτεί ότι κυριαρχεί σταδιακά η τάση για μικρότερες και πιο συχνές παραγγελίες ηλεκτρονικά. Ταυτόχρονα όμως οι ηλεκτρονικές παραγγελίες έρχονται συχνά να δράσουν συμπληρωματικά σε αγορές που γίνονται από τα φυσικά καταστήματα σούπερ μάρκετ.

Οι κατηγορίες με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη πωλήσεων

Oι επιμέρους κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη πωλήσεων το 2021, με βάση τα στοιχεία της Convert Group ήταν: +101% σε προϊόντα για κατοικίδια, +84% σε προϊόντα αρτοποιίας, +76% σε ποτά και αναψυκτικά, +75% σε καλλυντικά και είδη περιποίησης, +69% σε χαρτικά και είδη καθαρισμού, +68%σε φρέσκα τρόφιμα, +67% σε κατεψυγμένα τρόφιμα, +64%σε συσκευασμένα τρόφιμα και +51% σε προϊόντα περιποίησης και τρόφιμα για βρέφη και παιδιά.

Επιπλέον τα φρέσκα τρόφιμα έφεραν το 34% των ετήσιων πωλήσεων του κλάδου, εν αντιθέσει με την κατηγορία των προϊόντων για κατοικίδια, η οποία ενώ γνώρισε την μεγαλύτερη ανάπτυξη συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, έφερε μόλις το 1% της αξίας των ετήσιων πωλήσεων του κλάδου καθώς έχει πολύ μικρή συμμετοχή στις πωλήσεις.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share