Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός στα ελληνικά σούπερ μάρκετ: Επιστρέφει πασίγνωστη αλυσίδα μετά από χρόνια

Τρομερή είδηση

8 Φεβρουαρίου 2022 19:49
Σεισμός στα ελληνικά σούπερ μάρκετ: Επιστρέφει πασίγνωστη αλυσίδα μετά από χρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επιστροφή της Carrefour και η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων πρόκειται να γίνει από την Retail & More, θυγατρική της Τeleunicom και μέλος του ομίλου ΑVΕ, ιδιοκτησίας Νίκου Θ. Βαρδινογιάννη. Το τιμόνι της Retail & More ανήκει στον Βασίλη Στασινούλια, που στο παρελθόν κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στην Carrefour.

Η «Retail & More» συστάθηκε στις 16 Ιουνίου 2021, όπως προκύπτει από τις σχετικές καταχωρίσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) με μετοχικό κεφάλαιο 250.000 ευρώ με βασικό μέτοχο την Teleunicom, θυγατρική του ομίλου AVE κι έχει έδρα την Παλλήνη, με βασική δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (συμπεριλαμβανομένων και τροφίμων).

Σεισμός στα ελληνικά σούπερ μάρκετ: Επιστρέφει πασίγνωστο αλυσίδα μετά από χρόνια

Η ελληνική εταιρεία, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, θα έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει καταστήματα με νέα επωνυμία όπως επίσης και να παρέχει κατ΄ αποκλειστικότητα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της Carrefour. Για την ανάπτυξη του δικτύου θα επιδιωχθεί η συνεργασία με μικρές τοπικές αλυσίδες που θα φέρουν πλέον την επωνυμία Carrefour. Παρουσία θα έχει η Carrefour και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσω της ανάπτυξης ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν αναμένεται η ανάπτυξη υπερμάρκετ.

Βασικοί λόγοι πίσω από την απόφαση της Carrefour να δραστηριοποιηθεί ξανά στην ελληνική αγορά είναι η μεγάλη δυναμική που εκτιμάται ότι υπάρχει στη μικρή λιανική και η πολύ καλύτερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Η Carrefour αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ομίλους λιανεμπορίου στον κόσμο με 12.225 καταστήματα σε 30 χώρες και πάνω από 321.000 υπαλλήλους.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share