Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σεισμός στην αγορά με τον Σκλαβενίτη!

Εξαπλώνεται παντού...

3 Φεβρουαρίου 2022 14:05
Σεισμός στην αγορά με τον Σκλαβενίτη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έτοιμος για την είσοδό του στον χώρο της εκπαίδευσης είναι ο όμιλος Σκλαβενίτη, όπως προκύπτει από το νέο καταστατικό της εταιρείας, με τις τροποποιήσεις που ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση!

Ειδικότερα, το άρθρο 2 του καταστατικού της εταιρείας τροποποιήθηκε ούτως ώστε να γίνει προσθήκη δραστηριοτήτων τις οποίες μπορεί να πραγματοποιεί ο όμιλος Σκλαβενίτη και να προστεθούν σε αυτές οι εξής:

  • Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Σχολών και Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (επιπέδου ένα και δύο) Επαγγελμάτων σχετιζομένων με το Λιανικό Εμπόριο.
  • Έκδοση, διακίνηση και εμπορία βιβλίων, φυλλαδίων, περιοδικών και εκπαιδευτικών βοηθημάτων.
  • Διοργάνωση πάσης φύσεως εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων, καθώς και σχεδιασμός, υλοποίηση και διαχείριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους, εργαζομένους ή ανέργους!
  • Κάθε συναφής προς τα ανωτέρω δραστηριότητα, της συνάφειας τεκμαιρομένης και μόνο από τη διενέργειά της εκ μέρους της Εταιρείας.

Σεισμός στην αγορά με τον Σκλαβενίτη!

Πρακτικά, όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι η Σκλαβενίτης μπορεί πλέον να συστήσει ένα δικό της Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, που θα παρέχει κατάρτιση γύρω από την αγορά του λιανικού εμπορίου.

Σημειωτέον ότι τέτοια σχολή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ενώ αντίθετα στο εξωτερικό είναι αρκετές οι αλυσίδες λιανικής με δικές τους σχολές.

Συναγερμός με τον Σκλαβενίτη: Ραγδαίες αλλαγές από την εταιρεία

Σε αλλαγές προχωρά άμεσα ο Σκλαβενίτης, αφού βλέπει τα οικονομικά αποτελέσματα να είναι καλύτερα και από τα αναμενόμενα, προχωρώντας στην εξάπλωσή της.

Συγκεκριμένα, πάνω από τις προβλέψεις, σε ποσοστό της τάξεως του 10%, κινούνται ήδη οι πωλήσεις του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος, αναφέρουν πηγές της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης», σημειώνοντας μάλιστα ότι η τάση παραμένει αυξητική, με αποτέλεσμα να αναμένουν αισθητά υψηλότερο ποσοστό ανόδου σε επίπεδο κυλιόμενου 12μήνου, με αρχή το δεύτερο τρίμηνο, τη στιγμή που στην Αττική ανοίγουν νέα καταστήματα και όχι μόνο.

Σκλαβενίτης αλλαγές

Πού εστιάζει ο Σκλαβενίτης

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι ανακαινίσεις των καταστημάτων του συγκεκριμένου δικτύου έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε ποσοστό 65%, παρότι ριζικές, ενώ θετικά εξελίσσεται και η τάση των πωλήσεων «πάνω από τη Λάρισα», όπου προηγουμένως η Σκλαβενίτης δεν διέθετε ιδιαίτερη παρουσία.

Αυξητική τάση καταγράφει επίσης το δίκτυο της Κύπρου, ενώ σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό κινείται η μείωση των πωλήσεων στον προϋπάρχον δίκτυο της Σκλαβενίτης, λόγω του αναπόφευκτου «κανιβαλισμού» που δημιουργεί ο πολλαπλασιασμός των σημείων πώλησης, από την ενσωμάτωση του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος.

Οι επιδόσεις αυτές καταγράφονται σε μια περίοδο όπου η συνολική αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου κινείται οριακά θετικά, μετά από ένα κακό α’ τρίμηνο, που σημαίνει ότι η αύξηση μεριδίων του ενός πρακτικά σημαίνει τη μείωση μεριδίων για άλλους.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share