Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Εκτόξευση» για τα Lidl: «Διαλύει» τον ανταγωνισμό η εταιρεία

Η δύσκολη κατάσταση της έκανε... καλό

1 Φεβρουαρίου 2022 11:18
«Εκτόξευση» για τα Lidl: «Διαλύει» τον ανταγωνισμό η εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί οι οικονομικές συνθήκες να γίνονται εκ νέου σκληρές εξαιτίας της πανδημίας, αλλά τα Lidl φαίνεται πως αξιοποιούν την κατάσταση, λαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της standard.co.uk, στη Βρετανία εμφανίζεται εσχάτως μια αύξηση πωλήσεων για τη Lidl και την Aldi, τις δύο γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ με απήχηση σε όλη την Ευρώπη, κυρίως για τις χαμηλές τιμές που έχουν στα προϊόντα τους, δικαιολογώντας μεταξύ άλλων και το νέο σπίτι για την πρώτη.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι δύο γερμανικές εταιρείες ήταν και οι μόνες ανάμεσα στις τρεις του κλάδου, που αύξησαν το μερίδιό τους στην αγορά από την περίοδο των Χριστουγέννων και ύστερα, όπως προκύπτει από την έρευνα της εταιρείας Kantar.

Σε αντίθεση με αυτές, οι περισσότερες αλυσίδες είδαν πτώση στις πωλήσεις και στο μερίδιό τοτς στην αγορά, ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού, ο οποίος βρίσκεται στο 3.8% για τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ, προσθέτοντας 180 λίρες, ήτοι πάνω από 215 ευρώ, κατά μέσο όρο στο μηνιαίο λογαριασμό.

Aldi και Lidl ευχάριστα παρά τον πληθωρισμό

Η αύξηση του πληθωρισμού... έκανε καλό

«Οι τιμές ανεβαίνουν σε πολλά βασικά προϊόντα, όπως και σε εκείνα των σούπερ μάρκετ. Οι καταναλωτές αγοράζουν ουσιαστικά τα ίδια προϊόντα, με αυξήσεις κυρίως στο βοδινό κρέας, τα πατατάκια και τα σνακ, τη στιγμή που έχουν πέσει οι τιμές στο μπέικον, τις βιταμίνες και την μπύρα», αναφέρει ο Φρέιζερ ΜακΚέβιτ, επικεφαλής του καταναλωτικού τομέα της Κάνταρ.

Ο πληθωρισμός της Βρετανίας δε διαφέρει και πολύ σε σύγκριση με της Ελλάδας, αφού έχει ήδη σημειώσει ρεκόρ 30ετίας με 5.4% σε όλη την οικονομία και τις προβλέψεις να αναφέρουν πως θα αυξηθεί κι άλλο. Όπως εξηγεί ο ΜακΚέβιτ, είναι επομένως λογικό να αλλάζουν οι προτιμήσεις των καταναλωτών, διαλέγοντας σούπερ μάρκετ με πιο φθηνές τιμές.

Η Aldi αύξησε το μερίδιό της στην αγορά των σούπερ μάρκετ από 7.4% σε 7.8% τις τελευταίες 12 εβδομάδες έως τις 23 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας 2.45 δισ. λίρες στην ίδια περίοδο, ενώ η Lidl το αύξησε από το 5.9% στο 6.2% παίρνοντας 1.94 δισ. λίρες.

Ο λόγος της αύξησης, φυσικά, είναι οι χαμηλές τιμές που προσφέρουν έναντι του ανταγωνισμού, με τη Morrisons χαρακτηριστικά να βλέπει πτώση στις πωλήσεις της κατά 8.5%, ενώ η μόνη που άντεξε στη Βρετανία μαζί με Aldi και Lidl, ήταν η Ocado.

TAGS
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share