Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

«Κόκκινος» συναγερμός στον Σκλαβενίτη: Πήραν την απόφαση

Συνεχίζεται η εξάπλωση της εταιρείας

21 Ιανουαρίου 2022 11:35
«Κόκκινος» συναγερμός στον Σκλαβενίτη: Πήραν την απόφαση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες μεγάλες αποφάσεις πήραν στον Σκλαβενίτη, με τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του «στόλου» της, αλλά και του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Σύμφωνα με το Capital.gr, η εταιρεία που δραστηριοποιείται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα ετοιμάζει νέο darkstore στην πρωτεύουσα με στόχο να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες που παρουσιάζονται, προχωρώντας στη «γιγάντωσή» της.

Σε αυτό το πλαίσιο η επιχείρηση έχει αποκτήσει ένα ακίνητο στην Κηφισιά, το οποίο πρόκειται να ενεργοποιήσει εντός του τρέχοντος έτους για την δημιουργία ενός νέου darkstore και στόχευση είναι η προσθήκη ενός ακόμη κατά το προσεχές χρονικό διάστημα επίσης στην Αττική.

Θυμίζουμε ότι η Σκλαβενίτης έχει ήδη αναπτύξει ένα νέο darkstore στην οδό Πέτρου Ράλλη, ενώ διατηρεί και βοηθητικό χώρο για τις παραγγελείες του eMarket στην οδό Κλεισθένους στον Γέρακα, το οποίο προήλθε από την εξαγορά της caremarket.

Επί του παρόντος μέσα του ηλεκτρονικού καταστήματος η Σκλαβενίτης εξυπηρετεί περισσότερους από 10.000 κωδικούς. Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη ήδη η επιχείρηση έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του 2021 ένα darkstore στην Πυλαία.

Επί του παρόντος το eMarket για τον Σκλαβενίτη κινείται στα επίπεδα της αγοράς σε αναλογία επί του συνολικού κύκλου εργασιών, ήτοι μεταξύ 2%-3%. Παρά την εκτιμώμενη κάμψη που μπορεί να καταγραφεί στις ηλεκτρονικές παραγγελίες στη χώρα μας μετά το πέρας της πανδημίας, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ διαβλέπει σημαντικές προοπτικές σε μακροπρόθεσμη βάση για το συγκεκριμένο κανάλι πωλήσεων.

Σκλαβενίτης απόφαση για emarket

Τα νέα καταστήματα και η αύξηση στις πωλήσεις

Σε ό,τι αφορά στα φυσικά της καταστήματα η εταιρεία Σκλαβενίτης αυτή τη στιγμή επαναπροσδιορίζει το πλάνο της που αφορά στην διενέργεια ανακαινίσεων, δεδομένου και του αυξημένου ενεργειακού κόστους που αποτελεί βασική παράμετρο επιβάρυνσης για το σύνολο του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Ταυτόχρονα όμως επενδύσει σε δύο κομβικού χαρακτήρα – λόγω τοποθεσίας - νέα καταστήματα. Το ένα από αυτά θα βρίσκεται στις παλιές εγκαταστάσεις της Mava (πρώην αντιπροσωπεία Renault του Αλέξανδρου Μανιατόπουλου).

Το εν λόγω ακίνητο έλαβε μόλις χθες την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή του. Το δεύτερο σημείο αφορά στη δημιουργία ενός ακόμη καταστήματος στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, στο σημείο που κατά το παρελθόν λειτουργούσαν οι κινηματογράφοι Νova Cinema Odeon.

Θα θυμίσουμε ότι ήδη ο Σκλαβενίτης διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή ένα ακόμη κατάστημα στη Βούλα επί της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου καθώς και ένα υπερμάρκετ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 174 και Πρίγκηπος Πέτρου, επίσης στη Γλυφάδα.

Το κατάστημα της Εθνικής Οδού στις παλιές εγκαταστάσεις της Renault θα αποτελέσει το 33ο υπερμάρκετ της αλυσίδας, καθώς έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Ο λόγος για καταστήματα με επιφάνεια άνω των 2.500 τ.μ.

Σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων και με βάση τις ίδιες πληροφορίες η ανάπτυξη πωλήσεων για τις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη το 2021 ανήλθε σε ποσοστό 5% σε σύγκριση με εκείνες του 2020. Την ίδια στιγμή η ανάπτυξη συνολικά της αγοράς των σούπερ μάρκετ την περασμένη χρονιά κινήθηκε σε ποσοστό 1%.

Θυμίζουμε ότι το 2020 η μητρική εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη είχε καταγράψει πωλήσεις 3,15 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, με το ποσοστό ανάπτυξης του 5% για το 2021, ο τζίρος κινήθηκε στα επίπεδα των 3,3 δισ. ευρώ την περασμένη χρονιά.

Σημειώνεται ότι σε επίπεδο αγοράς και σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές τυπολογίες καταστημάτων οι μεγάλες αίθουσες άνω των 2,500τ.μ. (υπερμάρκετ) όπου ο Σκλαβενίτης διατηρεί τον μεγαλύτερο αριθμό σημείων πώλησης έναντι του ανταγωνισμού, συνέχισαν και το 2021 να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, της τάξεως του +8,1% στις πωλήσεις τους.

Με αρκετά πιο συγκρατημένο ρυθμό ακολούθησαν οι μικρότερες αίθουσες, έως 400 τ.μ. με ανάπτυξη στο +1,5%, γεγονός που σημαίνει ότι οι αγοραστές επιλέγουν και τα μικρότερα καταστήματα για την ευκολία τους, αλλά και τα καθημερινά τους ψώνια.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share