Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οικονομική «βόμβα» από τα Lidl: Η είδηση που αφορά όλους τους Έλληνες

Η προσφορά της αλυσίδας στην χώρα

20 Ιανουαρίου 2022 15:52
Οικονομική «βόμβα» από τα Lidl: Η είδηση που αφορά όλους τους Έλληνες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια είδηση, που αφορά την χώρα μας, παρουσιάστηκε από τα Lidl, τα οποία και παρουσίασαν το έκτο κατά σειρά Socioeconomic Impact Report και τo δεύτερo Social Return on Investment Study.

Συγκεκριμένα θέλησε και φέτος να προσμετρήσει την άμεση και έμμεση συνεισφορά της, για την περίοδο Μάρτιος 2020 - Φεβρουάριος 2021, με την κατάρτιση του έκτου Socioeconomic Impact Report . Σκοπός της μελέτης, για ακόμη μία φορά, είναι να προσδιορίσει και να αξιολογήσει τις επιδράσεις που δημιουργούνται από τη λειτουργία της εταιρίας στην Ελλάδα, για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας. Ως σημείο αναφοράς της λογοδοσίας και στρατηγικής της, η Lidl Eλλάς ορίζει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η Lidl Ελλάς διαθέτει 226 καταστήματα και 5 κέντρα διανομής και η γκάμα της περιλαμβάνει 14.858 διαφορετικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και των κωδικών προωθητικών ενεργειών. Συνεργάζεται με 2.775 Έλληνες. προμηθευτές και απασχολεί 6.539 εργαζομένους, τη στιγμή που και στο εξωτερικό επεκτείνεται ακόμη περισσότερο.

Οικονομική «βόμβα» από τα Lidl: Η είδηση που αφορά όλους τους Έλληνες

Η προσφορά των Lidl στην ελληνική οικονομία

Η συνολική συνεισφορά της Lidl Ελλάς στο ΑΕΠ στην χρήση 2020 ανέρχεται στα 792 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 0,48% του ΑΕΠ της χώρας. Αναλυτικότερα γίνεται λόγος για 173 εκατ. ευρώ άμεση προστιθέμενη αξία, 492 εκατ. ευρώ έμμεση προστιθέμενη αξία και 127 εκατ. ευρώ επαγόμενη προστιθέμενη αξία. Όπως αναφέρεται στην έκθεση για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς της στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 3,6 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία. Ακόμη τονίζεται πως από την δημοσιότητα της δημιουργούνται 325 εκατ. ευρώ συνολικά φορολογικά έσοδα για το κράτος, αποτελώντας το 0,47% των συνολικών φορολογικών εσόδων του.

Όσον αφορά την απασχόληση, η Lidl Ελλάδας υποστηρίζει 20.567 συνολικές θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν στο 0,54% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, πρόκειται για 6.539 άμεσες, 7.838 έμμεσες και 6.190 επαγόμενες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την έκθεση το εισόδημα από τις συνολικές θέσεις εργασίας υποστηρίζει 45.247 ανθρώπους ενώ από κάθε άμεση θέση εργασίας της υποστηρίζονται 2,15 επιπλέον θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Επιπλέον η Lidl Ελλάς πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά Social Return on Investment (SROI) Study, θέλοντας να μεταφράσει τις επενδύσεις της στο CTY Greece, το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια, σε κοινωνική αξία. Τα ευρήματα της έρευνας αποκάλυψαν πως για κάθε 1€ που επενδύθηκε, από τον Ιανουάριο 2014 έως τον Δεκεμβρίου 2020, από τη Lidl Ελλάς στο CTY Greece, έχουν δημιουργηθεί 3,7€ κοινωνικής αξίας, μέσω των δραστηριοτήτων του κέντρου.

Τέλος στην έρευνα αναφέρεται πως το σύνολο των επενδύσεων της αλυσίδας σε δωρεές και δαπάνες για κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις ανήλθε 1.146.000 ευρώ. Συγκεκριμένα σε 865.000 ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις ενώ 281.000 ευρώ ήταν η αξία των προϊόντων που προσφέρθηκαν.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share