Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ουρές στα ZARA: Το πουκάμισο που πρέπει να έχουν όλες οι γυναίκες στη ντουλάπα τους, κοστίζει μόνο 12,99 €

Θα δημιουργήσετε υπέροχα outfits

6 Ιανουαρίου 2022 16:26
Ουρές στα ZARA: Το πουκάμισο που πρέπει να έχουν όλες οι γυναίκες στη ντουλάπα τους, κοστίζει μόνο 12,99 €
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια που βρίσκεται στις ντουλάπες ανδρών και γυναικών εδώ και χρόνια, είναι το πουκάμισο. Μάλιστα, μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο, μπορεί να συνδυαστεί με άπειρους τρόπους, είναι κομψό και ταιριάζει σε όλα στυλ ανάλογα τον συνδυασμό.

Στα Zara σου βρήκαμε το ιδανικό πουκάμισο, στην σούπερ οικονομική τιμή των 19,99 ευρώ. Να σημειωθεί ότι μπορείτε να το βρείτε σε χρώμα μπλε σκέτο ή με λευκές ρίγες.

 Ουρές στα ZARA: Το πουκάμισο που πρέπει να έχουν όλες οι γυναίκες στη ντουλάπα τους κοστίζει μόνο 12,99

2 + 1 τρόποι για να το συνδυάσεις

Πουκάμισο με τζιν

Συνδύασε το πουκάμισό σου με ένα τζιν παντελόνι. Μπορείς είτε να το βάλεις μέσα από το παντελόνι, είτε να το αφήσεις απέξω, για ένα πιο αέρινο στυλ, είτε να το αφήσεις μισό από μέσα και μισό απέξω, για ένα πιο ιταλικό στυλ. Βάλε τα αγαπημένα σου sneakers και πάρε μαζί σου ένα ζευγάρι γόβες για να βγεις για ένα ποτό, μετά τη δουλειά σου.

Πουκάμισο με καζάκα

Η καζάκα αποτελεί νούμερο ένα τάση αυτή τη στιγμή και μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με το πουκάμισο σου. Μπορείς να βάλεις από κάτω ένα δερμάτινο σορτς ή ένα δερμάτινο παντελόνι, που είναι επίσης τάση.

Πουκάμισο με σαλοπέτα

Ένας άλλος ενδιαφέρον τρόπος για να συνδυάσεις το πουκάμισο σου είναι να το φορέσεις μέσα από μία σαλοπέτα και ιδανικά με δερμάτινη (ή δερματίνη) σαλοπέτα φόρεμα. Φόρεσε από κάτω μια overknee μπότα.

 Ουρές στα ZARA: Το πουκάμισο που πρέπει να έχουν όλες οι γυναίκες στη ντουλάπα τους κοστίζει μόνο 12,99

Ένα ρούχο με μεγάλη ιστορία

Το σύγχρονο ανδρικό πουκάμισο έχει μεγάλη ιστορία, παρότι απέκτησε την σύγχρονη του μορφή μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα. Το 1871 η Brown, David & Co από το Aldermanbury παρουσίασε το πρώτο πουκάμισο με κουμπιά σε όλο το μπροστινό μέρος. Μέχρι τότε οι άνδρες έβγαζαν και έβαζαν τα πουκάμισα πάνω από το κεφάλι τους.

Ωστόσο, εκείνη την εποχή, το πουκάμισο είχε από καιρό καθιερωθεί ως απαραίτητο μέρος του ντυσίματος. Μέχρι τον 18ο αιώνα το πουκάμισο φοριόταν κάτω από άλλα ρούχα και φαινόταν μόνο γιακάς. Έτσι, στην αρχή είχε θεωρηθεί ως εσώρουχο.

Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, τα λευκά πουκάμισα ήταν ο κανόνας για τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις. Μόνο όσοι είχαν αρκετά χρήματα ώστε να πληρώνουν το συχνό πλύσιμο των πουκαμίσων τους και αρκετά πουκάμισα για να τα αλλάζουν συχνά, μπορούσαν να φοράνε λευκά πουκάμισα. Καθώς η λευκότητα ενός άσπρου πουκαμίσου θα χανόταν με κάθε μορφή εργασίας, μόνο ένας κύριος μπορούσε να το φορά - δηλαδή, ένας ευγενής ή ένας πλούσιος αστός που ζούσε από τους καρπούς του πλούτου του.

Τα ριγέ πουκάμισα εμφανίστηκαν προς τα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά με δυσκολία έγιναν αποδεκτά ως μέρος του κουστουμιού εργασίας στην πόλη εκείνη την εποχή. Τα πουκάμισα με σχέδια ξυπνούσαν πάντα την υποψία ότι τα φορούσαν προκειμένου να κρύψουν την έλλειψη καθαριότητας. Συμβατικά τα χρωματιστά πουκάμισα κυκλοφορούσαν με λευκούς γιακάδες και μανσέτες. Ο συνδυασμός του σχεδίου με λευκό γιακά εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να είναι δημοφιλή στις μέρες μας, παρότι ποτέ δεν απέκτησε τον αέρα σοβαρότητας ενός ολόλευκου πουκάμισου.

Το σχέδιο του γιακά είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που καθορίζει ένα πουκάμισο. Οι γιακάδες των πρώτων πουκαμίσων ήταν κομμένη με διάφορους τρόπους. Η βασική διαφοροποίηση είναι αυτή μεταξύ του όρθιου και του διπλωμένου γιακά.

Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα κυριαρχούσαν διάφορες εκδοχές του όρθρου γιακά, με το μέγεθος της γραβάτας να καθορίζει το φάρδος του γιακά. Ο όρθιος γιακάς αντικαταστήθηκε σταδιακά με τον διπλωμένο, και από τη δεκαετία του 1930, ο όρθιος γιακάς φοριέται μόνο με επίσημο ένδυμα δηλαδή σμόκιν ή φράκο. Υπήρχαν επίσης και αφαιρούμενη γιακάδες, και από τα δύο είδη.

Είχαν το πλεονέκτημα ότι ο γιακάς μπορούσε να πλένετε καθημερινά, σε αντίθεση με το υπόλοιπο πουκάμισο. Κάποιος που μπορούσε να φορά καθημερινά καθαρό πουκάμισο, δεν χρειαζόταν να καταφύγει σε αυτή τη λύση. Όμως ο αποσπώμενος γιακάς είχε ακόμη ένα πλεονέκτημα, καθώς μπορούσε να είναι διαφορετικού σχεδίου ώστε να έχει κάποιος ποικιλία στην εμφάνιση του χωρίς να αγοράζει συνεχώς καινούργια πουκάμισα. Ταυτόχρονα, τα μειονεκτήματα ήταν περισσότερα από τα πλεονεκτήματα: υπήρχε για παράδειγμα το κουραστικό καθημερινό κούμπωμα του γιακά και η βιαστική αναζήτηση των κουμπιών κάθε πρωί.

Παραδοσιακά, πουκάμισα φορούσαν μόνο άντρες, ενώ οι γυναίκες συχνά φορούσαν μπλούζες ή παρόμοια ενδύματα γνωστά ως "chemise". Ωστόσο, στα μέσα του 1800, τα πουκάμισα έγιναν μέρος και της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Σήμερα φοριούνται εξίσου και από τα δύο φύλα.

Βρες εδώ το φόρεμα

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share