Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανζουρλισμός με τα Lidl: Η είδηση που προκαλεί φρενίτιδα

Χαμός στην αγορά!

16 Δεκεμβρίου 2021 07:04
Πανζουρλισμός με τα Lidl: Η είδηση που προκαλεί φρενίτιδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μισθολογικές αυξήσεις, που θα τεθούν σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάρτιο, ανακοίνωσε στη Βρετανία η γερμανική Lidl. Θα γίνει έτσι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ με τους υψηλότερους μισθούς στη χώρα.

Το κατώτατο ωρομίσθιο για τους υπαλλήλους εκτός Λονδίνου θα αυξηθεί από τις 9,50 στις 10,10 στερλίνες, ενώ για τους πιο έμπειρους εργαζομένους θα ανέβει στις 11,40 στερλίνες. Για τους εργαζομένους που απασχολούνται στα σούπερ μάρκετ του Λονδίνου το ωρομίσθιο θα είναι 11,40 στερλίνες και 12,25 στερλίνες αντίστοιχα, καθώς το κόστος ζωής στην πρωτεύουσα είναι πολύ υψηλότερο.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στον απόηχο των στοιχείων της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας που έδειξαν ότι οι κενές θέσεις εργασίας εκτινάχθηκαν στα επίπεδα - ρεκόρ των 1,17 εκατομμυρίων τον Οκτώβριο. Είναι δηλαδή σχεδόν 400.000 περισσότερες σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, με τυος κλάδους εστίασης και λιανεμπορίου να δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν προσωπικό.

Πανζουρλισμός με τα Lidl: Η είδηση που προκαλεί φρενίτιδα

Η Lidl συνεχίζει εν τω μεταξύ να επεκτείνεται στη Βρετανία και μετά το Brexit. Αυτή τη στιγμή έχει 850 καταστήματα, ενώ σχεδιάζει να τα αυξήσει στα 1.000 έως τα τέλη του 2023. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να αποκτήσει «προβάδισμα» στους μισθούς για να προσελκύσει περισσότερο εργατικό δυναμικό. Η τακτική αυτή, όπως σχολιάζει το BBC, θα οδηγήσει πιθανότατα και τους ανταγωνιστές της στο να πράξουν το ίδιο.

Σάλος στα Lidl: Πετάξτε άμεσα αυτά τα 2 τρόφιμα γιατί προκαλούν...

Σάλος επικράτησε στα Lidl, τα οποία ανακαλούν παρτίδες από τρόφιμα, ικανά να προκαλέσουν πρόβλημα υγείας με την κατανάλωσή τους.

Συγκεκριμένα, η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, μετά την ανακοίνωση που την αναστάτωσε, μαζί με ορισμένες ακόμη, ζητά προσοχή και παίρνει πίσω τα τρόφιμα, μετά από σχετικές προειδοποιήσεις. Τα τρόφιμα αυτά είναι πιθανό να έχουν μέχρι και σαλμονέλα, τοποθετούμενα σε λίστα υψηλού ρίσκου και, φυσικά, όποιος τα έχει καταναλώσει οφείλει να τα πετάξει άμεσα.

Lidl τρόφιμα πρόβλημα υγείας

Τα τρόφιμα που ανακαλούν τα Lidl

Τα Lidl ανακαλούν στη Βρετανία, ειδικότερα, ορισμένα Deluxe προϊόντα με γέμιση, καθώς βρέθηκε σε αυτά σαλμονέλα. Παράλληλα, παίρνουν πίσω συσκευασία από έτοιμες πατάτες με σάλτσα σκόρδου, η οποία όμως διαθέτει γαλακτοκομικά προϊόντα, που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία.

Κάπως έτσι, η αλυσίδα προκαλεί ανησυχία και αναστάτωση στους καταναλωτές, με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν. Η αντίδρασή της, πάντως, ήταν άμεση, προειδοποιώντας τους σχετικά με το ζήτημα, που προέκυψε, ελπίζοντας να περάσει... και αυτή η φουρτούνα.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share