Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κίνηση-ματ Σκλαβενίτη: Συγχώνευση που θα προκαλέσει τριγμούς

Τι ετοιμάζει η εταιρεία

10 Δεκεμβρίου 2021 12:31
Κίνηση-ματ Σκλαβενίτη: Συγχώνευση που θα προκαλέσει τριγμούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απόφαση η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης να προχωρήσει στην απορρόφηση της Κρόνος Καρακίτσος έλαβε μέσα στον Νοέμβριο ο Όμιλος Σκλαβενίτη. Παράλληλα, δείτε εδώ ποιες ημέρες τα καταστήματα θα είναι κλειστά αλλά και τη μοναδική εξαίρεση!

Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης έχει ανέβει στο ΓΕΜΗ και, όπως αναφέρεται σε αυτό, «τα Διοικητικά Συμβούλιατων συμβαλλομένων εταιρειών κατά τις συνεδριάσεις τους της 15ης Νοεμβρίου 2021 αποφάσισαν να συγχωνευθούν οι εν λόγω εταιρείες, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας απλοποίησης της δομής και μείωσης του κόστους λειτουργίας τους».

Ως ισολογισμοί μετασχηματισμού των συγχωνευομένων εταιρειών ορίσθηκαν οι ισολογισμοί της 31- 12-2020 και, όπως σημειώνεται στο σχέδιο, «η διαδικασία της συγχώνευσης περατώνεται με την κατα- χώριση στο ΓΕΜΗ της απόφασης της Αρμόδιας Εποπτεύουσας Αρχής περί εγκρίσεως της συγχώνευσης, οπότε η απορροφούμενη εταιρεία θα λυθεί, χωρίς να επακολουθήσει εκκαθάρισή της».

Το μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ανέρχεται σε 24 εκατ. ευρώ, ενώ της Κρόνος-Καρακίτσος (Κρόνος Ν. Καρακίτσος ΑΕΒΕ Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία) σε 2,25 εκατ. ευρώ.

Κίνηση-ματ Σκλαβενίτη

Καθώς η ΕΥΣ κατέχει το σύνολο των μετοχών της απορροφούμενης Κρόνος-Καρακίτσος, όπως αναφέρεται, «το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούσας εταιρείας δεν θα μεταβληθεί και η απορροφούσα εταιρεία δεν υποχρεούται στην έκδοση νέων μετοχών».

Η Κρόνος - Καρακίτσος πέρασε στον έλεγχο της Σκλαβενίτης με το deal διάσωσης του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος όταν το 55% της εταιρείας μεταβιβάστηκε στην ΕΥΣ. Στη συνέχεια, και μετά από μια περίοδο διαπραγματεύσεων, η Σκλαβενίτης απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, ενώ το 2019 πραγματοποιήθηκε και η ενσωμάτωση στο δίκτυο της ΕΥΣ των 12 καταστημάτων της Κρόνος στην περιοχή της Αχαΐας, τα οποία πλέ- ον λειτουργούν υπό το σήμα της Σκλαβενίτης, όπως αναφέρει το businessnews.gr

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share