Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Το πήρε πάνω του ο ΑΒ Βασιλόπουλος - Η ανακοίνωση που αφορά όλους τους πελάτες

Τα προϊόντα που δίνει 1+1 σήμερα Σάββατο 4/12

4 Δεκεμβρίου 2021 07:32
Το πήρε πάνω του ο ΑΒ Βασιλόπουλος - Η ανακοίνωση που αφορά όλους τους πελάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πήρε πάνω του ο ΑΒ Βασιλόπουλος και κλείνει τη βδομάδα με κάτι μοναδικό! Συγκεκριμένα, σε μεγάλες προσφορές αποφάσισε να προχωρήσει η αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το φυλλάδιο της εβδομάδας, το οποίο περιλαμβάνει απίστευτες προσφορές για όσους προλάβουν!

Κλικάρετε στο φυλλάδιο και θα καταλάβετε τι σας λέμε! 1+1 δώρα αλλά και άλλα... «μισοτιμής»! Παράλληλα, μια ιδιαίτερη ανακοίνωση ήρθε στη δημοσιότητα για τα ΑΒ Βασιλόπουλος, που για ακόμη μια φορά ξεχώρισε για την πορεία του μέσα στα χρόνια.

Δείτε τις προσφορές που ανακοινώθηκαν ΕΔΩ

Και όσες «τρέχουν» ακόμη ΕΔΩ

Προσφορές από τα ΑΒ Βασιλόπουλος

«Έσκασε» η απόλυτη είδηση για τα ΑΒ Βασιλόπουλος - Χαμός στη γνωστή αλυσίδα

Γνωστή έγινε μια σπουδαία είδηση για τα ΑΒ Βασιλόπουλος, με τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ να γνωστοποιεί μια σημαντική πρωτοβουλία εκ μέρους της.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεργάζεται με το WWF Ελλάς στη μάχη κατά της σπατάλης τροφίμων, ενώ έχει δεσμευτεί για τη μείωση του δικού της αποτυπώματος κατά 50% μέχρι το 2025, τη στιγμή που παράλληλα η εταιρεία προσλαμβάνει υπαλλήλους.

Τι υλοποιείται από αυτή τη συνεργασία

Ειδικότερα, η ΑΒ Βασιλόπουλος με την υποστήριξη του WWF Ελλάς:

  • αλλάζει τις εσωτερικές της διαδικασίες για τον μεγαλύτερο περιορισμό των απωλειών στα καταστήματα και τις αποθήκες της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία στοχεύει να εντοπίσει ανά τμήμα τις απώλειες, ώστε συντονισμένα στη συνέχεια να προβεί στις απαραίτητες μεταβολές και να τις περιορίσει.
  • δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη δωρεά ποιοτικών και απολύτως ασφαλών τροφίμων
  • συνεργάζεται με τους προμηθευτές της παρέχοντάς τους πρακτική πληροφόρηση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν κι εκείνοι να μειώσουν τις απώλειες στην αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση
  • ενημερώνει με υπευθυνότητα τους πελάτες της, αναπτύσσοντας χρηστικά εργαλεία που θα βοηθήσουν τους πολίτες στην αποτελεσματική μείωση της σπατάλης τροφίμων εντός του οικιακού τομέα.

ΑΒ Βασιλόπουλος νέα συνεργασία

Με σκοπό, μάλιστα, τη διερεύνηση και την αξιολόγηση της σπατάλης τροφίμων σε όλη την εφοδιαστική της αλυσίδα και σε κάθε στάδιο της παραγωγής, από το αγρόκτημα έως το πιάτο, η ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο διενήργησαν έρευνα, τα ευρήματα της οποίας είναι αποκαλυπτικά… Πάνω από 1.000.000 τόνους τροφίμων πετούν κάθε χρόνο τα ελληνικά νοικοκυριά, τα μισά εκ των οποίων θα μπορούσαν με ασφάλεια να καταναλωθούν και όχι να καταλήξουν στα σκουπίδια!

Σύμφωνα με την έρευνα, η σπατάλη τροφίμων στον οικιακό τομέα ξεπερνά το 50% της συνολικής σπατάλης και κάθε πολίτης στην Ελλάδα, πετά κάθε χρόνο 98,2 κιλά τροφίμων από το νοικοκυριό του, ενώ για μια τετραμελή οικογένεια, το νούμερο αυτό αγγίζει τα 392,8 κιλά τροφίμων ετησίως. Παράλληλα, η σπατάλη τροφίμων προκαλεί ανυπολόγιστη σπατάλη φυσικών πόρων, οι οποίοι διατίθενται για την παραγωγή τροφίμων που τελικά δεν καταναλώνονται.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε αυτή συμμετείχαν 772 νοικοκυριά, στα οποία μελετήθηκαν εξαντλητικά οι ποσότητες τροφίμων που καταλήγουν ως απόβλητα.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share