Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Σεισμός» στον Σκλαβενίτη: Τρελαμένοι όλοι οι εργαζόμενοι με την τελευταία είδηση

Στην κορυφή για άλλη μια φορά η κορυφαία αλυσίδα

3 Δεκεμβρίου 2021 20:01
«Σεισμός» στον Σκλαβενίτη: Τρελαμένοι όλοι οι εργαζόμενοι με την τελευταία είδηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Σεισμός» έχει προκληθεί στον Σκλαβενίτη, με μια ακόμη είδηση να φέρνει στην κορυφή τη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και χαρά για τους εργαζόμενούς της, που αναμένεται να δουν νέες αυξήσεις.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία LongLust για τα σούπερ μάρκετ σε δείγμα 1000 ατόμων πανελλαδικά τον περασμένο Απρίλιο.

Η έρευνα παρουσιάστηκε την 1η Δεκεμβρίου στο συνέδριο του ΙΕΛΚΑ και πρόκειται ουσιαστικά αναλυτική χαρτογράφηση της εγχώριας αγοράς των σούπερ μάρκετ, η οποία ξεκινάει από το προφίλ των καταναλωτών και φτάνει μέχρι την αξιολόγηση.

Σκλαβενίτης στην κορυφή

Ο Σκλαβενίτης... με διαφορά στην κορυφή

Ο βασικός λόγος που στρέφει έναν καταναλωτή σε μια συγκεκριμένη αλυσίδα οργανωμένης λιανικής, και μάλιστα κατά ποσοστό 55%, είναι οι καλές προσφορές.

Οι αλυσίδες Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις και των τριών «φυλών» αγοραστών, με την πρώτη «φυλή» να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και στο ΒΑΖΑΑR, τη δεύτερη να προτιμά ιδιαιτέρως τη Lidl Hellas και την τρίτη κατηγορία να στρέφεται στις υπόλοιπες αλυσίδες.

Σε ερώτηση για ποιον λόγο ένας καταναλωτής να εμπιστευθεί την αλυσίδα Σκλαβενίτης για τις αγορές του, ως πρώτη απάντηση έρχεται «η ποικιλία προϊόντων» με 62%, ακολουθεί το «βρίσκω εύκολα αυτό που θέλω» με 60%, ενώ πολύ κοντά με 59% βρίσκονται «οι καλές προσφορές».

«Η ποικιλία προϊόντων» είναι η πρώτη απάντηση με ποσοστό 63% και για την ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ ακολουθούν με το ίδιο ποσοστό – 50% – τόσο «το καλό πρόγραμμα ανταπόδοσης» όσο και το «βρίσκω εύκολα αυτό που θέλω». Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές (ποσοστό 40%) που κάνουν λόγο για «απουσία καλών προσφορών» στην εν λόγω αλυσίδα, παρά το γεγονός πως η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί για πολλούς το σούπερ μάρκετ που «αποπνέει τη μεγαλύτερη έμπνευση για αγορές».

Με ποσοστό 75% οι καταναλωτές επιλέγουν για τις αγορές τους τη Lidl Hellas λόγω των «καλών προσφορών», ενώ ακολουθεί με 50% «η καλή σχέση τιμής και ποιότητας» σε ένα προϊόν. Ωστόσο, ένα πολύ μικρό ποσοστό – μόλις 7% – δηλώνει ότι επιλέγει την εν λόγω αλυσίδα για «το φιλικό της προσωπικό».

Η αλυσίδα Σκλαβενίτης είναι μακράν η πρώτη στην ερώτηση για το ποιο σούπερ μάρκετ θα επιθυμούσαν να έχουν κοντά τους οι καταναλωτές ώστε να επισκέπτονται εύκολα και άμεσα. Συγκεκριμένα το 37% απάντησε Σκλαβενίτης, δεύτερη επιλογή είναι το «όχι κάποιο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ» με ποσοστό 17% και πιο κάτω η ΑΒ Βασιλόπουλος με 16% και τα Lidl με 11%.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share