ΑΡΧΙΚΗ LIFE SHOPPING

Σκάνδαλο μεγατόνων στα Lidl: Στέλνουν την εταιρεία στα δικαστήρια

Σκάνδαλο μεγατόνων στα Lidl: Στέλνουν την εταιρεία στα δικαστήρια
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Έξαλλοι έχουν γίνει εκατοντάδες κάτοικοι με τα Lidl, έτοιμοι να στείλουν στα δικαστήρια τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, μην επιθυμώντας το χτίσιμο νέου κτιρίου της.

Η περίπτωση αυτή αφορά το Μίντλεσμπρο της Αγγλίας, όπου κάτοικοι της πόλης νιώθουν εξαγριωμένοι με την απόφαση της εταιρείας να κόψει δέντρα στο σημείο, όπου θέλει να χτίσει το σούπερ μάρκετ, ζητώντας από τις Αρχές να σταματήσουν τις σχετικές εργασίας ως καταστροφικές για το περιβάλλον, τη στιγμή που η εταιρεία στην Ελλάδα ετοιμάζει μια ιδιαίτερη καμπάνια.

Η Φιλίππα Στόρεϊ, τοπική σύμβουλος, ήταν εκείνη που άρχισε τη σχετική αίτηση, μαζεύοντας αρκετές υπογραφές, αφού αρκετοί φαίνεται να είναι εκείνοι, που αντιτίθενται σφοδρά στην αποβολή του συγκεκριμένου πνεύμονα πρασίνου, ώστε να χτιστεί το σούπερ μάρκετ.

Οι αντιδράσεις και η απάντηση της εταιρείας

«Είναι σοκαριστικό και σου σπαράζει την καρδιά να βλέπεις αυτή την εικόνα», λέει η ίδια, με τους κατοίκους να ισχυρίζονται πως η τοπική πανίδα αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, έως και κίνδυνο εξαφάνισης.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι υπάρχουν 1.680 υπογραφές εναντίον του συγκεκριμένου σχεδίου. Ο τοπικός δήμαρχος, Άντι Πρέστον, έχει εκφράσει επίσης τις ανησυχίες του για το συγκεκριμένο πλάνο, με την εταιρεία να καθησυχάζει μέσω των συμβούλων επικοινωνίας της, ότι καμία πράξη της δεν είναι εκτός νόμου και πως το κόψιμο των συγκεκριμένων δέντρων δε θέτει σε κίνδυνο την τοπική χλωρίδα και πανίδα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου