Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

Σάλος με Lidl και ακριβά προϊόντα!

Τι συνέβη;

10 Νοεμβρίου 2021 14:06
Σάλος με Lidl και ακριβά προϊόντα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια τρομερή καταγγελία για τα σούπερ μάρκετ Lidl βρήκαμε στην ιστοσελίδα 1voice.gr και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω!

"Πουλά «καθαρό πλανήτη» για να ταΐζει τους Έλληνες με ακριβά προϊόντα.

Μου έκανε εντύπωση το επικοινωνιακό θάρρος της Lidl, να συμμετέχει στην καμπάνια για λιγότερο πλαστικό!

Στο κατάστημα όχι μόνο λιγότερο πλαστικό δεν βλέπω, αλλά ούτε καν την προώθηση προϊόντων με πλαστικό από ανακύκλωση.

Μάλλον θέλουν να κρύψουν τις ανατιμήσεις!

Κανονικά έπρεπε να λένε «Καθαρός πλανήτης – Ακριβά προϊόντα»…"

Σάλος με Lidl και ακριβά προϊόντα!

Απόφαση βόμβα της αλυσίδας Lidl για τους εργαζόμενούς της

Έμπρακτη αναγνώριση του έργου των υπαλλήλων αποτελεί η απόφαση της διοίκησης της Lidl για τη χορήγηση επιπλέον έκτακτης παροχής ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, λίγο πριν το τέλος του οικονομικού έτους της εταιρίας, τον Φεβρουάριο του 2021.

Η δεύτερη αυτή έκτακτη ενίσχυση, αποτελεί συνέχεια της έκτακτης παροχής ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε τον Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και αποτελεί την ελάχιστη κίνηση αναγνώρισης της προσπάθειας όλων των εργαζομένων, και ειδικά αυτών της πρώτης γραμμής, στα καταστήματα και τα εφοδιαστικά κέντρα.

Η αναγνώριση αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα σταθερό ετήσιο πρόγραμμα διατακτικών που λαμβάνει εδώ και χρόνια το προσωπικό της Lidl Ελλάς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα, δίνοντας συνολικά επιπρόσθετες παροχές ύψους 3 εκατ. ευρώ. Έτσι, οι συνολικές παροχές σε επίπεδο 12μηνου για το τρέχον οικονομικό έτος αγγίζουν πλέον τα 6 εκατ. €, ενώ τα ποσά επιμερίζονται με τη μορφή διατακτικών τροφίμων σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως βαθμίδας. Και αυτό, επιπρόσθετα των άνω του μέσου όρου της αγοράς μισθών που ήδη παρέχει η εταιρία.

Διαβάστε με την ευκαιρία: «Τέλος εποχής» για τα Lidl - Έκτακτη ανακοίνωση

 Απόφαση βόμβα της αλυσίδας Lidl για τους εργαζόμενούς της

“Αναγνωρίζουμε ότι η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, με πρωτόγνωρες συνθήκες. Ως ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουν οι άνθρωποί μας, κι ειδικά αυτοί που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, προχωράμε σε ακόμη μία έκτακτη ενίσχυση, πλέον των τακτικών παροχών που δίνουμε κάθε χρόνο. Ο κάθε ένας και η κάθε μία στην ομάδα της Lidl Ελλάς υπερβαίνει καθημερινά τον εαυτό του και τον εαυτό της, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα λείψει τίποτα σε κανένα σπίτι”, δήλωσε σχετικά ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

Έκτακτη είδηση για τα Lidl: Κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Τα Χανιά, η Σαντορίνη, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κως ήταν οι 6 προορισμοί που επιλέχθηκαν για φέτος, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Η Lidl Ελλάς συνέχισε και φέτος το έργο της εναλλακτικής τουριστικής καμπάνιας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Santorini», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ενσωματώθηκε κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης». Έτσι το «Plastic Free Greece» ταξίδεψε σε Χανιά, Χαλκιδική, Σαντορίνη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα. Στόχος της Lidl Ελλάς και του Kοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης ήταν και παραμένει, να πείσουν τους ανθρώπους ότι αξίζει να δοκιμάσουν να ζήσουν την καθημερινότητά τους με έναν πιο βιώσιμο τρόπο.

Σε κάθε προορισμό πραγματοποιήθηκαν δύο παράκτιοι και δύο υποβρύχιοι καθαρισμοί, ενώ στους περισσότερους από αυτούς ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου συζητήθηκαν η στρατηγική του Ιδρύματος και της Lidl Eλλάς σχετικά με τη μείωση της αλόγιστης χρήσης πλαστικού, καθώς και τα επόμενα βήματα της δράσης.

Συνολικά συλλέχθηκαν 248 κιλά απορριμμάτων στους παράκτιους καθαρισμούς και 997,5 κιλά στους υποβρύχιους, γεγονός που καταδεικνύει την τρομερή επιβάρυνση των ακτών και βυθών στη χώρα μας, με τα διάφορα μικρά πλαστικά κομμάτια, τα αποτσίγαρα και τα πλαστικά μπουκάλια να αποτελούν τα επικρατέστερα απορρίμματα.

Έκτακτη είδηση για τα Lidl: Κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

«Η καμπάνια Plastic Free Greece εστιάζει σε ένα «δυνατό» μήνυμα, ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας: Ότι μπορούμε να ζήσουμε στην καθημερινότητά μας, στο σπίτι ή την εργασία μας, με βιώσιμο τρόπο. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να εξοικονομούμε φυσικούς πόρους, να ανακυκλώνουμε με συνέπεια, να περιορίζουμε την αλόγιστη χρήση του πλαστικού, να παράγουμε με όρους κυκλικής οικονομίας.

Η καμπάνια ευαισθητοποιεί και ενεργοποιεί την κοινωνία των πολιτών, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Αν θέλουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας, με πραγματικά βιώσιμους όρους, με την ποιότητα ζωής να χαρακτηρίζει κάθε κοινωνική δραστηριότητα, τότε η σύμπραξη είναι ο οδηγός μας στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο», αναφέρει η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς.

«Η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης στην εθνική νομοθεσία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Ο νόμος, ωστόσο, δεν είναι αρκετός. Η ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους από τα πλαστικά μίας χρήσης είναι συνεχής και αποσκοπούμε να συνεχιστεί πανελλαδικά, με διάφορες δράσεις.

Επιπλέον, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, υπάρχουν μέτρα που θα μπαίνουν σε εφαρμογή σταδιακά στα επόμενα χρόνια, οπότε η δράση μας εξ ορισμού δεν θα είναι στατική. Συνεργασίες με την κοινωνία των πολιτών, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα think tanks, όπως και τις περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιχειρήσεις, είναι απαραίτητες για να εμπεδωθεί το μήνυμα για λιγότερα πλαστικά μίας χρήσης και να μειωθεί το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον», τονίζει η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η καμπάνια θα συνεχιστεί και του χρόνου, κρατώντας κάποιους προορισμούς ίδιους, προσθέτοντας, όμως, και κάποιους νέους. Οι ενέργειες υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών αποτελούν μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz για το πλαστικό, στην οποία συμμετέχει και η Lidl Ελλάς, και συγκεκριμένα στα πεδία δράσης REmove, REduce και REcycle.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας και πρωτοκόλλα Covid-19.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share