Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021

«Βόμβα» Σκλαβενίτη: Κλείνει τα καταστήματά του!

Έκτακτη ανακοίνωση της εταιρείας

26 Οκτωβρίου 2021 08:08
«Βόμβα» Σκλαβενίτη: Κλείνει τα καταστήματά του!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλειστά θα είναι αρκετά σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου. Η εταιρία «Σκλαβενίτης» εξέδωσε ανακοίνωση και ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σούπερ μάρκετ του ομίλου:

Συγκεκριμένα:

Το Κατάστημα Σκλαβενίτη στον Βύρωνα, επί της οδού Γ. Γεννηματά 52, θα παραμείνει κλειστό λόγω εργασιών αποκατάστασης, από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και μέχρι ολοκλήρωσης αυτών.

Κλειστά Καταστήματά μας, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, λόγω της εορτής του Αγίου Δημητρίου:

Θεσσαλονίκη

Εξαιρούνται τα εξής Καταστήματα:

  • Περαία (Λεωφόρος Ανθέων 55 & Φλέμινγκ 9)
  • Νέα Μηχανιώνα (Μακεδονίας 42)
  • Νέα Μουδανιά (Αγίου Γεωργίου 10 & Φωτιάδη)
  • Λαγκαδά (12ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά)
  • Χαλάστρα (Στρατηγού Νταλιγκάρη 19)
  • Ναύπακτος
  • Χρυσούπολη Καβάλας

* Επίσης την Πέμπτη 28/10 τα καταστήματα του Ομίλου θα είναι κλειστά.

Ενώ, σε απόλυτο κυρίαρχο του χονδρικού εμπορίου μέσω της θυγατρικής του, Mart, ο όμιλος Σκλαβενίτη καθώς σημείωσε τον μυθικό τζίρο των 318 εκατομμυρίων ευρώ!

Κλείνει τα καταστήματά του ο Σκλαβενίτης

«Βόμβα» στην αγορά από τον Σκλαβενίτη: «Έσκασαν» τα ευχάριστα για τους εργαζόμενους της αλυσίδας

Η εξέλιξη του Σκλαβενίτη στην αγορά είναι σαφής, με τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ να προσφέρει χαρμόσυνα νέα για τους εργαζόμενους, καταγράφοντας σαφή κέρδη, αν και την ίδια στιγμή υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ενισχύθηκε κατά 15% και ανήλθε στα 3,79 δισ. ευρώ έναντι 3,28 δισ. ευρώ το 2019, τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων ανήλθαν σε 263,1 εκατ. ευρώ από 174,4 εκατ. ευρώ το 2019 και τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 60,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,8 εκατ. ευρώ το 2019.

Σε επίπεδο μητρικής η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη “είδε” τις πωλήσεις της να αυξάνονται εν μέσω πανδημίας κατά 19,5% στα 3,15 δισ. ευρώ από 2,63 δισ. ευρώ το 2019. Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων ανήλθαν σε 226,4 εκατ. ευρώ έναντι 151,3 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 53,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,1 εκατ. ευρώ το 2019.

Την ίδια περίοδο η Σκλαβενίτης προχώρησε στην πρόσληψη 2.500 εργαζομένων ενώ επένδυσε στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Από το 2017 έως το 2020, η εταιρεία έχει προβεί στη δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων στους 27.000 ενώ ταυτόχρονα οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ.

Σκλαβενίτης ευχάριστα νέα στην αγορά

Έτσι «εκτοξεύθηκε» ξανά ο Σκλαβενίτης

Τα κεφάλαια αυτά κατευθύνθηκαν στην ανακαίνιση άνω των 300 καταστημάτων, στη δημιουργία 5 νέων και στην ανάπτυξη νέων τμημάτων στα Hypermarkets πανελλαδικά, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Πελατών της. Επίσης κατευθύνθηκαν και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της μέσω της εισόδου της στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στην υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών, όπως η δημιουργία νέου Κέντρου Διανομής Παραγγελιών στην Πέτρου Ράλλη και η ανακαίνιση του υπάρχοντος στον Γέρακα.

Η φετινή χρόνια, παραμένει μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις για το λιανεμπόριο τροφίμων, καθώς η πανδημία συνεχίζεται, ενώ η αγορά βρίσκεται σε μία συνεχή πίεση παγκοσμίως, λόγω των ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και της αύξησης του κόστους ενέργειας. Πηγές κοντά στην εταιρεία αναφέρουν πως η αλυσίδα «συνεχίζει να διαθέτει χαμηλές τιμές σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, καταβάλλοντας σημαντική προσπάθεια απορρόφησης μέρους των ανατιμήσεων».

Η εταιρεία συνεχίζει να καταγράφει θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Σε επίπεδο επενδύσεων έχει προχωρήσει στην ανακαίνιση 25 ακόμη καταστημάτων, στην ίδρυση 7 νέων και στην ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού Καταστήματος και σε άλλες πόλεις εκτός της Αττικής, με δεύτερο σταθμό τη Λάρισα όπου ξεκίνησε η λειτουργία του Σκλαβενίτης eMarket πριν λίγες μέρες.

Σήμερα το δίκτυο του ομίλου αποτελείται από 430 καταστήματα Σκλαβενίτης, 18 στην Κύπρο, 39 καταστήματα Χαλκιαδάκης και 13 καταστήματα THE MART και απασχολεί συνολικά 31.000 εργαζόμενους.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share