Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021

Jumbo: Τεράστια ανατροπή - Αυτή είναι η απάντηση Βακάκη στο «λουκέτο»

Έκτακτες εξελίξεις στα καταστήματα

9 Οκτωβρίου 2021 11:25
Jumbo: Τεράστια ανατροπή - Αυτή είναι η απάντηση Βακάκη στο «λουκέτο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Jumbo: Αν και τα δημοσιεύματα ήθελαν τον Απόστολο Βακάκη να αντιμετωπίζει προβλήματα, αναφέροντας μάλιστα ότι θα κλείσουν καταστήματα έρχεται η μεγάλη ανατροπή και η απάντηση σε όσους μιλούσαν για κλείσιμο καταστημάτων!

Ανοδική πορεία, τεράστια αύξηση

Την ανοδική τους πορεία συνέχισαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo σημειώνοντας αύξηση περίπου 2,5%.

Για το εννεάμηνο του έτους (Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2021), οι συνολικές πωλήσεις για τον Όμιλο αυξήθηκαν περίπου 8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τον Σεπτέμβριο συνέχισαν να λειτουργούν όλα τα φυσικά καταστήματα του Ομίλου στην Ελλάδα, με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών.

Jumbo: Οι αριθμοί στις πωλήσεις

Οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση, μαζί με το ηλεκτρονικό κατάστημα, κατά περίπου 6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ωστόσο, o ελεγχόμενος περιορισμός των εξαγωγών εμπορευμάτων της εταιρείας προς τις 6 χώρες που ο Όμιλος έχει παρουσία μέσω συνεργασιών (Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο), οδήγησε τις καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας κατά τον Σεπτέμβριο του 2021 -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- να παρουσιάσουν τελικά αύξηση κατά περίπου 5%, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020.

Συνολικά, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- για το εννεάμηνο του έτους (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2021) είναι αυξημένες κατά περίπου 3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τεράστια ανατροπή με τα Jumbo

Καλά και στην Κύπρο

Στην Κύπρο, όλα τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των πελατών στους εσωτερικούς χώρους καθώς και ελέγχου της κατοχής safe pass για τους εισερχόμενους πελάτες.

Οι πωλήσεις κατά τον Σεπτέμβριο του 2021 εμφανίζονται αυξημένες κατά περίπου 6%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Οι πωλήσεις κατά το εννεάμηνο του 2021 είναι αυξημένες κατά περίπου 9%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στη Βουλγαρία, τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με περιορισμό στον αριθμό πελατών εντός. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση κατά περίπου 8% τον Σεπτέμβριο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Οι πωλήσεις κατά το εννεάμηνο του 2021 είναι αυξημένες περίπου 9%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στην Ρουμανία, τον Σεπτέμβριο 2021 συνέχισαν να λειτουργούν τα καταστήματα Jumbo στη χώρα. Ωστόσο από τις 28 Σεπτεμβρίου, τα καταστήματα του Ομίλου Jumbo στην περιοχή της Timisoara και στην περιοχή Voluntari, λόγω της εξάπλωσης του Covid-19 υπόκεινται σε περιορισμό στο ωράριο λειτουργίας τους.

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση κατά περίπου 1% τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι πωλήσεις κατά το εννεάμηνο του 2021 είναι αυξημένες περίπου 20%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share