Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Έρχεται» η Black Friday - Τι ανησυχεί τους εμπόρους για την αγορά

Ετοιμαστείτε!

8 Οκτωβρίου 2021 15:39
«Έρχεται» η Black Friday - Τι ανησυχεί τους εμπόρους για την αγορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου είναι... παραδοσιακά αφιερωμένη στο εμπόριο καθώς τότε η Black Friday που τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει και στην Ελλάδα. Φέτος είναι στις 26 Νοεμβρίου και ήδη πολλές μεγάλες αλυσίδες προετοιμάζονται όχι μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά συνολικά για την περίοδο καθώς τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η τάση οι προσφορές να διαρκούν αρκετές μέρες ανάλογα το κατάστημα.

Η Black Friday έρχεται από τις ΗΠΑ και ουσιαστικά για 24 ώρες τα καταστήματα προσφέρουν στους καταναλωτές πολύ μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές. Έρχεται μία ημέρα μετά από την ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και παράλληλα σηματοδοτεί την έναρξη της εμπορικής Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Φέτος ωστόσο υπάρχουν πολλές ανησυχίες σε όλη την Ευρώπη για την επάρκεια των προϊόντων καθώς ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν ελλείψεις σε δημοφιλείς κατηγορίες όπως η ηλεκτρικές συσκευές και τα ηλεκτρονικά απόρροια της εκτίναξης των τιμών τόσο στα μεταφορικά όσο και στις πρώτες ύλες, αλλά και στο γεγονός πως υπάρχει κάμψη στην παγκόσμια παραγωγή λόγω της πανδημίας.

Τα καταστήματα ήδη ετοιμάζουν τις κινήσεις τους τόσο λόγω Black Friday όσο και εν όψει των Χριστουγέννων ενώ είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν καταναλωτές που υπό τον φόβο των ελλείψεων κάνουν από τώρα παραγγελίες για είδη που θα χρειαστούν την εορταστική περίοδο!

«Έρχεται» η Black Friday - Τι ανησυχεί τους εμπόρους για την αγορά

Ούτε τηλεοράσεις, ούτε κινητά: Αυτή είναι η ηλεκτρική συσκευή που σάρωσε την Black Friday

Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις παραγόντων της αγοράς για την κίνηση την Black Friday η πραγματικότητα έδειξε ότι ο κόσμος ψώνισε και με το παραπάνω.

Η πολύπαθη αγορά πήρε μια βαθιά ανάσα, ψάχνοντας μια σανίδα σωτηρίας μέσα στο lockdown. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που αποφάσισαν να συνεχίσουν τις προσφορές και την εβδομάδα που έρχεται, προκειμένου να μειώσουν όσο γίνεται τη ζημιά τους.

Φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές οι επιλογές του κοινού άλλαξαν. Ούτε τηλεοράσεις, ούτε υπολογιστές βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων του.

Εκτός από τις ηλεκτρονικές ζυγαριές, τις ρομποτικές σκούπες και τα όργανα γυμναστικές που πήγαν εξαιρετικά, το προϊόν που σάρωσε στην Black Friday του 2020 ήταν οι αφυγραντήρες.

Αυτή είναι η ηλεκτρική συσκευή που σάρωσε την Black Friday

Η κίνηση τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάνοντας τους καταστηματάρχες να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Ο χειμώνας μπαίνει, χρήματα για πετρέλαιο δεν υπάρχουν γι’ αυτό και οι πολίτες στράφηκαν στην οικονομική και αποτελεσματική λύση των αφυγραντήρων.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share