Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

«Βόμβα» εκατομμυρίων από τον Σκλαβενίτη: Ανατροπή για τους εργαζόμενους

«Βρέχει» λεφτά στη γνωστή αλυσίδα

4 Οκτωβρίου 2021 11:28
«Βόμβα» εκατομμυρίων από τον Σκλαβενίτη: Ανατροπή για τους εργαζόμενους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας... χορός εκατομμυρίων έρχεται από τον Σκλαβενίτη, με τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ να προχωρά στην νέα επιχειρησιακή σύμβαση με τους εργαζόμενους για την επόμενη διετία με σπουδαίες αυξήσεις, αν και την ίδια ώρα μια συμφωνία ανταγωνιστή της, την πλήγωσε.

Το ποσό των 15.7 εκατομμυρίων ευρώ, συγκεκριμένα, αποτελεί το «πακέτο» των αυξήσεων στους μισθούς, αυξήσεις της τάξεως του 3%, και των πρόσθετων παροχών που περιλαμβάνει η νέα σύμβαση, η οποία έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την απόκτηση του ελέγχου από τη «Σκλαβενίτης» της πρώην «Μαρινόπουλος», κίνηση κάθε άλλο παρά εύκολη και ακίνδυνη.

Το περιεχόμενο της νέας σύμβασης του Σκλαβενίτη

Η νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, με ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2021, περιλαμβάνει τα εξής:

 • Αύξηση μισθού 3% για εργαζομένους με αποδοχές έως και 1.300 ευρώ και επιπρόσθετες παροχές για συνολικά πάνω από 24.000 εργαζομένους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% των ανθρώπων της «Σκλαβενίτης». Με βάση την παραπάνω αύξηση, ο νέος βασικός μισθός στην επιχείρηση διαμορφώνεται στα 825 ευρώ για εργαζομένους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία έως 2 έτη και στα 886 ευρώ για εργαζομένους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία άνω των 2 ετών.
 • Διάθεση μηνιαίων δωροεπιταγών ύψους 50 ευρώ σε τρίτεκνους εργαζομένους και μηνιαία δωροεπιταγή 100 ευρώ ανά παιδί σε εργαζομένους με παιδιά με ειδικές ανάγκες.
 • Την επικείμενη ανανέωση του ομαδικού προγράμματος ασφάλισης ζωής και υγείας για όλους τους εργαζομένους της «Σκλαβενίτης».
 • Αδεια μετ’ αποδοχών κατά την ημέρα πραγματοποίησης του εμβολιασμού των εργαζομένων κατά του κορωνοϊού, μια παροχή που είναι σε ισχύ ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021.

Παράλληλα, με βάση την προηγουμένη σύμβαση εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δικαιούνται έκπτωση 5% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού από τα καταστήματα της επιχείρησης.

Χορός εκατομμυρίων στον Σκλαβενίτη

Σε ισχύ, εξάλλου, παραμένουν οι ακόλουθες παροχές:

 • Χορήγηση δωροεπιταγών σε όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
 • Χορήγηση δωροεπιταγών ύψους 300 ευρώ για εργαζομένους που συμπληρώνουν 30 χρόνια στην επιχείρηση.
 • Επίδομα γάμου 60 ευρώ για τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης.
 • Μηνιαίο επίδομα 50 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζομένους.
 • Μηνιαίο επίδομα προϋπηρεσίας στην επιχείρηση (100 ευρώ για 20 έως 30 χρόνια και 150 ευρώ για πάνω από 30 χρόνια).
 • Επίδομα θέσης ευθύνης για τα στελέχη της επιχείρησης.
 • Προσθήκη ειδικής άδειας 10 ημερών με αποδοχές, επιπλέον των προβλεπομένων από τον νόμο, για εργαζομένους γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες.
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share