Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Έκτακτη ανακοίνωση για Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο, Μασούτη και Lidl - Αφορά τους πάντες

Τι συμβαίνει;

29 Σεπτεμβρίου 2021 15:07
Έκτακτη ανακοίνωση για Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο, Μασούτη και Lidl - Αφορά τους πάντες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια σημαντική ανακοίνωση δημοσιεύθηκε για τον Σκλαβενίτη, τον ΑΒ Βασιλόπουλο, τον Μασούτη και τα Lidl, αφορώντας όλους τους πελάτες των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, ισχύουν νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00, μετά τα προηγούμενα.

Με τα νέα μέτρα που ισχύουν από τις 13/9 συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα να λειτουργούν τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η ΚΥΑ: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00», που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, πλέον στα συγκεκριμένα καταστήματα, μεταξύ των οποίων τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, όπως ο Σκλαβενίτης, ο ΑΒ Βασιλόπουλος, τα Lidl, o Μασούτης κλπ, η αναλογία 1 άτομο ανά 16 τμ έπεσε στο 1 άτομο ανά 9 τμ.

Μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Η ανακοίνωση για τα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων

Η υπηρεσία παροχής προϊόντων σε πακέτο από κατάστημα τροφίμων (take away) επιτρέπεται υπό τους ίδιους όρους υπό τους οποίους επιτρέπεται σύμφωνα με το σημείο 16 του παρόντος πίνακα.
Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Ένα (1) άτομο για κάθε 9 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης). Δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή.
Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Υποχρέωση ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:30.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share