Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Jumbo: Το παίρνει πάνω του ο Βακάκης - Η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζει

Χαμός στα καταστήματα

26 Σεπτεμβρίου 2021 13:18
Jumbo: Το παίρνει πάνω του ο Βακάκης - Η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλαγή στην πολιτική, που ακολουθεί η Jumbo από τον Απόστολο Βακάκη, για προμήθεια των προϊόντων της από την αγορά της Κίνας, σηματοδοτεί και επίσημα η χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας. Ενώ, στα 313,78 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Στην εταιρική ανακοίνωση γίνεται αναφορά, «για αναγκαστική αλλαγή της πολιτικής προμηθειών», με πληροφορίες να αναφέρουν πως η εταιρεία «ψάχνεται» για αγορές εκτός Κίνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην απόφαση του Απόστολου Βακάκη έχουν συμβάλλει οι εξής λόγοι:

  • Η κατακόρυφη αύξηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων από την Κίνα
  • Η αύξηση του εργατικού κόστους
  • Η απόσταση από τις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία
  • Η διαταραχή στις εφοδιαστικές αλυσίδες από έκτακτες περιστάσεις, όπως είναι ο κορωνοϊός

Οι χώρες που σκανάρει ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με το bnbdaily.gr, δεν είναι ακόμη γνωστές, ωστόσο εικάζεται πως μπορεί να είναι η Τουρκία ή χώρες των Βαλκανίων.

Το παίρνει πάνω του ο Βακάκης για τα Jumbo

Πρόκειται για μια πάγια πολιτική των εταιρειών να «μεταναστεύουν» από την Κίνα και να επαναπατρίζονται σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στις κύριες αγορές που δραστηριοποιούνται.

Η εισηγμένη κατέγραψε αύξηση πωλήσεων στο εξάμηνο 12,4%. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι, από τον Ιούνιο όλα τα φυσικά καταστήματα του ομίλου στην Ελλάδα λειτουργούν, ενώ και το ηλεκτρονικό κατάστημα καταγράφει σημαντικούς όγκους πωλήσεων.

Στην Κύπρο τα καταστήματα λειτουργούν με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός καταστημάτων, με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση 16%

στο εξάμηνο, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στις αγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, με αυξήσεις πωλήσεων 17% και 35%, αντίστοιχα.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share