Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην αγορά με Σκλαβενίτη! Είναι επίσημη η βόμβα, μόλις ανακοινώθηκε!

Χαμός!

22 Σεπτεμβρίου 2021 13:53
Σεισμός στην αγορά με Σκλαβενίτη! Είναι επίσημη η βόμβα, μόλις ανακοινώθηκε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια κίνηση που προκαλεί ερωτηματικά προχώρησε ο Σκλαβενίτης καθώς πούλησε ακόμη ένα κατάστημά του σε πολυεθνική εταιρεία.

Η Intercontinental International απέκτησε ένα ακόμα κατάστημα (το τέταρτο συνολικά) της αλυσίδας Σκλαβενίτης.

Πρόκειται για το κατάστημα του Πικερμίου, επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 3 και επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 5, που εκτείνεται σε δύο ορόφους.

Το κτήριο είναι επιφάνειας 4.408 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης, επί όμορων οικοπέδων συνολικού εμβαδού 5.663 τ.μ.

Το ύψος της εν λόγω αγοραπωλησίας ανήλθε σε οκτώ εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ομολογιακό δάνειο των 40 εκατ. ευρώ, που έλαβε η εταιρεία πριν από λίγους μήνες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την kathimerini.gr, η Intercontinental International δρομολγεί επενδύσεις ύψους 20εκ. μέχρι το τέλος του 2021 στην χώρα μας.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Έκτακτη ανακοίνωση του Σκλαβενίτη - Αφορά όλους τους πελάτες

Σεισμός στην αγορά με Σκλαβενίτη

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της υλοποίησης επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ, που έχει εκπονήσει για την τρέχουσα χρήση. Ηδη μάλιστα, το 50% αυτού έχει ήδη υλοποιηθεί, καθώς η εισηγμένη έχει δαπανήσει συνολικά κεφάλαια 20,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση δύο σημαντικών νέων ακινήτων.

Η μεγαλύτερη σε αξία κίνηση, ύψους 12 εκατ. ευρώ, αφορά την απόκτηση του κτιρίου γραφείου της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline, στο Χαλάνδρι, στη Λ. Κηφισίας 266. Η τελευταία θα παραμείνει ως μισθωτής του 40% της επιφάνειας του ακινήτου, που ανέρχεται σε 3.180 τ.μ. Το υπόλοιπο 60% του ακινήτου αναμένεται να καλυφθεί με νέους μισθωτές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός, καθώς υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον.

Με το πέρας του φετινού πρώτου εξαμήνου, η εταιρεία διέθετε συνολικά 33 ακίνητα, επιφάνειας 43.277 τ.μ. Η αξία του χαρτοφυλακίου σήμερα ανέρχεται σε 112,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 13% σε σχέση με το τέλος του 2020. Εκτιμάται ότι με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, το χαρτοφυλάκιο της Intercontinental International θα έχει προσεγγίσει σε αξία τα 140 εκατ. ευρώ, έχοντας αυξηθεί κατά 47%, ή 45 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το τέλος του 2020, όταν η αξία των ακινήτων διαμορφωνόταν σε 92,3 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι εκτός από επενδύσεις, η εισηγμένη δρομολογεί και κινήσεις για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της και τη μείωση των δαπανών λειτουργίας της.

Σεισμός στην αγορά με Σκλαβενίτη

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να απορροφήσει τις δύο θυγατρικές της εταιρείες, την BIERCO Εκμετάλλευση Ακινήτων, η οποία διαθέτει εμπορικό ακίνητο της αλυσίδας Σκλαβενίτης, στην Ιεράπετρα της Κρήτης και την εταιρεία Ιδιοκτήτρια Ζεκάκου 18 Μ.Ι.Κ.Ε., η οποία είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου γραφείων που μισθώνει η εταιρεία Friesland στην οδό Ζεκάκου 18, στο Μαρούσι.

Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, τα έσοδα από μισθώματα της εταιρείας υποχώρησαν κατά 2,68% σε 4 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της διατήρησης του μέτρου της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου κατά 40%, το οποίο όμως αφορά ένα μικρό μέρος των ακινήτων της εταιρείας. Παράλληλα, οι ζημίες από αναπροσαρμογή της εύλογης αξίας των ακινήτων της εταιρείας περιορίστηκαν σε μόλις 0,11 εκατ. ευρώ, από ζημίες 0,28 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 2,32 εκατ. ευρώ, από 2,7 εκατ. ευρώ.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share