Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σάλος με τα Jumbo και τον Απόστολο Βακάκη!

Επικρατεί πανικός

19 Σεπτεμβρίου 2021 15:38
Σάλος με τα Jumbo και τον Απόστολο Βακάκη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O ιδιοκτήτης των Jumbo, Απόστολος Βακάκης, τοποθετήθηκε όσον αφορά ένα PLAN B για την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα προτείνοντας μάλιστα 7ήμερη και 12ώρη εργασία!

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του δημοσιογράφου στο euro2day.gr:

«Σύμφωνα και πάλι με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, η Jumbο δεν είχε αξιοποιήσει κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown (πέραν των αναστολών και της έκπτωσης ενοικίου) τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης (αναστολή οφειλών προς το Δημόσιο κ.ο.κ.). Ισχύει το ίδιο και στην τρέχουσα περίοδο;»

Εκείνος απάντησε…

«Η φιλοσοφία μου, την οποία έχω προσπαθήσει να μεταλαμπαδεύσω και στον όμιλο Jumbο, ήταν και είναι να αποφεύγεται οποιαδήποτε στήριξη από το κράτος.

Το καθολικό κλείσιμο, όμως, των καταστημάτων όλον τον Νοέμβριο και όλον τον Δεκέμβριο, περίοδο κατά την οποία πραγματοποιείται το 1/3 του συνολικού τζίρου της εταιρείας, θα καταστήσει αυτή τη φιλοσοφία μια πολυτέλεια. Είναι ξεκάθαρο, όπως και προανέφερα, ότι στα δύσκολα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να μη διεκδικούμε από το κοινωνικό σύνολο.

Σάλος με τα Jumbo και τον Απόστολο Βακάκη!

Για να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις και μόνον, πρέπει από την 1η Ιανουαρίου, όταν θα έχει εκτονωθεί ο φόρτος πωλήσεων του Δεκεμβρίου και η αγορά θα επιστρέψει σε καθεστώς φυσιολογικής λειτουργίας, να δοθούν ίσες ευκαιρίες σε όλους ανεξαιρέτως τους λιανεμπόρους, ώστε απλώς να επιβιώσουν.

Σε πρακτικό επίπεδο:

Εάν τα μέτρα του lockdown αρθούν, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 ώρες ημερησίως, φυσικά για όσους το θελήσουν και για χρονική περίοδο που θα καλύψει και τη ζήτηση του Πάσχα.
Εάν το lockdown παραταθεί, θα πρέπει όλος ο κλάδος της λιανικής πώλησης να λειτουργήσει εναλλάξ. Είτε τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν θα πρέπει να είναι ανοιχτά 4 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή), το δε υπόλοιπο λιανεμπόριο που δεν λειτουργεί σήμερα, να είναι ανοιχτό Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή όλη την ημέρα (12 ώρες), είτε τα σήμερα λειτουργούντα καταστήματα να είναι ανοιχτά 4 ημέρες την πρώτη εβδομάδα έναντι 3 ημερών για τα υπόλοιπα, σήμερα μη λειτουργούντα καταστήματα, αντίστροφα την επόμενη εβδομάδα, κ.ο.κ.

Είναι αδύνατον να επικρατήσει μια πρωτόλεια άποψη ότι «τώρα που μάθαμε τον σκύλο μας να μην τρώει, δεν θα μας ψοφήσει». Υπερεθνικές επιχειρήσεις, όπως η Jumbο αλλά και πολλές άλλες, που είναι υποχρεωμένες να προγραμματίζουν σε δωδεκάμηνη βάση τη λειτουργία τους, είναι αδύνατον να παραμείνουν σε πορεία επιβίωσης με διαδικασίες «βλέποντας και κάνοντας». Η λύση του εμβολίου είναι μια διαδικασία που θα αποδώσει καρπούς σε βάθος 5-6 μηνών. Κατ’ επέκταση είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί από τώρα το plan B λειτουργίας για το σύνολο του κλάδου των καταστημάτων λιανικής, καθότι, λόγω του αρχικού σχεδιασμού «κλείνουμε Νοέμβριο, για να δουλέψουμε Δεκέμβριο», δεν δόθηκε η δυνατότητα επιβίωσης στο λιανεμπόριο λειτουργώντας μέρος του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όπως έγινε σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ανεξαιρέτως.»

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share