Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Απόφαση «σεισμός» για τα Σούπερ Μάρκετ: Στα «κάγκελα» Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης και Lidl

Άσχημες εξελίξεις..

14 Σεπτεμβρίου 2021 12:44
Απόφαση «σεισμός» για τα Σούπερ Μάρκετ: Στα «κάγκελα» Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης και Lidl
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία σημαντική αλλαγή ισχύει από χθες αναφορικά με τους κανόνες λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ, με τον Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο, Μασούτης και Lidl να είναι στα «κάγκελα». Παράλληλα, σε μια έκτακτη ανακοίνωση προχώρησαν ο ΑΒ Βασιλόπουλος και τα Lidl, με τις εταιρείες να προσφέρουν ουκ ολίγες θέσεις εργασίας, αναζητώντας προσωπικό.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ, η αναλογία 1 πελάτης ανά 16 τετραγωνικά που προβλεπόταν έως σήμερα και για τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, όπως ο Σκλαβενίτης, ο ΑΒ Βασιλόπουλος, ο Μασούτης ή το Lidl, μειώνεται σε 1 ανά 9 τμ, γεγονός που σημαίνει ότι ο συνωστισμός στα συγκεκριμένα καταστήματα αυξάνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά σχεδόν 80%!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μΐνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων

Η υπηρεσία παροχής προϊόντων σε πακέτο από κατάστημα τροφίμων (take away) επιτρέπεται υπό τους ίδιους όρους υπό τους οποίους επιτρέπεται σύμφωνα με το σημείο 16 του παρόντος πίνακα.

Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Ένα (1) άτομο για κάθε 9 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης). Δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή.
Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Απόφαση «σεισμός» για τα Σούπερ Μάρκετ

Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Υποχρέωση ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:30.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share