Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Συναγερμός στα Lidl: Ληστεία και σύλληψη σε κατάστημα της αλυσίδας!

Δύσκολες στιγμές

5 Σεπτεμβρίου 2021 11:54
Συναγερμός στα Lidl: Ληστεία και σύλληψη σε κατάστημα της αλυσίδας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός επικράτησε στα Lidl την Παρασκευή (3/9), αφού αλλοδαπή εθεάθη να κλέβει σε κατάστημα της γνωστής αλυσίδας και συνελήφθη στην Χαλκίδα από τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, η 53χρονη εισήλθε εντός υποκαταστήματος σούπερ μάρκετ, που στο μεταξύ ετοιμάζει μια μεγάλη κίνηση, και αφαίρεσε διάφορα είδη ρουχισμού και τροφίμων, πλην όμως έγινε αντιληπτή και συνελήφθη από τους προστρέξαντες αστυνομικούς.

Τα ανωτέρω αφαιρεθέντα αντικείμενα, αποδόθηκαν στην υπεύθυνη του καταστήματος. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Lidl ληστεία και σύλληψη

Στα «κάγκελα» ξανά οι εργαζόμενοι

Κατάσταση χάους επικρατεί στα Lidl, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν για ακόμη μια φορά, με αφορμή το θέμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το σωματείο των εργαζομένων ανακοίνωσε πως, μετά το θέμα του ωραρίου, δε θα δεχθεί καμία κοινωνική διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, ζητώνας από την εταιρεία να αντιμετωπίσει άπαντες ίσα.

Κάπως έτσι, η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων βρίσκεται ξανά σε δύσκολη θέση, έχοντας να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει όσους δουλεύουν σε αυτή.

Lidl αντίδραση εργαζομένων

Η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι-ισσες, εργαζόμενοι στα LIDL

Η Κυβέρνηση μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μετατρέπει ένα όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων και μέσο για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα αλλά ασκώντας παράλληλα και έντονη κριτική στα διάφορα υγειονομικά ΄΄πρωτόκολλα-λάστιχο, , τα οποία επί της ουσίας δεν διασφάλιζαν ούτε διασφαλίζουν τη μη διασπορά της νόσου και την ασφάλεια των εργαζομένων. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να ξεπλύνει τις εγκληματικές της εύθηνες για την διαχείριση της πανδημίας. Τις εύθηνες της για το τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, την ανύπαρκτη Π.Φ.Υ, τον συνωστισμό στα Μ.Μ.Μ. , την έλλειψη επιβολής ουσιαστικών μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Συνάδελφοι-ισσες

Το σωματείο μας ήδη έχει προβεί σε επιστολή προς το τμήμα εργασιακών σχέσεων της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη όπου κάνει σαφές ότι δεν θα δεχτεί το επόμενο διάστημα να δημιουργηθούν στους χώρους δουλειάς φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων εργαζομένων, διακρίσεων αλλά και βλαπτικών μεταβολών σε όσους από τους συναδέλφους μας δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί η δεν επιθυμούν να το πράξουν. Σε κάθε περίπτωση η αναγκαιότητα του εμβολιασμού ως μέτρου θωράκισης ως ένα βαθμό της υγείας μας θα πρέπει να είναι εθελοντική και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να επιβάλλεται με διατάγματα, νόμους, υπουργικές αποφάσεις ή πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Επίσης συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι το σωματείο μας έχει αιτηθεί στην εταιρεία θεωρώντας απαράδεκτο σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ο εργαζόμενος να επωμίζεται το κόστος του rapid-test για να έχει δικαίωμα παροχής εργασίας προς τον εργοδότη του, ή εταιρεία από τις 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ να καλύπτει με δικά της έξοδα τα rapid-test των συναδέλφων εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΤΟ Δ.Σ.».

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share