Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χάος στα Lidl: Χάνεται ο έλεγχος - Στα «κάγκελα» όλοι οι εργαζόμενοι

Νέος ξεσηκωμός στην εταιρεία

4 Σεπτεμβρίου 2021 09:26
Χάος στα Lidl: Χάνεται ο έλεγχος - Στα «κάγκελα» όλοι οι εργαζόμενοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατάσταση χάους επικρατεί στα Lidl, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν για ακόμη μια φορά, με αφορμή το θέμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το σωματείο των εργαζομένων ανακοίνωσε πως, μετά το θέμα του ωραρίου, δε θα δεχθεί καμία κοινωνική διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, ζητώνας από την εταιρεία να αντιμετωπίσει άπαντες ίσα.

Κάπως έτσι, η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων βρίσκεται ξανά σε δύσκολη θέση, έχοντας να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει όσους δουλεύουν σε αυτή.

Lidl αντίδραση εργαζομένων

Η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι-ισσες, εργαζόμενοι στα LIDL

Η Κυβέρνηση μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μετατρέπει ένα όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων και μέσο για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα αλλά ασκώντας παράλληλα και έντονη κριτική στα διάφορα υγειονομικά ΄΄πρωτόκολλα-λάστιχο, , τα οποία επί της ουσίας δεν διασφάλιζαν ούτε διασφαλίζουν τη μη διασπορά της νόσου και την ασφάλεια των εργαζομένων. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να ξεπλύνει τις εγκληματικές της εύθηνες για την διαχείριση της πανδημίας. Τις εύθηνες της για το τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, την ανύπαρκτη Π.Φ.Υ, τον συνωστισμό στα Μ.Μ.Μ. , την έλλειψη επιβολής ουσιαστικών μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Συνάδελφοι-ισσες

Το σωματείο μας ήδη έχει προβεί σε επιστολή προς το τμήμα εργασιακών σχέσεων της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη όπου κάνει σαφές ότι δεν θα δεχτεί το επόμενο διάστημα να δημιουργηθούν στους χώρους δουλειάς φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων εργαζομένων, διακρίσεων αλλά και βλαπτικών μεταβολών σε όσους από τους συναδέλφους μας δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί η δεν επιθυμούν να το πράξουν. Σε κάθε περίπτωση η αναγκαιότητα του εμβολιασμού ως μέτρου θωράκισης ως ένα βαθμό της υγείας μας θα πρέπει να είναι εθελοντική και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να επιβάλλεται με διατάγματα, νόμους, υπουργικές αποφάσεις ή πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Επίσης συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι το σωματείο μας έχει αιτηθεί στην εταιρεία θεωρώντας απαράδεκτο σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ο εργαζόμενος να επωμίζεται το κόστος του rapid-test για να έχει δικαίωμα παροχής εργασίας προς τον εργοδότη του, ή εταιρεία από τις 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ να καλύπτει με δικά της έξοδα τα rapid-test των συναδέλφων εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΤΟ Δ.Σ.».

Η νέα διάκριση της εταιρείας

H Lidl Ελλάς, «πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που ακολουθεί» όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου της, έλαβε σε πρώτη φάση την πιστοποίηση πράσινων κτηρίων EDGE για 215 καταστήματά της, κάνοντας χρήση του προτύπου του διεθνούς οργανισμού International Finance Corporation (IFC), χρηματοδοτικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το πρόγραμμα EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) βοηθά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους κατασκευαστές και τις εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν πράσινα κτήρια. Υποστηρίζεται από τη δωρεάν εφαρμογή, το EDGE App, που προωθεί λύσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, της αποδοτικής χρήσης νερού και της ενσωματωμένης σε υλικά ενέργειας, μειωμένης κατά 20% τουλάχιστον σε σύγκριση με το τοπικό σημείο αναφοράς, γεγονός που αποτελεί την ελάχιστη απαίτηση για την πιστοποίηση EDGE. To τοπικό σημείο αναφοράς υπολογίζεται σύμφωνα με τους πολεοδομικούς κανονισμούς, τα τοπικά κλιματολογικά δεδομένα και τις καθιερωμένες βιομηχανικές πρακτικές στην Ελλάδα. Η Lidl καταλήγει στην ανακοίνωση της πως το EDGE App είναι η ιδανική πλατφόρμα για τη βελτίωση της αειφορίας μίας επιχείρησης λιανικού εμπορίου, καθώς βοηθά στην ποσοτικοποίηση της απόδοσης και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των καταστημάτων της.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share