Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση από Lidl και ΑΒ Βασιλόπουλο: Αφορά τους πάντες

Θέσεις εργασίας για πολλούς

22 Αυγούστου 2021 09:35
Έκτακτη ανακοίνωση από Lidl και ΑΒ Βασιλόπουλο: Αφορά τους πάντες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ανακοίνωση προχώρησαν τα Lidl και η ΑΒ Βασιλόπουλος, με τις δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ και όχι μόνο να αναζητούν υπαλλήλους, έχοντας αρκετές θέσεις εργασίας διαθέσιμες.

Συγκεκριμένα, σε αρκετές προσλήψεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν ο Βασιλόπουλος, τα Lidl, το MyMarket & Metro, που ήδη δέχονται αρκετά βιογραφικά, τη στιγμή που στα δεύτερα οι αντιδράσεις είναι έντονες.

Οι θέσεις αφορούν διάφορα πόστα, τόσο στα καταστήματα, όσο και στα γραφείο και τις αποθήκες.

Τα Lidl ψάχνουν υπαλλήλους μετά και την απόφαση να λειτουργήσουν με νέο διευρυμένο ωράριο και «ανοίξουν» 76 θέσεις που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ από τις οποίες μπορεί να διαλέξει ο κάθε ενδιαφερόμενος ανάλογα τα προσόντα που διαθέτει. Οι περισσότερες είναι σε Αττική και Θεσσαλονίκη και προσφέρουν μερική απασχόληση.

«Αναλαμβάνουμε να σας προετοιμάσουμε πλήρως για τα νέα σας καθήκοντα. Κάθε νέος συνεργάτης παρακολουθεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της θέσης. Εάν διαθέτετε δεξιότητες όπως επικοινωνία, ευθύτητα και συνέπεια τότε μπορείτε να γίνετε κι εσείς μέλος στην οικογένεια της Lidl», αναφέρει χαρακτηριστικά η αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Lidl και ΑΒ Βασιλόπουλος προσλήψεις

Το ίδιο ισχύει και για τον ΑΒ Βασιλόπουλο, που ζητάει προσωπικό για τα γραφεία με ενασχόληση το marketing, τα οικονομικά, την επιχειρηματική ανάπτυξη και την ανάλυση δεδομένων, αλλά και τις αποθήκες και τα καταστήματα, ενώ δέχεται και άτομα που θέλουν να κάνουν πρακτική άσκηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν ΕΔΩ, να επιλέξουν τον τομέα που τους ενδιαφέρει και να στείλουν το βιογραφικό τους.

To MyMarket & Metro ζητάει επίσης κόσμο για υπεύθυνους βάρδιας, προϊσταμένους, οδηγούς αλλά και ηλεκτρολόγους. Τα προσόντα διαφέρουν ανάλογα με το τμήμα που θέλει να επιλέξει ο καθένας και τα οποία μπορείτε να δείτε στη λίστα με τις θέσεις εργασίας που υπάρχει.

«Πόλεμος» ανάμεσα στις εταιρείες

Ο «πόλεμος» μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ... καλά κρατεί, με τα στοιχεία να είναι αποκαλυπτικά, ιδιαίτερα για τις διαφορές μεταξύ Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλου.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Nielsen IQ, οι πωλήσεις σε αξία του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων αυξήθηκαν κατά 1,1% (στοιχεία YTD έως 27 Ιουνίου 2021), σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ τα FMCGs στο σύνολό τους σημείωσαν ανάπτυξη +1%.

Πόσες και ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όμως κατάφεραν να ενισχύσουν τη θέση τους, ποιες αλυσίδες έχασαν μερίδιο και πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δυνάμεων στον κλάδο; Με βάση στοιχεία από άλλη εταιρεία ερευνών μέτρησης της κατανάλωσης που έχει στη διάθεση του το capital.gr προκύπτει ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους υπήρξε ένας μεγάλος νικητής, μια αλυσίδα διατήρησε τις δυνάμεις της ενώ οι μικροί εκτός της ομάδας των 7 μεγάλων κατάφεραν να «τσιμπίσουν» πελάτες από τους μεγάλους που έχασαν δύναμη. Από τη μέτρηση απουσιάζει η Lidl που δεν δίνει στοιχεία.

Ανταγωνισμός σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με τα στοιχεία η αλυσίδα Σκλαβενίτης, που έκανε μια νέα μεγάλη κίνηση, ενίσχυσε το μερίδιο της κοντά στις τρεις μονάδες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2020 το οποίο πλέον ξεπερνά το 34% στο σύνολο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων ενώ αύξησε την απόσταση από τον δεύτερο παίκτη του κλάδου, την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η εν Ελλάδι θυγατρική του ομίλου Ahold-Delhaize το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα έχασε 2,5 μονάδες και το μερίδιό της υποχώρησε κάτω από το 16%, ενώ οριακές ήταν οι απώλειες 0,1 μονάδα του μεριδίου της My Market συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη που διαμορφώθηκε στο 11,6%.

Το μερίδιο της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Μασούτης υποχώρησε στο 11,7% από 12,6% ενώ στο 7,1% από 7,7% υποχώρησε το μερίδιο της αλυσίδας Γαλαξίας.

Απώλειες και για την αλυσίδα ΑΝΕΔΗΚ Κρητικής παρά την ενίσχυση του δικτύου των καταστημάτων του που έχασε 0,2 μονάδες και το μερίδιο της μειώθηκε στο 3% ενώ η Κρητική αλυσίδα Χαλκιαδάκης στην οποία θέση έχει η Σκλαβενίτης διατήρησε τις δυνάμεις της και το μερίδιο της στο 1,5%.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους παίκτες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, το μερίδιο τους ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα του 15% από 14,5% που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2020.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share