Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

«Βόμβα» στην αγορά από τον Σκλαβενίτη - Μεγαλώνει η «αυτοκρατορία»

Έτσι «εκτοξεύεται» ξανά η εταιρεία

10 Αυγούστου 2021 08:51
«Βόμβα» στην αγορά από τον Σκλαβενίτη - Μεγαλώνει η «αυτοκρατορία»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Βόμβα» στην αγορά ρίχνει ο Σκλαβενίτης, ο οποίος διαρκώς μεγαλώνει την «αυτοκρατορία» του στα σούπερ μάρκετ, ετοιμαζόμενος να ανοίξει και νέο κατάστημα.

Συγκεκριμένα, νέο σούπερ μάρκετ στη Σκιάθο ετοιμάζει η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (ΕΥΣ), η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας η οποία μάλιστα παραμένει αμιγώς Ελληνική, με την εταιρεία προσφάτως να έχει ζήσει δύσκολες στιγμές.

Το νέο κατάστημα είναι το δεύτερο της εταιρείας στο νησί του Παπαδιαμάντη και βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Οι εργασίες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του thessaliaeconomy.gr, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τα εγκαίνια να είναι προγραμματισμένα για τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Σκλαβενίτης παραμένει ένας γίγαντας στο χώρο του λιανεμπορίου με σχεδόν 30.000 εργαζομένους και πληθώρα καταστημάτων (και στη Θεσσαλία), πολλά εκ των οποίων προήλθαν από την εξαγορά του Μαρινόπουλου.

Το 2020 ο όμιλος κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει την «κυριαρχία» του -με έσοδα περί τα 3,77 δισ. ευρώ- αλλά να αυξήσει θεαματικά την απόσταση από τον δεύτερο παίκτη της αγοράς που η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Νέο κατάστημα Σκλαβενίτη

Η συνεργασία που τον «εκτοξεύει»

Kαι από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης θα μπορουν πλέον να προμηθεύονται οι καταναλωτές τον αγαπημένο τους καφέ, καθώς η Νο1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα, Coffee Island ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Η εν λόγω συνεργασία ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου 2021, με την ένταξη κωδικών καφεκοπτείου Coffee Island -στις κατηγορίες καφέ, κάψουλας, espresso, ελληνικού και φίλτρου- στα «ράφια» των υπεραγορών Σκλαβενίτης σε όλη την επικράτεια.

Με αυτό τον τρόπο, επισφραγίζεται η στρατηγική ανάπτυξης που έχει χαράξει η Coffee Island για φέτος και η οποία περιλαμβάνει:

α) τη γεωγραφική ανάπτυξη του δικτύου, μέσω ανοίγματος νέων καταστημάτων και καναλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό,

β) τη διεύρυνση του πελατειακού κοινού και την αύξηση της διείσδυσης και της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων καφεκοπτείου σε νέους καταναλωτές,

γ) την ενίσχυση της ηγετικής θέσης του brand στο οργανωμένο λιανεμπόριο.

«Με την είσοδό της στο οργανωμένο λιανεμπόριο, η Coffee Island ενισχύει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην Ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές που επιλέγουν τα supermarket Σκλαβενίτης, να προμηθεύονται τον αγαπημένο τους καφέ μέσα από ένα ακόμη κανάλι διανομής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Coffee Island, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι απολύτως σαφές ότι η εδραίωση και διατήρηση της ηγετικής θέσης του brand στην τρίτη δεκαετία ζωής του δεν οφείλεται μόνον στην κορυφαία ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, αλλά και στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι άνθρωποί μας και το δίκτυο συνεργατών μας».

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share