Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρίλερ για Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο - Άσχημα τα πράγματα

Τι συνέβη;

9 Αυγούστου 2021 14:07
Θρίλερ για Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο - Άσχημα τα πράγματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανικός επικρατεί σε Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο, καθώς νέος παίκτης ταράζει την αγορά, αφού γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ δρομολογεί νέες επενδύσεις. Με ανάπτυξη 12,7% σε τζίρο, δηλαδή πάνω από το μέσο όρο της αγοράς, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός αναδείχθηκε στους μεγάλους κερδισμένους της περσινής χρονιάς. Παράλληλα δείτε και την συμφωνία βόμβα για τον Σκλαβενίτη.

Ανοδική τάση που συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς όπου οι πωλήσεις της “τρέχουν” πάνω από αυτές της αγοράς. Πηγές από την αλυσίδα αναφέρουν στο capital.gr πως το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός αυξήθηκαν κατά 4,5% -το σύνολο της αγοράς σύμφωνα με τη Nielsen IQ ενισχύθηκε κατά 1,1%- με την αλυσίδα να πετυχαίνει βελτίωση μεριδίου κατά 0,12 μονάδες.

Για το σύνολο της χρήσης εκτιμάται ότι θα καταγράψει ανάπτυξη 5% σε σχέση με το 2020, σε μια κορεσμένη αγορά, που σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα. Σημαντική συμβολή σε αυτή την ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν οι νέες επενδύσεις στο φυσικό και ηλεκτρονικό της δίκτυο και οι νέες συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό τη φετινή χρονιά υλοποιεί επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ, κεφάλαια που θα κατευθυνθούν στη δημιουργία 15 νέων μικρών και μεσαίων καταστημάτων -εταιρικών και franchise-, για την γεωγραφική κάλυψη της χώρας.

Σούπερ μάρκετ Κρητικός

Κρητικός: Ανάδειξη της μαναβικής ως τη φρουταγορά της γειτονιάς

Παράλληλα με την αποχώρηση της από τον EΛΟΜΑΣ, λάνσαρε τη εταιρική της ταυτότητα με έμφαση στην ανάδειξη της μαναβικής ως τη φρουταγορά της γειτονιάς και με παράλληλο λανσάρισμα των προϊόντων “Θησαυροί της Ελλάδας”.

Στρατηγικός στόχος της αλυσίδας, όπως αναφέρουν πηγές της στο Capital.gr, είναι να “ταυτιστεί το brand Κρητικός ως η πρώτη επιλογή στο μυαλό του καταναλωτή για την αγορά παραδοσιακών, αυθεντικών προϊόντων και θα μπορεί να αγοράζει τα υπόλοιπα προϊόντα στις τιμές ενός κλασικού σούπερ μάρκετ”. Η αλυσίδα ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ στο τέλος του 2020 διέθετε δίκτυο 236 καταστημάτων, -πέρυσι προστέθηκαν 10 νέα σούπερ μάρκετ και 1 cash&carry-, τα οποία παρήγαγαν τζίρο 334,5 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο μερίδιο αγοράς, πέρυσι αυτό αυξήθηκε στο 3,8%, με το μερίδιο της στα small stores να είναι πλέον στο 5,17% και στις superettes στο 9,5%. Σε αυτές τις πωλήσεις δεν προσμετράται ο κύκλος εργασιών της Κρητικής CRΜ ΑΡΙΑΔΝΗ -η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός ελέγχει το 100% της κρητικής εταιρείας και θα την ενοποιήσει στην τρέχουσα χρήση- η οποία εξυπηρετεί δίκτυο 140 καταστημάτων στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές και τζίραρε πέρυσι 33,4 εκατ. ευρώ.

Εκτός από το φυσικό δίκτυο η αλυσίδα που ξεκίνησε από την Αίγινα, δίνει έμφαση και στην ενίσχυση της θέσης της στο διαδικτυακό κανάλι.

kritikos-sm.gr και ΒΟΧ

Εκτός από το e-shop, το kritikos-sm.gr, έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την πλατφόρμα ΒΟΧ της Cosmote επεκτείνοντας τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η αύξηση κατά 481,7% των online πωλήσεων της οι οποίες από 766.289 ευρώ που ήταν το 2019 ξεπέρασαν πέρυσι τα 4,456 εκατ. ευρώ και το μερίδιο της το 4,4% των ηλεκτρονικών supermarket από 3,1% που ήταν το 2019.

Σε αυτό συνέβαλε η αύξηση κατά 359% των πωλήσεων των παραφαρμακευτικών προϊόντων, 50% των προϊόντων γενικού καθαρισμού και 18% των τρόφιμων. Η ανοδική αυτή τάση στις online πωλήσεις συνεχίζει και τη φετινή χρονιά με την εταιρεία να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας Dark Store (κεντρικό Hub) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των online παραγγελιών των πελατών της.

Πώς αντιδρούν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των δύο παραπάνω αλυσίδων, ίσως των μεγαλύτερων στην Ελλάδα, μετά τη ραγδαία ανάπτυξη της αλυσίδας «Κρητικός».

Βαρύ πένθος στον Σκλαβενίτη!

Θρηνούν τα αγαπημένα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους μοιράστηκαν με τους πελάτες τους το γεγονός αυτό.

Η ανακοίνωση των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, το οποίο συνήλθε εκτάκτως το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στα γραφεία της Εταιρείας, που βρίσκονται στη Λεωφ. Κηφισού 136, στο Περιστέρι, ύστερα από την αναγγελία του θανάτου του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέα Ποταμιάνου, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ενός σημαντικού Ανθρώπου για την Εταιρεία, ο οποίος χαρακτηριζόταν από το πάθος του και τη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα καθώς και για τη συνεισφορά του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Tο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και με παμψηφία τα παρακάτω:

Σύσσωμο το Δ.Σ. να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 στις 11:00 π.μ. στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

Βαρύ πένθος στον Σκλαβενίτη!

Την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, σε όλα τα Καταστήματα να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της εταιρείας και να μην αναπαράγεται μουσική.

Στη μνήμη του εκλιπόντος να κατατεθούν τα ακόλουθα ποσά:

  • 5.000€ για τα Special Olympics Ελλάδας
  • 5.000€ για το Ταμείο Υποτροφιών Κολλεγίου Αθηνών
  • 5.000€ για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Το παρόν να δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share