Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμός με Σκλαβενίτη: Το «άγνωστο κόλπο» που χρησιμοποιούν κάποιοι & έχουν έκπτωση 8% στα ταμεία

Μεγάλη προσοχή!

10 Ιουλίου 2021 19:46
Χαμός με Σκλαβενίτη: Το «άγνωστο κόλπο» που χρησιμοποιούν κάποιοι & έχουν έκπτωση 8% στα ταμεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκπτωση 8% στην τελική τιμή ραφιού σε επώνυμα προϊόντα στα super market «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» προσφέρει, σε όλους τους συνδρομητές COSMOTE, η νέα συνεργασία του COSMOTE DEALS for YOU με τη μεγαλύτερη αλυσίδα super market της χώρας.

Αποκλειστικά οι συνδρομητές COSMOTE, μέσω του προγράμματος COSMOTE DEALS for YOU, έχουν δυνατότητα απόκτησης προϊόντων από κατηγορίες ειδών τροφίμων και πρώτης ανάγκης σε προνομιακές τιμές.

Αναφέροντας τον κωδικό COSMOTE DEALS for YOU στο ταμείο, οι συνδρομητές COSMOTE λαμβάνουν αυτόματα έκπτωση στο σύνολο των προϊόντων που έχουν επιλέξει και συμμετέχουν στην προσφορά. Τα προϊόντα που συμμετέχουν στην προσφορά ανανεώνονται σε μηνιαία βάση και οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για αυτά, στις εφαρμογές My COSMOTE και WHAT’S UP. Οι συνδρομητές μπορούν να εξαργυρώσουν έως δύο κωδικούς COSMOTE DEALS for YOU κάθε ημέρα ανά σύνδεση, σε όλο το δίκτυο της «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», το οποίο διαθέτει πάνω από 400 καταστήματα πανελλαδικά.

Σκλαβενίτη: Το «άγνωστο κόλπο» που χρησιμοποιούν κάποιοι & έχουν έκπτωση 8% στα ταμεία

Σοκ για καταναλωτές: Λουκέτο σε Σκλαβενίτη

Μια είδηση που σκάει σαν… βόμβα στον κλάδο λιανεμπορίου και σούπερ μάρκετ έρχεται από το Γαλάτσι.

Κατάστημα σούπερ μάρκετ το οποίο επί χρόνια λειτουργούσε η Μαρινόπουλος και στη συνέχεια, με την εξαγορά της εταιρείας από την Σκλαβενίτης, ανέβασε ταμπέλες της οικογενειακής αλυσίδας, έβαλε λουκέτο!

Το εν λόγω κατάστημα βρίσκεται επί της λεωφόρου Βείκου και λειτούργησε κανονικά, οπως και εκατοντάδες άλλα σε Αττική και Ελλάδα, στο δίκτυο της αλυσίδας.

Σοκ για καταναλωτές: Λουκέτο σε Σκλαβενίτη

Στην περιοχή, αξίζει να σημειωθεί, ότι η Σκλαβενίτης ήδη διαθέτει ένα μεγάλο κατάστημα και άλλα δύο μικρότερα.

Προ ημερών το κατάστημα έβαλε λουκέτο, και τοιχοκολλήθηκε ανακοίνωση ότι σύντομα θα επαναλειτουργήσει ως Μασούτης.

Από όσο γνωρίζουμε είναι το πρώτο κατάστημα Σκλαβενίτης από το δίκτυο της πρώην Μαρινόπουλος που κλείνει και μάλιστα αναμένεται να ανεβάσει ταμπέλα του αρτι αφιχθέντος στην Αττική Μασούτη, μετά την εξαγορά της αλυσίδας Προμηθευτική με τα 54 καταστήματα.

Σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Lidl

Χωρίς αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν και την εβδομάδα από τις 5 έως τις 12 Ιουλίου σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Αυτό προβλέπει η απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Αναφορικά με το ωράριο, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:30 για όλα τα παραπάνω καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, όπως Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl, Μασούτης κλπ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μΐνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων

Σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Lidl

Η υπηρεσία παροχής προϊόντων σε πακέτο από κατάστημα τροφίμων (take away) επιτρέπεται υπό τους ίδιους όρους υπό τους οποίους επιτρέπεται σύμφωνα με το σημείο 16 του παρόντος πίνακα.

Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Ένα (1) άτομο για κάθε 16 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης). Δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή.

Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Υποχρέωση ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:30.

Σούπερ μάρκετ: Ποιος ο κερδισμένος έκπληξη, κανείς δεν το είχε προβλέψει

Η πανδημία άνοιξε την όρεξη των καταναλωτών για τοπικά προϊόντα τα οποία αύξησαν τη δύναμη τους στο καλάθι κατά 6 μονάδες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Nielsen σύμφωνα με τα οποία διαφαίνεται μια τάση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς όπου έχει δημιουργηθεί και το κίνημα των “locavore”, οι καταναλωτές να στρέφονται στα τοπικά προϊόντα.

Και όταν λέμε τοπικά προϊόντα, αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα γενικά και αόριστα.

Η επιλογή ενός τοπικού προϊόντος πηγαίνει σε επίπεδο περιοχής, δηλαδή προτιμούν Κρητικά, Ναξιώτικα, κ.λ.π. και ψάχνουν για μεγιστοποίηση της αξίας με την τιμή να παραμένει σημαντικός παράγοντας αλλά όχι ο μοναδικός.

Τι ζητούν οι καταναλωτές

Με απλά λόγια οι καταναλωτές αναζητούν φθηνότερες τιμές αλλά την ίδια ώρα εμφανίζονται διατεθειμένοι -όταν έχουν τη δυνατότητα- να πληρώσουν παραπάνω για κάτι που εγγυάται καλύτερη ποιότητα.

Αυτός ίσως να είναι ένας από τους βασικούς λόγους που καταγράφεται νέα υποχώρηση των πωλήσεων των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (PL) και των προϊόντων που φέρουν το brand του σούπερ μάρκετ.

Οι πωλήσεις τους μειώθηκαν κατά 15,4% ενώ μόνο το 37% των καταναλωτών δηλώνει ότι επιλέγει πάντα PL.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι οι καταναλωτές δεν είναι ευαίσθητοι στο θέμα των τιμών.

 Σούπερ μάρκετ: Ποιος ο κερδισμένος έκπληξη, κανείς δεν το είχε προβλέψει

Αντιθέτως, σύμφωνα με τους αναλυτές της Nielsen, όσο αβέβαιο είναι το περιβάλλον -η καταναλωτική εμπιστοσύνη έχει υποχωρήσει κατά 14 μονάδες μέσα στο 2020- τόσο υψηλότερη είναι η ευαισθησία στη μεταβολή των τιμών.

Το 66% των καταναλωτών δηλώνει πως γνωρίζει σχεδόν όλες τις τιμές των προϊόντων που αγοράζει, το 56% από 51% το 2019, αγοράζει τα απαραίτητα έχοντας μειώσει τις πολυτέλειες, ενώ το 16% αυτών, δηλαδή 2 μονάδες περισσότερο από το 2019, αγοράζει μεγαλύτερες ποσότητες ή πολυσυσκευασίες για να επωφεληθεί από τις προσφορές.

Από την άλλη πλευρά πάντως το ποσοστό των καταναλωτών που μετακινείται σε φθηνότερες μάρκες υποχώρησε πέρυσι στο 23% από 27% που ήταν το 2019.

Προμηθευτές και παραγωγοί

Η ουσία για τους προμηθευτές και τους παραγωγούς προϊόντων είναι πως για κάθε 1% αύξηση της τιμής των βασικών ειδών που πωλούν τα σούπερ μάρκετ καταγράφεται μείωση 2,5% στον όγκο πωλήσεων.

Ο συγκεκριμένος δείκτης, που δείχνει πόσο αρνητικά μεταβάλλεται ο όγκος από μια μεταβολή στην τιμή, ήταν στο 3,2 κατά την προ covid περίοδο δείχνοντας ότι η εγχώρια αγορά είναι οριακά πιο ανελαστική σε σχέση με πριν.

Πάντως η προωθητική ένταση -δηλαδή το σύνολο των πωλήσεων που έγινε υπό προώθηση- μειώθηκε στο πρώτο lockdown. Στη μετά lockdown περίοδο στα τρόφιμα οι προωθητικές ενέργειες αγγίζουν το 39%.

Δηλαδή 4 στα 10 προϊόντα πωλούνται υπό προώθηση ενώ στα ποτά, αναψυκτικά, αφεψήματα, κ.λ.π. η προωθητική ένταση έφθασε στο 80,2% δηλαδή -3,3 μονάδες.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share